Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Diana

Πριν 30 περίπου χρόνια, έναν κρύο χειμώνα του Νοτίου Ημισφαιρίου, ξεκίνησε η Diana από την Αυστραλία, να έρθει διακοπές στην Ελλάδα, στο κέντρο του κόσμου, την Κρήτη. Μόνο που αντί να μπει στο πλοίο για Ηράκλειο, μπήκε στο πλοίο για Χανιά και βρέθηκε σε λάθος προορισμό.

Το λιμάνι των Χανίων ήταν τότε και είναι ακόμα ένα μαγευτικό μέρος, που προσφέρεται να πάτε αν θέλετε να ερωτευτείτε. Τουρκικά κτίρια, βενετσιάνικα, βυζαντινά, αρχαία, άρωμα μέσης ανατολής και επανάστασης, ορδές τουριστών και αγέρωχοι με στιβάνια, όλα ανακατεμένα. Οι μυημένοι δεν πάνε να ερωτευτούν, αλλά να φάνε μπουγάτσα στον «Ιορδάνη». Όπως και η Τήνος, έτσι και τα Χανιά έχουν πρόσφυγες από άλλα μέρη.

Στα Χανιά βρέθηκαν, χαμένη η Diana, περαστικός ο Παναγιώτης, και τα Χανιά έκαναν τα υπόλοιπα… Είναι από τότε μαζί και τα τελευταία 20 χρόνια στην Τήνο. Η Diana, κατά δήλωσή της, αγαπάει τον άντρα της, το σπίτι της, τα παιδιά της και το νησί. Ορίστε, δεν είναι όλοι οι «πρόσφυγές» μας πονεμένες ιστορίες.

Με έχουν ρωτήσει αν διαφημίζω, όχι δεν διαφημίζω… Αλλά τι να σας πω, ο Ιορδάνης στα Χανιά, έχει ουρά, απ’ έξω, από τις 4:30 το πρωί, από ορδές επισκεπτών που πάνε περίπατο στην Σαμαριά και δεν θέλουν να κατέβουν το φαράγγι με άδειο στομάχι!

1 σχόλιο:

αμμοδύτης είπε...

«Ιορδάνης»

Συγνώμη δεν διευκρίνησα... «Ιορδάνης» είναι ένα μπουγατσοπωλείο στα Χανιά. Πριν 10 χρόνια το θυμάμαι πάνω από την αγορά, σε έναν όχι σημαντικό ή ωραίο δρόμο. Έκτοτε έχει ανοίξει και στην παλιά πόλη, κοντά στα τείχη. Δεν ξέρω αν είναι ο αέρας στα Χανιά ή η συνταγή του μαγαζιού, αλλά η μπουγάτσα είναι καλύτερη από οποιοδήποτε μαγαζί στην Τουρκία.