Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Ήλιος

Θα ήθελα να έχω στην ταράτσα μου φωτοβολταϊκά. Θα δούλευαν φουλ από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Θα τροφοδοτούσαν το κλιματιστικό σε ώρες αιχμής. Άσε που θα έκαναν και σκιά στην ταράτσα και θα πύρωνε λιγότερο το σπίτι. Ξέρω, είναι πανάκριβα, αλλά αξίζει τον κόπο. Δεν θέλω επιδότηση (αν και άλλοι θα την έχουν ανάγκη). Θέλω η ΔΕΗ να με βοηθήσει να συνδεθώ και να παίρνει το πλεονάζον ρεύμα στο δίκτυό της.

Ούτε χωματουργικά, ούτε πονηροί, ούτε καλώδια, ούτε μίζες.
Ο Στέφανος Μάνος είναι από τους ελάχιστους με κοινό νου και ελεύθερο πνεύμα. Του χαρίζω τον ήλιο πάνω από το Ανατολικό Αιγαίο, και να τον διαβάσετε στο
www.tinosnews.blogspot.com.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα μικρά οικιακά φωτοβολταϊκά, είναι απάντηση στο ελληνικό ενεργοβόρο καλοκαίρι και ο Μάνος έχει απόλυτο δίκιο.

Και σεχτικά με την «ανάπτυξη» εγκατάσταση τέοιων μικρών μονάδων, δίνει δουλειά σε αλουμινάδες και ηλεκτρολόγους αφού ψάχνεις και για multiplier effect.

Δεν είναι φτηνά.

Ανώνυμος είπε...

Για όποιον ενδιαφέρεται 23 έως 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 1η διεθνής έκθεση «Ecotec - Τεχνολογίες περιβάλλοντος» στο Expo Athens, στην Ανθούσα Αττικής. Η έκθεση περιλαμβάνει τους τομείς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείριση αποβλήτων, ανακύκλωση, εξοικονόμηση ενέργειας, οικολογική δόμηση, αποκατάσταση περιβάλλοντος και εναλλακτικά καύσιμα.
Περισσότερα στο:
http://www.ecotec-exhibition.gr/index.php?lang=el

Ανώνυμος είπε...

Ας προμηθευτή πρώτα αμφίδρομούς μετρητές ηλεκρικής ενέργειας η Δ.Ε.Η. Α.Ε και μετά σου αγοράζει την επιπλέον ενέργεια σου.

Δεν μπορώ να καταλάβω (δεν είμαι και πολύ σχετικός με την τεχνολογία)γιατί όταν αφήνω σχόλια που κάνουν αναφορά σε συγκεκριμένο θέμα δεν αναρτώνται ποτέ(βλέπε Δήμος).

αμμοδύτης είπε...

Παράξενε, σε διαβεβαιώ ότι δεν αφαιρώ ή λογοκρίνω κανένα σχόλιο χωρίς να ζητήσω συγνώμη και να αναφέρω σαφώς την αιτία.

Μήπως πατάς το «δημοσιεύστε το σχόλιό σας» και φεύεις πριν το δεις αν το πήρε; π.χ. αν δεν έχει διαβάσει σωστά την «λεκτική επαλήθευση» ή αν πληκτρολογήσεις λάθος δικά σου στοιχεία.

Το "blogger", το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ, της Google τις τελευταίες 40 μέρες που υπάρχω, μου έβγαλε μια φορά προβλημα, το ίδιο, και δεν δεχόταν εικόνα (για έξη περίπου ώρες), πριν 15 μέρες.

Και πάλι σε διαβεβαιώ ότι ούτε εγώ και σίγουρα ούτε ο ...Δήμος (!) λογοκρίνουν εδώ.

Κόβω μόνο απρεπείς χαρακτηρισμούς που μπορεί να θεωρηθούν προσβλητικοί ή ρατσιστικοί ή συκοφαντικοί. Κόβω links που συνδέουν με απρεπές περιεχόμενο. Αν ποτέ «κόψω» το λέω ρητά και αμέσως. (Λες να έχουμε γίνει hacked? -- αστειεύομαι, έχω αρκετά ισυρό firewall)

Ζητώ συγνώμη για οποιαδήποτε τυχόν προβλήματα επικοινωνίας.

αμμοδύτης είπε...

και ευχαριστώ για τους αμφίδρομους μετρητές, και για την ecotec...