Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Βιολογικός καθαρισμός

Πήγα στον Πάνορμο να δώ τον βιολογικό καθαρισμό, να πάρω μια ιδέα τι μπορεί να μας περιμένει. Ανώδυνος μου φάνηκε. Δούλευε μια χαρά, δεν «ένοιωσα» τίποτα (αλλά δεν ήμουν δίπλα ούτε φυσούσε προς τα μένα), ούτε είδα τίποτα περίεργο προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Ακουγόταν λίγο τα μοτέρ αλλά τίποτα τραγικό. Ομολογώ ότι ηρέμησα και είπα «θα το αναρτήσω», να το δει η Ρόζα και ο «χόχλακας».

Πρέπει να έχουμε ανοιχτά μυαλά ακόμα και στις σοβαρές μας ανησυχίες. Ο βιολογικός του Πανόρμου είναι όσο μακριά από την παραλία γίνεται, και προφανώς δεν τρομοκρατεί τους τουρίστες. Δεν είναι κοντά σε οικισμό, ούτε τα τριγύρω χωράφια μοιάζουν να υποφέρουν από πρασινάδες ή τίποτε άλλο. Αλλά, σοβαρά, αν μιλάμε για κάτι τέτοιο μακριά από την παραλία, αν η Ρόζα και ο «χόχλακας» μιλήσουν στον κόσμο, θα πάω μαζί τους. Πρέπει να βρεθεί χωράφι...

Τα Εξω Μέρη είναι μαγευτικά τον Μάιο, και οι άνθρωποι φιλικοί και ευχάριστοι. Γαλακτομπούρεκο δεν έφαγα… αλλά θέλω να προλάβω να πάω στον Μηκυναϊκό τάφο στην Αγία Θέκλα. Θα ξανάρθω αύριο...να δω και την παραλία.

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το λέμε, το φωνάζουμε, τσακωνόμαστε με φίλους γι΄ αυτό... Δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο παρά ενημέρωση... Οι πλειοψηφία απλά εικάζει... Ειδικά στα Κάτω Μέρη ακούγεται μέχρι ότι ο βιολογικός θα παράγει πυρηνικα απόβλητα και δίπλα του θα εγκατασταθεί ό νέος διαγαλαξιακός σταθμός υποδοχής εξωγήινων όντων...
Τέλος, η μελέτη προβλέπει το νερό που θα προκύπτει ύστερα από την επεξεργασία στο βιολογικό καθαρισμό να διοχετευτεί στις ντουζιέρες της παραλίας της Κολυμπήθρας.. για να λουστούμε τα σκ...
29 Ειδήμωνες απ΄ τα Κάτα Μέρ΄ συνιστούν αφήστε το λβάδ ως εχ΄...!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή κίνηση. Μπράβο φίδι.
Στο συγκεκριμένο θέμα κυκλοφορεί πολύ παραπληροφόρηση και δημιουργείται πανικός χωρίς λόγο. Ο βιολογικός είναι αναγκαιότητα και το κείμενο της Ρόζας περιγράφει τους προβληματισμούς στη σωστή τους βάση.
Γνωρίζω κάποιον που μπορεί να σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για το βιολογικό του Πανόρμου (ίσως γνωρίζει τυχόν προβλήματα κλπ). Θα στείλω το νούμερό του στο email της
venthesikymi.

αμμοδύτης είπε...

Απλή ενημέρωση, κατανόηση των φοβιών...εμένα κάποιος είχε την υπομονή να μου πει και έιχα τις γνώσεις και τον χρόνο να πάω για ...γαλακτομπούρεκο. Θα βοηθήσουμε όλοι. Είμαστε χιλιοι δεκατρείς ή όχι;

venthesikymi είπε...

snake you have mail, check me out
(ehw arhisei na pistevw oti me ekmetallevesai...)

αμμοδύτης είπε...

Ελήφθη...(και το rapidshare ελήφθη αλλά είναι μεγάλο για ανάρτηση...)ή σε γλώσσα αεροπόρων "roger that"

Προχωράμε το .com , .gr. Εκει πολλά θα είναι ευκολοτερα (όταν μερικοί μερικοί μάθουν πως δουλεύει (αλλά με το blogspot είμαστε φαίνεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης)

αμμοδύτης είπε...

