Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Λιμάνι (1)

Αντίθετα με τις απαισιόδοξες προβλέψεις μου, το λιμάνι της Τήνου διαμορφώνεται σε σύγχρονα πρότυπα. Νέος κυματοθραύστης έξω από τον παλιό, που προστατεύει --τόσο δα ανεπαίσθητα-- το έξω λιμάνι από την σοροκάδα. Αισθάνομαι εθνική υπερηφάνεια που επιτέλους απορροφήσαμε κονδύλια για μεγαλόπνοα έργα.

Το νέο λιμάνι δεν έχει μειώσει την συμφόρηση στην παραδοσιακή προκυμαία, (αλλά τώρα έχει καφετέριες και στο νέο λιμάνι), και δεν έχει αναδείξει την στρατηγική (χα χα) αξία του περιφερειακού δρόμου από τον οποίο περνάνε τουλάχιστον 30 αυτοκίνητα και 50 φορτηγά την ημέρα. Τα φορτηγά είναι φορτωμένα πέτρες και μπάζα που πάνε στο νέο λιμάνι για να μπαζώσουν τον γιαλό ώστε να έχουμε περισσότερο πάρκινγκ για τις καφετέριες. Για τις πέτρες και τα μπάζα αυτά έχει σκαφτεί η Βόρεια Τήνος, αλλά δεν πειράζει, εκεί έχει καθολικούς.

Σοβαρά τώρα: Καλή είναι η αποσυμφόρηση. Καλό είναι το νέο λιμάνι. Καλός και ο περιφερειακός (αυτό το STOP στο τέλος είναι λίγο αλλοπρόσαλλο και κάποια στιγμή θα γίνει ατύχημα). Ίσως εξωραϊσθεί το παλιό λιμάνι (στα πρότυπα σύγχρονης βαλκανικής παραλιακής πόλης). Καλά και ωραία, αν σας αρέσουν. Εμένα μου άρεσε η παλιά προκυμαία και βρήκα αυτή την ζωγραφιά (71; 72;) από έναν φίλο και σας την χαρίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: