Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Όλα στην θέση τους


Μερικοί από εσάς δεν είστε στο νησί, αλλά είστε από αυτά τα μέρη. Η κοιλάδα είναι όπως την ξέρετε, οι καμπάνες χτυπάνε στην ώρα τους, ίσως όχι όσες φορές όταν είστε μικροί. Οι βελανιδιές αγέρωχες πρασινίζουν στην ζέστη του Μαΐου. Μια παρέα παιδιά στο γεφυράκι, στην στροφή, αναπτερώνει το ηθικό. Το παλιό ηφαίστειο εκεί προς τα αριστερά έχει μοναξιές, θα πάω να του κάνω παρέα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρκετοί Τηνιακοί, που σήμερα κερδοσκοπούν από τουρισμό και κατασκευές, αγνοούν πως η κοιλάδα αυτή κάποτε οργίαζε από ζωή. Εδώ ήταν το κέντρο της οικονομίας! Αποτέλεσε το κίνητρο για παραμονή σ΄αυτό τον τόπο!
Σήμερα; Σήμερα κάποιοι άλλοι Τηνιακοί, αγνοούν πως καταστρέφεται μέρα με την μέρα...


ΥΓ:Κύριοι Δημοτικοί άρχοντες σας ευχαριστώ που το χέρι σας ακόμη δεν έφτασε εως εδώ κάτω! Σας ευχαριστώ που δεν μας φέρατε την πρόοδο που ευαγγελίζεστε! Σας ευχαριστώ που αφήσατε μια γωνιά παρθένα και παραπονεμένη! Σας ευχαριστώ κια για τις υποδομές που δεν θα γίνουν! Σας ευχαριστώ, όπως μάθατε τόσα χρόνια να ευχαριστήτε ο ένας τον άλλο!

Ανώνυμος είπε...

γιατί έχω την εντύπωση ότι η υπόλοιπη Τήνος βγάζει όλα τα κομπλεξάκια σε βάρος των Κάτω Μερών. Μήπως ο ζηλόφθονος Τηνιακός ζηλεύει που μέχρι πρόσφατα όλοι πριν Κατωμεριτών πεινούσαν;

Underwater είπε...

Παιδιά σέβομαι την αγάπη σας για την περιοχή σας αλλά συγκρατήστε λίγο τον άκρατο τοπικισμό σας. Αυτό αγγίζει τα όρια του 'ρατσισμού'.
Όλη η Τήνος έχει ομορφιές και αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

το σχόλιο σου ανώνυμε 10μμ είναι αν μή τι άλλο χαζό και γελοίο.

αμμοδύτης είπε...

Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς υπαινίσσεται ο ανώνυμος 10:00μμ, ούτε τι θεωρεί χαζό και γελοίο ο ανώνυμος 12:00.

Κατά σύμπτωση ωστόσο ο underwater θίγει το θέμα ρατσισμού και τοπικισμού.

Μου φαίνεται ότι αυτό κρύβεται πίσω από τα δύο ανώνυμα σχόλια.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να τεκμηριώσω ρατσιστικές διακρίσεις στην Τήνο, εξ άλλου είναι εύκολο, υπάρχει βιβλιογραφία! Ασε την Ελλάδα...

Από το '80 και μετά είναι σε φαινομενική ύφεση αλλά εξακολουθεί... Δεν είναι ουτε δημοφιλές ούτε ευχάριστο θέμα.