στ'χιό,

ειδικά στα Κατα Μερ' (4 χωριά και Κώμη), χρειάζεται να ξεπεραστεί η απίθανη δυσπιστία και καχυποψία που απορρέει από το γεγονός της (παραγματικής) αίσθησης ότι «μας φέρνουν και τα δικά τους», αφ ενός και του όχι τόσου αδικαιολόγητου φόβου «σιγά μην μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να διαχειριστεί τέτοιο πράγμα». Αρα χρειάζεται απλή και ειλικρινής ενημέρωση.

Αν ας πουμε μάθουμε που παει καλά και που δεν παει καλά ο Πάνορμος (δες ιδέες νυχτιάτικα) και τι θα κάνουμε να είμαστε εμείς καλύτεροι και τα πούμε απλά και αληθινά, ε ζαβοί είμαστε αλλά νοιώθουμε. Εννοείς;

Ανώνυμος είπε...

Ο βιολογικός είναι απαραίτητος και πρέπει να γίνει. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Όσο αυξάνεται ο πληθυσμός του νησιού μας τόσο πιο αναγκαίος γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Οι βιολογικοί είναι κάτι παραπάνω από ενας ανοιχτός λάκος με σ%^ά. Κατασκευάζονται βάσει προδιαγραφών, αποτελούν ένα 'μηχανισμό' και σχεδιάζονται από ειδικούς μηχανολόγους μηχανικούς βάσει των τοπικών συνθηκών (υδάτινο ορίζοντα, αέρα, κλπ).
Επίσης το νερό ή η λυματολάσπη ή οτι αλλό προκύπτει απ'την επεξεργασία απ'όσο γνωρίζω είναι ακατάλληλο για ποτίσματα σε καλλιέργειες και θα απομακρύνεται.
Άρα τί είναι αυτό που τρομάζει τόσο πολύ?

Ανώνυμος είπε...

και το κεντρο υγειας ειχε προδιαγαρφές αλλα ποσα χρόνια απλά κίτιριο με μηχανληματα που κάθονται;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι το ίδιο. Ο βιολογικός αν δεν κάνω λάθος απαιτεί μόνο 1-2 άτομα προσωπικό (1 μηχανολόγο μηχανικό και 1 βοηθό) που καθημερινά ελέγχουν όλο το δίκτυο και τη λειτουργία του.

Ανώνυμος είπε...

αρχέγονε, ένας από τους «φόβους» των κωμ'τιανών και των κατωκλεισματιανών, είναι να μην έρθει ΟΛΗ η Τήνος στο Λιβάδι. Εκεί είναι η κόντρα. Η Κώμη, τα 4 χωριά τον χειμώνα είναι δεν είναι 400 άτομα, το καλοκαίρι 1500;

Αλλο 1500, άλλο 7000.

Ανώνυμος είπε...

Χθές στην Καθημερινή είχε μεγάλο άρθρο για του βιολογικούς τον ξενοδοχιακών συγροτημάτων που ξεπερνούν σε χρήση τους κατοίκους που ανφέρονται σε άλλα σχόλια.
Αφήστε και καμία εφημερίδα στο καφενείο του χωριού σας να την διαβάσει κανείς εμείς έτσι κάνουμε,υπάρχουν και άνθρωποί μεγάλης υλικίας στα χωριά που διάβαζαν και ακόμα διαβάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως η μεγαλύτερη ραδιο-αρβίλα που έχω ακούσει είναι οτι θα έρθουν όλα τα λύματα του νησιού στο λιβάδι... αν είναι δυνατόν ρε παιδιά! Σιγά μην έρθουν και της Μυκόνου...
Την αξία της γεωργικής γης στο λιβάδι όλοι την αναγνωρίζουν. Αλλά πρέπει κι εσείς οι ίδιοι να διαφυλάξεται την προστασία της απ'την εκτεταμένη μόλυνση που έχει επέλθει. Ο βιολογικός θα αναβαθμίσει τις καλλιέργειες σας, την ποιότητα των νερών και των παραλιών σας.
Αν έχετε ανησυχίες για κάτι οργανωθείτε, γράψτε ένα κείμενο και καταθέστε το στο Δήμο για να το λάβει υπ'όψιν του στις μελέτες που θα γίνουν.
Η' ζητήστε απ'το Δημο να οργανώσει μια ημερίδα, να έρθει ο ίδιος ο μελετητής να απαντήσει στις ερωτήσεις σας.

