Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Pax tibi

Κοίτα τώρα πως γίνονται παρεξηγήσεις. Σήμερα λένε τα τεφτέρια ότι είναι του Αγίου Μάρκου. Χρόνια πολλά στους Μάρκους. Ή δεν είναι σήμερα και ήτανε στις 25 Απριλίου, όπως λέει το internet, για τους καθολικούς. Στα καθολικά χωριά τον γιορτάζουν σήμερα. Χρόνια πολλά και σε αυτούς τους Μάρκους. Ο Άγιος της εικόνας είναι του Νίκου Λύτρα.

Σήμερα γιορτάζει και ο Σύλλογος Αετοφωλιάς (με Πρόεδρο έναν κοντοχωριανό μου από το Κάστρο της Κρήτης) στην Αγία Άννα, απέναντι από της Κόρης τον Πύργο, λίγο πριν από τον Ελληνιστικό Πύργο της Σαμάντλας. Αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή μπορεί να φαίνεται η Χίος. Μπορεί και να μας τιμήσει με την παρουσία του ο μοναχικός αγρότης-ποιητής-πετράς (εκεί θα είναι, τον είδα να τσακώνεται με κάτι πέτρες σήμερα το απόγευμα), ναι, αυτός που γιορτάζει δυο-τρεις μέρες αργότερα…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι ώρα είναι η Αγια Αννα?

αμμοδύτης είπε...

11:30; Υποθέτω λειτουργία στο εκκλησάκι και συνέχεια με κεράσματα...Ο αέρας από κρύος Μάρτης έγινε ζεστός Απρίλης -- μαγεία. Είτε πάτε στην Αγία Αννα στον Κασσάδο (έτσι λεγεται η περιοχή) είτε στον Αγιο Μάρκο στον Σταυρό, βγείτε!