Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Λιμάνι (10)

Δεν θέλω να ψάξω άλλο το θέμα του λιμανιού, ούτε θα πάω στην Βασιλίσσης Σοφίας 2 να ρωτήσω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε θα τηλεφωνήσω στο 210- 7272100, γιατί ντρέπομαι λιγάκι.

Μπορεί να κάνω σοβαρό λάθος στις εκτιμήσεις μου αλλά εκτιμώ ότι το λιμάνι έχει κολλήσει. Η ΕΕ μπορεί να έχει πρόβλημα με αποκλίσεις από τον σχεδιασμό και κατά την εκτέλεση. Δεν είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά, αλλά αν κύριος του έργου είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με όλο το σεβασμό, οι Αυτοδιοικήσεις δεν είναι πάντα οι ικανότεροι των συνομιλητών, σε τέτοια θέματα με την ΕΕ, μακάρι η δική μας να είναι.

Αν αυτά συμβαίνουν, στην χειρότερη περίπτωση, η ΕΕ ζητάει πίσω όλη της την εισφορά. Πληρώνετε εσείς, εγώ και ο Υπουργός Οικονομίας. Ή διακόπτει η ΕΕ περαιτέρω εκταμιεύσεις και το έργο σταματάει (ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος). Σε κάθε περίπτωση, ρεζίλι… Ρεζίλι στα μάτια της ΕΕ (και μετά κλαίμε που μας βλέπουν σαν κατσαρίδες)… ρεζίλι στην σχέση της πρασινωπής Αυτοδιοίκησης με την γαλάζια Κεντρική Εξουσία, ρεζίλι για άλλο ένα ημιτελές έργο.

Θα κουκουλωθεί διακομματικά; Ο εργολάβος δεν είναι ακριβώς πασόκος, και η ανάθεση σε αυτόν, ε, τι να λέμε τώρα, και πόσο % έκπτωση… Ο σχεδιαστής μόλου σε βάθος 25 ή 35 μέτρων θα έπρεπε να δημοσιευτεί σε εφημερίδες ή στο δημοφιλέστερο αθηναϊκό blog. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση χάνει πρόσωπο, αλλά και αυτούς σαν κουνούπια τους βλέπουν στο Εσωτερικών.

Για τους τοπικούς αλαζόνες, το μόνο που μπορώ να πω είναι «να μην είστε αλαζόνες».

Όπως μου είπε κάποιος στην Χώρα, «ας πούμε ότι ο καινούργιος κυματοθραύστης ήταν μια εικαστική παρέμβαση».

Εύχομαι, ειλικρινά, να κάνω λάθος, και εάν κάνω λάθος θα γράψω 10 φορές εδώ «είμαι επιπόλαιος, έκανα λάθος»

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

που την βλέπεις πρασινωπή την αυτοδιοίκηση;

venthesikymi είπε...

eikastiki paremvasi?? eisai sovaros? ta 10 í 20 milliounia? Oi trypes? gia na fytepsoume vraxia kai beton? ohi pisinos maimous, kati heirotero hreiazesai, tha to anartisw sti diko mou. Kai egw efhomai na kaneis lathos

Ανώνυμος είπε...

αληθεύει το 45% έκπτωση από τον αγαπημένο του κουφού; (ή τα χάλασαν;)

Ανώνυμος είπε...

Η Χώρα είναι τυρκουάζ, αλλά η Σύρος, νομίζω είναι αφεντικό.

Ανώνυμος είπε...

και πως μαθαίνει κανέις με βεβαιότητα τι γίνεται και που βρίσκεται;;

αμμοδύτης είπε...

δεν έχει σημασία το πράσινο ή το μπλέ, παρά μόνο αν δεν τα βρούνε και αποφασίσουν οι μέν να χτυπάνε τους δε. Γενική παρατήρηση είναι αυτή

venthesikymi, ζήλεψα και σε αντέγραψα λιγάκι.

δεν γνωρίζω πόσο είναι η έκπτωση, δεν θα με εξέπληττε μεγάλη έκπτωση, και δεν ξέρω περί σχέσεων εργολάβων με το ΥπΕΧωΔΕ.

Ανώνυμε 4:38, ο,τιδήποτε λέει «Ελληνική Δημοκρατία» ή «Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι δημόσια πληροφορία. Προφπρικά θα σου πούνε μάλλον να το ζητήσεις γραπτώς, και είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν. Στην Βασιλίσσης Σοφίας χαλαρά, τώρα στην Σύρο ή στο Λιμενικό Ταμείο (ή συγγενικούς φορείς) τι να σου πω. Αν, ό μη γένειτο έχω 30% δίκιο, θα είναι σαν να μιλας για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, άσε που οι ίδιοι δεν είναι πρωτεργάτες. Πιστεύω ότι οι πρωτεργάτες είναι στα «κεντρικά». Πάντως, αν ρωτήσεις, θα σου πουν.

Ανώνυμος είπε...

είναι, δεν είναι όπως τα λες, δεν συμφέρει κανέναν να έχουμε τέτοιο πρόβλημα και πρωτα από όλα την Τήνο.

Underwater είπε...