αμμοδύτης είπε...

Παράξενε, την ιδέα ότι ο «βιολογικός» μας δεν είναι μεγαλύτερος από αυτόν ξενοδοχείου στην Ροδο ή την Κρήτη, μου την είπε εμένα Δημοτικός Σύμβουλος στο Ξώμπουργο πέρυσι. Τότε είπα αν η γη υπάρχει, να μαζέψω τα λεφτά από 3-4 ιδιώτες και 1-2 τηνιακές εταιρίες να βάλω μια μονάδα.

Αντέδρασαν κάτι αντιπολιτευόμενοι με IQ περίπου "30".

Οταν το επανέφερα όσο προβοκατόρικα μπορούσα (και συνάντησα την Ρόζα και τον «χόχλακα»), μου έγινε διακριτική κριτική του στυλ «έχεις λεφτά κάνεις ότι θες» λές και έχω 100 ή 300 χιλιάρικα για πέταμα.

Το ξέρω, το ξέρουν, το ξέρουμε για τα ξενοδοχεία, και αν αργήσει, συρθεί κλπ, που ξέρεις...

Ωστόσο τοποθετήθηκα (σιγά την αξία της τοποθέτησης, αλλά ευχαριστήθηκε ο underwater, κάτι είναι και αυτό): Μία μονάδα για τα χωριά από Ξυνάρα, Κάμπο δεν ξέρω που και κάτω, πρωτογενή, δευτερογενή, και μου λένε τριτογενή επεξεργασία. Τα απόβλητα με δύο διεξόδους, (1) αν όλα δουλέυουν σε «αγρέλια», λεμονιές, δέντρα (κάποιος είπε στην Λίμνη (χμμ)) και (2) αν κάτι πάει στραβά με αγωγό στα Πρασσονήσια (είναι μακριά και ακριβά). Αυτή είναι για το φίδι πιθανή ιδεατή λύση.

underwater, ως blogger πρέπει να είμαι ευγενής και ψύχραιμος. Ως εισηγητής στον Δήμο Εξωμβούργου, τους λέω την γνώμη μου όταν με ρωτάνε, (και το έχω πει, έχει καλόπιστα και ικανά άτομα, δεν είναι ομόφωνοι σε όλα, τι να πώ...). Τώρα με συμβούλους, εγώ το φίδι στην καρέκλα, με συμβούλους να μου λένε... Χλωμό. Δεν θα με καλέσουν και αν δεν εντυπωσιαστώ, θα κρατήσω την ψυχραιμία μου μόνο αν ξέρω ότι εσύ, ή ο παραξενος, ή ο μελετηρός με παρμονέυετε.

Αν είναι η βενθεσικύμη εκει, την βάψαμε.

Κυριακή, εγώ παριστάνω τον webmaster και πέρασα από την οθόνη, μετά την Καρδιανή, τον Μαρλά, την Χώρα, και τον Κρόκο. Εσείς καλά παιδιά, γιατί είστε μέσα; Το βράδυ θα σας πω άλλα παραμύθια. Ειλικρινά εκτιμώ την συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Τί ενέργεια είναι αυτή βρε φίδι? Μα καλά τί πίνεις?
Εγώ είμαι στο δεύτερο καφέ κι ακόμα σέρνομαι σαν φίδι.

Ανώνυμος είπε...

