Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Μεσαία τάση

Σήμερα ο ήλιος ήταν σχεδόν καλοκαιρινός και θύμιζε τέλη Μαΐου μάλλον παρά Απρίλη. Η ΔΕΗ είχε βάλει ανακοινώσεις ότι θα έχουμε διακοπές ρεύματος λόγω έργων και πράγματι δεν είχαμε ρεύμα το πρωί και τα συνεργεία δούλευαν πυρετωδώς. Τα οχήματα έγραφαν «ΔΕΗ» αλλά μάλλον τα είχε υπεργολάβος γιατί στα λαγκάδια αντηχούσε αλβανική λαλιά. Οι άνθρωποι ήταν ευγενικοί και δούλευαν ασταμάτητα. Θα πίστευα ότι ήμουν σε άλλη χώρα μέχρι που εμφανίστηκε χωριανός καβάλα στο μουλάρι του…

Πιο κάτω, στη στροφή είδα ένα γάιδαρο που χρειάζεται πεντικιούρ. Ο γάιδαρος που κάποτε έμενε στο ίδιο σπίτι με τα αφεντικά του και ήταν κάτι μεταξύ αυτοκινήτου, και πιστού φίλου είναι πλέον σπάνιο είδος που πάει να εξαλειφθεί. Ένας-δύο που έχουν μείνει, περιφέρονται άσκοπα, με άκοπα νύχια.

Ο δρόμος από Αετοφωλιά προς Πλατιά είναι σημειωμένος στους τουριστικούς χάρτες και στην Ανεξερεύνητη Τήνο με πράσινο χρώμα «εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς». Ο δρόμος ανοίχτηκε πριν 20 (;;) χρόνια. Πριν χαραχθεί, υπήρχε και υπάρχει μονοπάτι-δρόμος που περνούσε από πηγές, αρχαία κτίρια (γνωστά και άγνωστα), μεσαιωνικούς οικισμούς, λαγκάδια, νερά, λάσπες κλπ. Πρόπερσι ασφαλτοστρώθηκε. Τον Απρίλιο του 2008 «ήρθε η μεσαία τάση».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

In England, the RSPCA would probably go after the owner of the poor animal.