Μπορεί να μην συμφέρει την Τήνο αλλά αν δεν μας γίνει μάθημα αυτή η ξεφτίλα θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Μπράβο στους κατοίκους της Αετοφωλιάς που μίλησαν για το πρόβλημα με το παράνομο νταμάρι. Και φαντάσου οτι πέσαν όλοι να τους φάνε οτι δήθεν τα έργα σταμάτησαν εξ'αιτίας τους... αγαπάει ο θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη (ποιός είναι ο κλέφτης και ποιός ο νοικοκύρης ξεκάθαρο νομίζω)

Ανώνυμος είπε...

underwater μηπως είσαι προβοκάτορας, τι το ήθελες το "νταμάρι της Αετοφωλιάς". Το έχω φωτογραφία πριν και μετά, εχω υπολογίσει πόσα κυβικά εφυγαν στο «λιμάνι» με άνωθεν προστασίες...

Άκου 3-4 φορτηγά την ώρα, από αρχές Ιανουαρίου μέχρι Ιούνιο του 2007, επτα μέρες την βδομάδα από λίγο πριν την ανατολή, μέχρι λίγο μετά την δύση. Ενα σφυρί και μια τσάπα ασταμάτητα.

Πες 150 μέρες, επί 10 ώρες επί 3 φορτηγά επί 12 κυβικά, 54.000 κυβικά ή 4.500 φορτηγά. Επί 2 ευρώ, 108.000 ευρώ (συν μεταφορικά). Δεν θες 150; κάντο 100.

Να σου πώ πόσα ο Χ πόσα ο Ψ πόσα ο Ζ και ποσα ο κολαούζος;

Να σου πώ ότι το έγκλημα δεν είναι απράνομη λατόμευση κλπ κλπ. Είναι ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. Το 100 τους σταματούσε για ώρες. Αλλά όταν έπεφτε σύρμα ότι το ΣΔΟΕ είναι στο νησί, ήταν άφαντοι μια μέρα πρίν και μία μετά.

Καταλβαίνεις γιατί αγαπώ την ΔΟΥ και το ΥπΟικ;

ΥΓ δεν ήμουν καν αυτος που τους κάρφωνε...

αμμοδύτης είπε...

ωχ συγνώμη, δεν ήταν ανώνυμος, αμμοδύτης ηταν το 7:03 (λες και υπάρχει άλλος που δηλώνει ότι αγαπάει την ...Εφορία)

Underwater είπε...

Είδες web-master τα 'ωραία' θέματα δεν έχουν τελειωμό. Να ναι καλά οι άρχοντες μας... αστείρευτοι!
Προβοκάτορας μου λες μετά.... και να θέλει να αγιάσει κανείς δεν μπορεί.

Ανώνυμος είπε...

Pantws ta ntamaria xrizoun eidikou 'afierwmatos'. Basizomaste panw soy.

αμμοδύτης είπε...

τι να πω για τα νταμάρια; Στην Τήνο βγάζουν μάρμαρο, στον Τσικνιά έβγαζαν σιδηροχρωμιο ή κάτι τέτοιο, ένας πολιτικός είναι τρανός από το ταλκ.

Ένα μικρό νταμάρι ταϊζει 2-3 οικογένειες και αφήνει πληγή στην γη. Θα το θέσω αλλά είναι επιλογές: τουρισμό, νταμάρια, ανακατεμένα, γεωργία;

Φαντάζεστε νταμάρια στις Κάννες; στην Μύκονο; στις Μπαχαμες; Γιατί η Αθήνα είναι γεμάτη;

Ανώνυμος είπε...

Na theseis nomima-paranoma, me apokatástasi-hwris, dipla se oikismous-sto Mali (pou egine oikismos)

αμμοδύτης είπε...

Μην με παρεξηγείτε, προτιμώ να φωτογραφίζω φεγγάρια και ανατολές, ή να γραφω για τον προπάππου μου από το να εκθέτω φτωχογυφτιές, ψέμματα, κοροϊδίες και απάτες. Η Ελλάδα έχει και απ' τα δύο.

Ανώνυμος είπε...

υπάρχει ένα καθικάκι. του πήρε ο μπαμπάς του ή ο πεθερός του για την γιορτή του μια τσάπα με σφυρί και κουβά. δεν είναι σίγουρο ότι έχει άδεια, και να έχει πως την βρήκε (αλλα γκρεκ στην Ομόνοια;)

Εχει γεμίσει τρύπες τον κόσμο και πουλάει πότε κανένα φορτηγό από δω ποτε από κει. Δεν κάνει εξσκαφές για σπίτια γιατί δεν πολυνοιώθει. Δουλέυει η σε τρύπες για καμμια πέτρα, ή σε ...Δημοτικές δουλειές.

Να πάει λίγο μέσα να σφίξει καννας κ°°°ς;

Στο κάτω κάτω ο άλλος που είναι νομιμος και σωστός τι είναι; κορόϊδο;

αμμοδύτης είπε...

έμαθα (αδιαστάυρωτα) ότι η Μηχανική δεν έχει πληρωθεί επαρκώς για το μέχρι τώρα έργο. Το μεταφέρω με επιφύλαξη.

δεν είμαι ούτε ελεγκτικό συνέδριο, ούτε εισαγγελέας. Η μεταφορά της απόστασης από 20 μέτρα από τον παλιό μόλο σε 4 μέτρα κρύβει τεράστια ποσά (άσε που ένα καράβι έχει 16 μέτρα λιγότερα)

δεν ξέρω αν οι «εφοπλιστές» διαμαρτύρονται πραγματικά ή αν είναι άλλοθι. Είπαμε, είμαι καχύποπτος.

Ανώνυμος είπε...

παραμύθια! Οι μηχανικές της Ελλάδας έχουν βγάλει τι τους λείπει με την υπογραφή της σύμβασης. Για δες το παρελθόν και τα διαπιστευτήρια και την κατάταξη στις τεχνικές και θα πεισθείς.