Φίδι επίσης ήθελα να σου πω πως διαφωνώ ριζικά με το χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο έργο από ιδιωτικά κεφάλαια. Δημόσια κ ευρωπαϊκά κονδύλια γι'αυτά τα έργα μπορούν να βρουν ευκολότατα.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τεμπελιάζουν. Αν δεν κάνουν κι αυτά τί στο καλό θα κάνουν?
Εμείς αν θέλουμε μπορούμε να στηρίξουμε άλλα πράγματα όπως δράσεις πολιτισμού κ.α. Αν έχεις κέφι μπορούμε να το συζητήσουμε το βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Εχώ δει βιολογικούς σε τεράστια ξενοδοχεία στην Κρήτη και πραγματικά αν δεν μου λέγαν ότι εκεί είναι ο βιολογικός δεν θα το καταλάβαινα

Ανώνυμος είπε...

Για όποιον θέλει περισσότερη πληροφόριση για τους βιολογικούς έχω φορτώσει στο rapishare ένα απλό αλλά επιστημονικό κείμενο για το τί είναι βιολογικός καθαρισμός, ποιά η χρησιμότητά του, στάδια επεξεργασίας κλπ.

http://rapidshare.com/files/114200517/6_PERIV-07-telikiF.pdf.html

Ανώνυμος είπε...

Λίγα ακόμη σχόλια...
Το πόσα άτομα θα εξυπηρετεί ο βιολογικός καθαρισμός δεν είναι το πράγματικό πρόβλημα... Για μια εγκατάσταση η οποία λειτουργεί σωστά, δεν έχει σημασία η ποσότητα... Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι βιολογικοί καθαρισμοί λειτουργούν καλυτερα σε πληθυσμό περίπου 2000 παρά 500 κατοίκων και αυτό γιατί μειώνεται κατά πολύ ο παράγοντας της εποχικότητας...
Απ΄την άλλη η παραφιλολογία στα Κάτω Μέρη καταστρέφει τη άποψη... Η Στενή φτιάχνει δικό της βιολογικό καθαρισμό και κάτω εξακολουθούν να λένε ότι όλα θα έρθουν στο λιβάδι... Στην Χώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή όπυ έκαιγαν τα σκουπίδια άρα και εκ των προταίρων γνωρίζουμε ότι ο βιολογικός καθαρισμός θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την λεκάνη απορροής (Ξυνάρα και κάτω).
Επομένως οι πραγματικές ανησυχίες μας πρέπει να στραφούν στο να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της μονάδας και όχι στο τι θα προβλέπει η μελέτη που στο κάτω κάτω θα προέρχεται από ειδικό μηχανικό. (Να σηγμειωθεί εδώ ότι χημικός μηχανικός είναι απαραίτητος για την απρόσκοπτη λειτουργία του και όχι μηχανολόγος - δεν φτιάχνουμε αυτοκίνητο!)
Θα πρέπει λοιπόν το ενδιαφέρον μας να εκδηλωθεί στο πως θα γίνουν τα έργα που είναι απαραίτητα - πχ η τοποθέτηση του δικτύου - που σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να κόψει ακόμη ένα μονοπάτι από μια μπουλνόζα και να αφήσουμε την μελέτη και τα σχετικά στους ειδικούς... Γιατί δεν έσκασε μύτη ο μηχανικός να πει στον χ αγρότη πως να βάζει τις αγγινάρες (αν και θα έπρεπε) ούτε στον μελισσοκόμο πότε θα τρυγίσει... Αν το επεξεργασμένο υπόλειμα πάει η όχι στην λίμνη δεν είναι θέμα για συζήτηση...

Ανώνυμος είπε...

Για το αρχείο απλώς σημειώνω οτι ο μηχανολόγος μηχανικός δεν ασχολείται με 'αυτοκίνητα' αλλά με τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις κτιρίων. Κάνει τις μελέτες ύδρευσης, θέρμανσης, ψύξης, θερμομόνωσης, πυροπροστασίας και τις ειδικές μελέτες για επαγγελματικά/βιοτεχνικά κτίρια. Για τη συντήριση του συστήματος ίσως έχεις δίκιο και να χρειάζεται χημικός, δεν είμαι ειδικός.