Από κουβέντες σε καφενεία, δρόμους, μονοπάτια και χωράφια, έχω την εντύπωση ότι θα αποκτήσει πολιτική διάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Γελίο είναι που καθόμαστε να συζητάμε για τις διακρίσεις σε βάρος μιας περιοχής;
Γελίο είναι που μια περιοχή που κάποτε ανθούσε οικονομικά σήμερα αργοπεθαίνει;
Ρατσιστικό είναι να βλέπεις να παραμελούνται οι περιοχές;
Τοπικιστικό που δεν έχουμε τα χάλια τα δικά σας στην δόμιση;
Αχινολόγοι λέμε από ΄δω κάτω και αρχίζω να καταλαβαίνω και γιατί...
Αχινολόγοι ήσασταν, αχινολόγοι θα είσαστε γιατί μιλάμε για κάτι σοβαρό και απαντάτε ατεκμηρίωτα ότι είμαστε τοπικιστές κτλ... Εμείς ούτε θέα την Μύκονο έχουμε, ούτε θέα τη θάλασσα αλλά από αξιοπρέπεια, μέχρι να μας την τελείωσουν και αυτή οι επαρχοδημαρχαίοι έχουμε..
Ζούμε και στηρίζουμε ένα τόπο, και δεν εκμεταλευόμαστε θρησκοτουρίστες ...!!!
Αυτό είναι γελίο...

Ανώνυμος είπε...

ο καθένας ας κοιτάξει να διορθοθει και να πάει μπροστα,όποιος κι αν είναι αυτός. Ας δουμε τα δικά μας λάθη και μη ζητάμε να μεταθέσουμε ευθύνες σε άλλους.......

Underwater είπε...

Παραπονεμένε κατωμερίτη, αν όλοι οι κατωμερίτες αφήνατε για λίγο την κλάψα και τις μπούρδες περί μειονότητας κλπ που σας εμφυτεύουν οι παπάδες και αρχίζατε να διεκδικείτε πράγματα για την περιοχή σας τώρα δεν θα ήμασταν εδώ που ήμαστε.
Επίσης κατάλαβε πως όλοι μέσα στον ίδιο λάκκο με τα σ%^&*ά ζούμε. Αν βρωμίσει η Χώρα και τα Πάνω Μέρη η μπόχα θα φτάσει και στους υπόλοιπους (και τούμπαλιν). Άρα μας συμφέρει να συνεργαζόμαστε και να αλληλοκαταλαβαινόμαστε.
Δεν έχω τίποτα προσωπικό με σένα ούτε την περιοχή σου. Αντίθετα εκτιμώ ιδιαίτερα την αγροτική σας παράδοση. Βέαια και οι άλλοι αγρότες ήταν... αλλά κοίτα που κατάντησαν. Στο χέρι σας είναι να κάνετε κάτι καλύτερο. Εμείς μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Την κλάψα και τις μπούρδες περί μειονότητας οι μόνοι που δεν τις εμφυτεύουν είναι οι παπάδες. ΗΜΑΡΤΟΝ τι άλλο θα διαβάσουμε...

Περί μειονότητας κλπ μόνο στο μυαλό κάποιων υπάρχει ως αντίληψη και τίποτα παραπάνω.

Ότι σχέση έχει ο "χωραϊτης" με τον "στενιανό" ή τον "καμπιανό" ή τον "πυργιανός" αυτή και ίσως καλύτερη έχει με τον "κατωμερίτη", απλά αν δεν θες να δεις κάποια πράγματα ΚΑΤΑΜΑΤΑ, λές κάτι για να πεις και αυτό είναι μπούρδα.

Δεν σου φταίει κανείς αν δεν κάνεις κάτι ή δεν διεκδικήσεις κάτι εσύ για τον τόπο σου.

αμμοδύτης είπε...

Ενσταση από μένα.

Κανένας παπάς, ποτέ, δεν μου έθιξε εμένα, ή σε κανέναν που ξέρω θέμα μειονότητας. ΚΑΝΕΝΑΣ. Οποις θέλει ας περάσει λίγο καιρό σε καφε΄νεία να δει τι σημαίνει αποξένωση

Οι αγρότες δεν «μάχονται», τουλάχιστον όχι στην Τήνο.

Το θέμα είναι σοβαρό, θα επανέρθω άλλη ώρα και τότε κυνηγήστε εμένα.