Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Επιτέλους, αειφορία

Μου ήρθε από ηλεκτρομαγνητικό αιθέρα αυτή η εικόνα. Πλησιάζει την μόνη αειφορία που παραδέχομαι. Ο μύλος είναι υψηλής τεχνολογίας και συντήρησης (οι χερόμυλοι όμως...)

Το αλέτρι (το γνωστό ξύλινο με την κοφτερή πέτρα ή , άντε, το σίδερο στην άκρη), και το αλώνι είναι αυτά που επέτρεψαν στον άνθρωπο να παράξει πλεόνασμα κριθαριού. Έτσι άρχισαν οι οικισμοί, οι πόλεις, οι γραφιάδες, οι δυνάστες και οι εφοριακοί. Από το μαγικό ξύλο και τον μαγικό κύκλο.

Ευχαριστώ...Τα κείμενα ή η yahoo είναι σε ασύμβατα ελληνικά με το μηχανάκι μου, βγαίνουν σουηδικά! Αν είναι εύκολο σε αρχείο word, ή να ψάξω εδώ τι φταίει. Η διεύθυνση του αποστολέα φαίνεται. Οι φωτογραφίες κάτι μου θυμίζουν...Το αλώνι το σμίκρυνα για να μην φωνάζει η google.

Θα επανέλθω αλλά θέλω να προλάβω την ημέρα. Φαίνονται η Χίος, τα Ψαρά, η Ικαρία και η Εύβοια. Βγήκαν επίσης χοχλομάνες (γυμνοσάλιαγκες). Αυτά, εδώ, θεωρούνται οιωνοί βροχής.

17 σχόλια:

zavodiniakia είπε...

στην υπόλοιπη ευρώπη, ο μύλος θα ήταν μουσείο. Στην Τήνο για κάποιο λόγο ενοχλούν και γκρεμίζουν. Τι φταίει, η φτώχεια η η άγνοια;

Ανώνυμος είπε...

Καλή ερώτηση. Μπορείς να πας στην εκδήλωση που οργανώνει το Ινστιτούτο Ελληνικών Μύλων στον Πύργο την Παρασκευή 2/5 και να απευθήνεις την ετώτησή σου στους τοπικούς άρχοντες που έχουν μπλοκάρει χρόνια τώρα τη δημιουργία του μουσείου ανεμόμυλου στα Ιστέρνια.

Ανώνυμος είπε...

Μην την ψάχνεις. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, αν θες κανένα δρόμο, μπορούμε εύκολα να σου ανοίξουμε, με τα ανάλογα ψηφουλάκια φυσικά ;)

dimitris είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
αμμοδύτης είπε...

συγνώμη «κακιά αδερφή» αλλά το σχόλιο έχει γενικούς χαρακτηρισμούς που δεν μπορώ να αφήσω. Μπορείς να πεις το ίδιο πράγμα διαφορετικά. Η «κακιά αδερφή» (χωρις blogger ID) δυσανασχετεί γενικά με την τοπική αυτοδιοίκηση που περιγράφει με άρνητικούς χαρακτηρισμούς αναφορικά στο ήθος και ύφος. Δεν το κάνει συγκεκριμένα για την Τήνο. Προτείνει πολιτική συμμετοχή και αλληλοενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

λογοκρισία;!

αμμοδύτης είπε...

όχι ακριβώς, πες το «κώδικας ενδυμασίας» αφ' ενός και αφ' ετέρου που ξέρω εγώ εάν εσύ δεν είσαι κάποιος προβοκάτορας; Εάν θες να αναφέρεις κάι συγκεκριμένο, αν μπορείς τεκμηριωμένο, και με blogger ID, τουλάχιστον, σου υπόσχομαι δεν προκειται να το πειράξω. (όχι ρατσιστικά ή τέτοια παράνομα μόνο)

Ανώνυμος είπε...

Να το πω ευγενικά. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει άτομα μέτριων γνώσεων, περιορισμένου ήθους, που όπως οι περισσότεροι ποιλιτικάντηδες συχνά δεν λένε την πλήρη αλήθεια, κοιτάν το προσωπικό τους συμφέρον, καλύπτουν ο ένας τον άλλο και πουλάνε εκδουλεύσεις μεταφορικά και κυριολεκτικά. Και στην Τήνο. Δεν τους αρέσει ο έλεγχος και η διαφάνεια. Μία αντιμετώπιση είναι όλοι οι απ'έξω να παρακολουθούν τι γίνεται και να το λένε.

αμμοδύτης είπε...

Η δημοκρατία έχει ατέλειες. Δεν έχω άποψη για την τοποθέτησή σου, αλλά παρατηρώ ότι μερικοί προσπαθούν να κρατάν ισορροπίες, μερικοί προσπαθούν, μερικοί είναι καλύτεροι από άλλους και χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτια για κανέναν στον πλανήτη, μπορει να έχει και «καννα-δυό» εντάξει. Μισό γεμάτο ή μισό άδειο;

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοκρατία δεν έχει ατέλειες παρά μόνο αν ο "Δήμος" αδιαφορεί για το πώς το "Κράτος" του αναπαράγεται από την εκτελεστική εξουσία... Δυστυχώς όμως η εκτελεστική εξουσία αδιαφορεί εσκεμένα για την αδιαφορία του "Δήμου"!!!
Ας γίνουμε λοιπόν πάλι "κράτος" αδιαφορώντας για τοπικές και άλλες διοικήσεις...
Ή απλά "αν περιμένουμε απ΄αυτούς σωθήκαμε"
ΥΓ: Δεν θα συμφωνήσω ότι είναι μετρίων γνώσεων... μάλλον έχουν γνώσεις σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι καταστροφικοί...
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ@@@@@@@@... που λέει το τραγούδι...