Επίσης να συμπληρώσω πως η ενημέρωση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Αντίθετα θα μπορούσε να διευκολύνει λίγο την κατάσταση και να καθυσηχάσει τους κατοίκους.
Τέλος το που θα πέσει η λυματολάσπη μας αφορά όλους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αυτό το θέμα μας βέβαια αλλά με τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις κτιρίων, τις μελέτες ύδρευσης, θέρμανσης, ψύξης, θερμομόνωσης, πυροπροστασίας και τις ειδικές μελέτες για επαγγελματικά/βιοτεχνικά κτίρια δεν έχει σχέση ο βιολογικός καθαρισμός. Δεν υποτίμησα την δουλειά του μηχανολόγου και με παρεξήξγησες δεν το είπα για να σε προσβάλω... Ο χημικός μηχανικός (όχι απλά χημικός) είναι επιφορτισμένος με τις φυσικές και χημικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην εγκατάσταση και κυριώς με την βιοκατάλυση (ενζυμική κατάλυση)..
Συγνώμη...απλά το γράφω γιατί η ενημέρωση όπως είπαμε είναι το κίνητρό μας και θεωρώ πως ένα μηχανολόγος δεν αρκεί - παρά το τι προβλέπει η νομοθεσία - για να εξασφαλίσει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις...
Κακώς όμως ςστιάζουμε εκεί γιατί το μήνυμά μου είχε ένα σωρό άλλες παρατηρήσεις για τις οποίες θα ρποτιμούσα να κάνουμε κουβέντα...

χόχλακας είπε...

...ας τον φανταστούμε λοιπόν στο λιβάδι, σε κάποια θέση που θα βγάλει η μελέτη και θα συμφωνήσουν όλοι.
Σε μια έκταση μεγάλη, ούτε κι ο γείτονας δεν θα ακούει το "μοτέρ", και φυσικά με σωστή λειτουργία δεν θα έχει την παραμικρή ενόχληση.
Όπως είδες αμμοδύτη, αν δεν σου έλεγαν ότι αυτό το κτίριο είναι ο βιολογικός δεν θα το καταλάβαινες.
Χωράφι-ια κάποιοι έχουν βρει και προτείνουν, ας ελπίσουμε να βρεθεί σύντομα.
Στ'χιο αν διαβάσεις την περιβόητη Ρόζα θα καταλάβεις γιατί μπορεί να είναι πρόβλημα το πόσα άτομα θα εξυπηρετεί ο βιολογικός καθαρισμός.
Επίσης να συμπληρώσω πως η ενημέρωση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

αμμοδύτης είπε...

Θα βρεθεί άκρη, πρέπει να βοηθήσουμε να βρεθεί χωράφι...

Χόχλακα, έχω κατασκευάσει βιολογικούς, και μονάδες επεξεργασίας λάσπης, και πυρόλυσης σκουπιδιών, για πολη ολίγων εκατομμυρίων σε προηγούμενη ζωή, τέλη δεκαετίας '70. Τον βρήκα με την πρώτη, εξ άλλου για αυτό σύρθηκα ως τον Πάνορμο (άλλο τωρα αν έπεσα στον «Καραμανλή» τον Χαλεπά, τον Τρυγώνη, τον Απέργη και δεν ξέρω πόσους άλλους). Δεν ξέρω αν στο είπα, αλλα την καταβρίσκω στο νησί (και μην φοβάται κανείς, δεν είμαι ο υποψήφιος χημικός μηχανολόγος).

Να ψήσουμε τους αντιδρώντες άρχοντες από την Κώμη.

Ανώνυμος είπε...

Χάνουμε την ουσία... Αναλωνόμαστε σε συζητήσεις παραλείποντας πως από την παρέα μας λύπει η αντίθετη άποψη... Κανείς δεν βγήκε να γράψει με επιχειρήματα γιατί δεν θέλει βιολογικό καθαρισμό να καταλάβουμε και εμείς που λίγο πολύ συμφωνούμε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι εδώ blog για τις διεκδικήσεις των επαγγελματικών χώρων...

χόχλακας είπε...

