Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Άλλα λόγια...

«Χωρίς αμφιβολία υπάρχει για τον καθέναν από μας κι από μιά ξεχωριστή, αναντικατάστατη αίσθηση που αν δεν την βρει να την απομονώσει εγκαίρως και να συζήσει αργότερα μαζί της, έτσι που ναν τη γεμίσει πράξεις ορατές, πάει χαμένος».

Δεν είναι για ανάπτυξη, ούτε για υλοποίηση, ούτε για πράγματα, ούτε για ποίηση ούτε για τίποτα που ενδιαφέρει, αλλά μου έχει μπει στο κεφάλι μια λέξη και δεν μπορώ να την ξεφορτωθώ. "Alienation" η αποξένωση από πράγματα ή αντικείμενα με τα οποία είχαμε πρότερη σύνδεση, η απόσυρση στο καβούκι μας, η αδυναμία επικοινωνίας ή επαφής. Γιατί μου έχει μπει η ιδέα ότι και στο νησί πάσχουμε λιγάκι; Μεγάλωσε ο χώρος και δεν βλεπόμαστε; Θέλουμε να πάμε κάπου και χάσαμε το δρόμο;

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα σου πω τι δική μου άποψη. Ο άνθρωπος είναι κι αυτός ένα μέρος της φύση. Η φύση του είναι να ζει σε επαφή με τη γη, τα ζώα, τα φυτά, το σύμπαν.
Όταν όμως αρχίσει να ασχολείται μόνο με λεφτά, επενδύσεις, αγορές, πωλήσεις, κατανάλωση (αλλότρια πράγματα) χάνει κάτι απ'τον ίδιο του τον εαυτό. Κι αν δε τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, δεν πανα καεί το σύμπαν γύρω σου. Εσύ θα εξακολουθείς να κοιτάζεσαι στον καθρέπτη και να παίζεις... πίπιζα (δεν υποννοώ τίποτα προσβλητικό για τον Μ. απλώς με εμπνέει πολύ η εικόνα).

Ανώνυμος είπε...

νομίζω για αυτό μπήκε η εικόνα

αμμοδύτης είπε...

Ο τίτλος εδώ θα έπρεπε να είναι «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» προς τιμήν του προχθεσινού ανώνυμου σχολιαστή.

Ανώνυμε σχολιαστή, το δήλωσα από την αρχή στο «τι μας ενώνει»... Δες την ανάρτηση αρχές Απριλίου, «μας ενώνει η αμπελοφιλοσοφία», μεταξύ άλλων.

Εκτός αν προτιμάς να μας ενώνουν ψηφιακά ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ή ο έπαρχος (που και αυτός μας ενώνει)

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα μας ενώνει ο έπαρχος. Είναι ο Βεσπασιανός μας, αλλά αφού είναι αιρετός τι να πεις;

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο Καλιγούλας… Ο Καλιγούλας έγινε αυτοκράτορας σε ηλικία 25 ετών και έφερε την ανανέωση. Αλλά αρρώστησε, του την βάρεσε και άρχισε να ανακαλύπτει παντού εχθρούς και συνωμότες και να απαιτεί προσωπολατρεία ανατολικού τύπου. Εκατοντάδες δικάστηκαν για ασέβεια και θανατώθηκαν μετά από βασανιστήρια και δήμευση περιουσίας. Του άρεσαν οι μάχες στην αρένα μεταξύ αναπήρων και νάνων. Τον ξεφορτώθηκαν στο τέλος…

Ανώνυμος είπε...

γουστάρω, «νάνοι και ανάπηροι»...μια σειρά μονομαχιών στην «Άμμο» να γίνει μέρος του πολιτιστικού φεστιβάλ να δουλέψει και το μαγαζί!

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε ρε τον άνθρωπο ήσυχο, να δείτε εδώ, έργα, λεφτά για επισκευές και αναστηλώσεις!

http://www.tinos.biz/eparhio.htm

αμμοδύτης είπε...

ΟΚ, αρχίζετε να είστε στα όρια λογοκρισίας. Αν θέλετε επώνυμα ή με blogger ID...

Ανώνυμος είπε...

φοβάσαι μικρέ Διαμαντή;;;

αμμοδύτης είπε...

Ας πούμε ότι δεν μου αρέσουν οι ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος προσώπων με αναπηρίες στο σχόλιο σου των 8:52 :-)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
αμμοδύτης είπε...

σου ζητώ συγνώμη «ψάρακλα», κάνεις υπαινιγμό ή κατηγορία που ευχαρίστως να αφήσω, εάν την πεις ανοιχτά, ή επώνυμα, ή έστω τεκμηριωμένα...

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που διακόπτω την όμορφη κουβέντα σας αλλά αν θυμάμαι καλά το θέμα ήταν "Alienation".
Η αποξένωση....
Κάποιοι από αυτούς που αναφέρθηκαν έχω σοβαρές υποψίες οτι είναι aliens (εξωγήινοι) αλλά ας το αφήσουμε για λίγο στην άκρη.

Ανώνυμος είπε...

γιατι χτυπάς υποβρύχιε; Μας έχουν «αποξενώσει» κάτι χοντροί λεμέδες, για αυτό γράφουμε εδώ. Οι ωραίες καμάρες είναι για τους πλούσιους και τους κουλτουριάρηδες

κτυπάμε στου κουφού την πόρτα και εισπράτουμε τι;

Ανώνυμος είπε...

Αν χτυπήσουμε όλοι μαζί θα την κατεδαφίσουμε την πόρτα. Το σκέφτηκες αυτό?

Ανώνυμος είπε...

και από που ξεκινάς;;

Ανώνυμος είπε...

Απ'το blog?
Απ'το σπίτι μας, το χωριό μας, το Δήμο μας, το νησί μας, το Νομό μας, την Περιφέρειά μας, τη Χώρα μας?
Διαλέχτε...