Ανώνυμος είπε...

Μας έχουν πει μ@@@@@@. Ή δεν έχεις κάνει ποτέ συμβόλαιο στον έπαρχο ή τον άλλο τον δάσκαλο που έγινε συμβολαιογραφος. Αν φαινούσουν πλουσιος είχες ελπίδα να βγεις άβριστος. Αν ήσουν καμμια γιαγια ή κανενας παππούς από χωριο; Μόνο γι αυτό ...τους εύχομαι τα χειρότερα. Αν τους πιάσεις έναν έναν αδιόρθωτε είναι μετριότητες. Αλλά βασιλεύουν πάνω σε φτωχούς, πιο αγράμματους και καβάλησαν το καλάμι.

Δες τίς τοπικές ειδήσεις και τις τοπικές εφημερίδες. Έργα του Δήμου και ανδραγθήματα του έπαρχου. Να ξερνας.

Θα με διαγράψεις φίδι αλλά σε ποιον τοίχο να γ΄ραψω για την αδικία και την φαυλότητα;

zavodiniakia είπε...

Οι «αθηναίοι» δεν ζουν εδώ μόνιμα και τα σαββατοκύριακα ή τις γιορτές δεν έχουν όρεξη να τρώγονται με τους φύλαρχους. Ασε που κάποια παραβασούλα, κάποια εκκρεμοτητούλα...Οι μόνιμοι υφίστανται τον δυνάστη τους μόνιμα. Εχουν μαθει να ζουν με τον δεσμοφύλακα. Τους μοιράζει φαγάκι, καμμια θεσούλα με ανταλλάγματα: Ψηφους, στήριξη και κ@@@ (ή νομίζετέ ότι δεν έχει τέτοια στο νησί της Παναγίας;)

Η άμυνα στον δεσμοφύλακα είναι η επίθεση. Τι κάνει, που χτίζει, φωτογραφία, ποιόν διόρισε, με ποιον τσακωθηκε, γιατι. Οι μόνιμοι μιλάνε μεταξύ τους, ειναι μικρο το μερος δεν έχει μυστικά.

Δεν θα αρέσει στους κακους να ξέρουν ότι ξεσκαλίζετε, θα ψάχνουν να βρουν ποια που@@@ μιλάει, θα αρχίσουν οι εκβιασμοι και τα αντίποινα. Το τραγούδι «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» το θυμάται κανεις;

Ή είναι όλοι τόσο βολεμένοι και ευτιχισμένοι στην άθλια ισοροπία; Αν είναι, μην χάνετε το καιρο σας.

Ανώνυμος είπε...

Ναι!

Ανώνυμος είπε...

αυτή είναι η δομή και λειτουργία της διαπλοκής: λαδώνω για νά κάνω δουλειά, μεθοδεύω τον πολιτικό για να με βοηθήσει, μεθοδεύω τον επιχειρηματία για να εκλεγώ, χρησιμοποιώ προπαγανδα για να κρατηθώ, ανέχομαι παρανομίες για να εκβιάζω, με ζαλίζεις σε απαυτώνω, δεν με ζαλίζεις, θα σου νομιμοποιήσω το αυθαίρετο. Σου χαϊδεύω τη γυναίκα σου, σου δίνω τη δουλειά. Σε όλη την Ελλάδα, και εδώ.

Πάντα απορούσα για την ανοχή της παρανομίας, τωρα καταλαβαίνω. Εργαλείο για να είμαστε όλοι μαζί λέρες.

Ανώνυμος είπε...

Εχει δικιο η κακια αδερφη. οταν εισε μορφωμενος και λεφτας σου μιλανε αλλιώς και οταν εισε κανενα φτωχαδακι απ τα χωρια σε εχουν του κλοτσου και του μπατσου.το παιζουν μαγκες. Μπραβο για το σχολιο κακια αδερφη, αν και αυτά είναι γνωστα καιρο τωρα.δεν χριαζετε να τα μαθουμε απο εδώ. ειτε τα γραψει κανεις ητε οχι, υσχήουν και το ξέρουν όλοι.απλά ολοι κανουν τη παπια, γιατι άραγε???

ποιος εισε? ποιο το σοι σου? ποσοι οι ψηφοι σου? που δουλευεις? σε φακελωνουν στο αψε σβυσε.και βαιβεα σε απομωνονουν με τον τροπο τους. βαιβεα αμοδυτη εσυ φενεσε μορφομενος και δε νομοιζω να σου συμπεριφεροντε ετσι, ασε που λες οτι εχεις και τους δικους σου στο δημο. το θεμα ειναι θα παψουμε ποτε να εχωμε αυτη τη δουλικη νοοτροπια??? και με ποιο τροπο θα γινει αυτό? σε παρακαλώ απάντησε...

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε, ευτυχώς ή δυστυχώς έχω πάει σχολείο. Δεν διαφωνώ ότι υπάρχει πελατειακό σύστημα στην ελληνική εκδοχή της δημοκρατίας, αλλά ας βεβαιωθούμε ότι ΟΛΟΙ είναι πελάτες. Τότε θα έχουμε δημοκρατία. ΟΛΟΙ.

Δεν έχω δικούς μου στο Δήμο. Σε κάθε οργανισμό υπάρχουν αστέρια, λιγότερο αστέρια κλπ. Πιστέυω ότι τελικά όλι θέλουν το καλό το δικό τους και μακάρι το σύνολο των ατομικών συμφερόντων να είναι «καλό». Αν ΟΛΑ τσ συμφέροντα εκπροσωπούνται, τότε είναι εξ ορισμού καλό, ακόμα και αν δεν αρέσει σε μένα.

Ας βοηθήσουμε να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση τοπική αυτοδιοίκηση.