"Κανείς δεν βγήκε να γράψει με επιχειρήματα γιατί δεν θέλει βιολογικό καθαρισμό" Μα απ'ότι έχω ακούσει όλοι θέλουν βιολογικό, συμπολίτευση και αντιπολίτευση απλά διαφωνούν στο που, πως κλπ... υπάρχει μια σχετική άγνοια... περιμένουν μελέτες και διαβεβαιώσεις σωστής λειτουργίας...

αμμοδύτης είπε...

ε, τώρα, αν πλερώνει ο Δήμος, θα κατεβαίνω απ' το β'νι, να κάνω καν'να χουσμετάκ'

(αστειεύομαι αλλά άτυπα φυσικά και μπορώ να βοηθήσω)

αμμοδύτης είπε...

Φανταστείτε αν αυτή η συζήτηση ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα λέγαμε όλοι καληνύχτα και αύριο θα ξεκινούσαμε

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς στην Κώμη υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν ακόμη και με την ιδέα. Φαντάζομαι το ίδιο και στα 4 χωριά. Το τραγικό είναι ότι δεν υπάρχουν επιχειρήματα γιατί δεν αποφάσησαν την ουσία της διαφωνίας τους. Πιο πάνω διάβασα ότι το που, το πως κτλ είναι αποκλειστικά θέμα μελέτης. Ίσως να είναι έτσι ίσως και όχι. Αλλά έχουν όλη άποψη για το που θα γίνει και αν ναι που βασίζονται; Σίγουρα οι τοπική κοινωνία πρέπει να έχει θέση και ρόλο αλλά όχι επιστημονική λύση...

Ανώνυμος είπε...

Έλα ντε... ας ασχοληθεί ο Blogmaster με το να φτιάξει ένα chat εδώ μέσα για πιο άμεση επικοινωνία...

χόχλακας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
χόχλακας είπε...

Μα είναι δυνατόν να αντιδρούν και να μην θέλουν? Δηλαδή προτιμούν να είναι μέσα στα σκ@@@@? τα οποία εξαπλώνονται... Μάλλον πρέπει να τυπώσουμε το κείμενο της ρόζας ή να το μοιράσουμε και σε κασέτα...

Μα την μελέτη θα την κάνουν ειδικοί γεωλόγοι - περιβαλλοντολόγοι κλπ... αλλοιώς δεν θα μιλάμε για μελέτη.

αμμοδύτης είπε...

Θα το αναφέρω το περι chat στον επιστημονικό συνεταίρο. Εγώ δεν ξέρω τι είναι.

Πιστέυω ακράδαντα στην δύναμη της ανοιχτής και τιμιας επικοινωνίας. Στο καφενείο απόψε, μετέφερα, και την απόφαση του Δημ. Συμβ σχετικά με την βιομηχανική ζώνη, και τι κατάλαβα στον Πάνορμο. Τα άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον.

Αν, ας πούμε, πήγαινε το Δημοτικό Συμβούλιο στον Πάνορμο; Μήπως οι γείτονες του χωραφιου της Εκκλησίας έβλεπαν και αυτοί το φως που είδα εγώ;

αμμοδύτης είπε...

χόχλακα, να τυπώσουμε, να γράψουμε να μοιράσουμε, να πάμε στα καφενεία, μετά την εκκλησία. Κουβέντα, εμπιστοσύνη, εξήγηση. Θα τα καταφέρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως το'πες Αμμοδύτη "Κουβέντα, εμπιστοσύνη,εξήγηση". Ο κόσμος δεν είναι βλάκας. Το καλό του θέλει.Απλά θέλει τον χρόνο του...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως όλοι οι κατωμερίτες θέλουν τον βιολογικό. αρκετοί κωμτιανοί φωνάζουν για να μην είναι κοντά στον δρόμο της κολυμπήθρας και να μην πέφτουν τα νερά απο την επεξεργασία των λύματων στην λίμνη (από ότι άκουσα το ίδιο λέει και η περιβόητη ελένη) βασικά και εγώ το ίδιο θα έκανα αν τον έκαναν κοντά στο κάτω κλείσμα.