Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Βιολογικός, ξανά

Έγινε η συνάντηση στην Κώμη για τον βιολογικό. Χαμός, τσίρκο, παράσταση καραγκιόζη, ελπίζω να κατάλαβες τώρα, Ρόζα και Χόχλακα γιατί έλεγα να βάλω έναν ιδιωτικό για τα 4 χωριά και να πάνε να χορεύουν οι άλλοι.

Η κατάσταση, από το Ράδιο Αρβύλα, έχει ως εξής: Βρέθηκε χωράφι της εκκλησίας, κατάλληλο σε μέγεθος και θέση για τον βιολογικό. Το προηγούμενο ήταν σε απαγορευμένη ζώνη, κοντά στην παραλία. Ο παπάς είπε το «ναι» αλλά χωρίς να ρωτήσει την Ελένη που είναι γειτόνισσα, και αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή η Ελένη δηλώνει Νέα Δημοκρατία εάν ο Κροντηράς είναι Πασοκ. Εάν ο Κροντηράς ήταν ΝΔ, η Ελένη θα το γύριζε. Ιδεολογική η αντιπολίτευση. Η Ελένη, εν πάσει περιπτώσει, δικαίωμά της, δεν θέλει. Υποθέτω ότι δεν έχει αντίρρηση να έρθουν σε μένα ή στου Δήμαρχου.

Η Ελένη έφερε και Δικηγόρο, και αυτόν αντιπολιτευόμενο που έκανε δριμεία αντιπολιτευτική κριτική...

Κάποιος πρότεινε να πάει ο βιολογικός στον Άγιο Ρωμανό. Προσωπικά μου αρέσει, γιατί είναι μακριά από εδώ. Κάποιος άλλος είπε ότι δεν έχουν όλα τα λεφτά και απλώς θα μεγαλώσουν τους υπάρχοντες λάκκους για να χωράνε τα κακά και των άλλων χωριών, «και βλέπουμε» .

Έτσι έχουν τα πράγματα Ρόζα και Χόχλακα. Πολλά λόγια και χορός, χωρίς όμως μουσική ή έρωτες, ήταν όλοι ανέραστοι, άκουσα.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για να μην νομίζεις ότι δεν εχουμε ποιότητα αντιπολίτευσης στην ποιοτική πολίτευση.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει διάθεση από το Δήμο να λυθεί το πρόβλημα και αυτό γιατί ο δήμος δεν ενδιαφέρετε να ασχοληθεί και να το ψάξει. Προτείνει ότι προκύψει και όταν δει ότι δεν το θέλουν κάποιοι, τα παρατάει και φεύγει.
Η κλασσική απάντηση των αρμοδίων πήρε κι έδωσε στη συνάντηση:
-εμένα δεν με ενδιαφέρει εσείς έχετε το πρόβλημα, βρείτε τα.
Κλασική δοκιμασμένη συνταγή Κροντιρα

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε ένα σχόλιο για τον τρόπο και την συμπεριφορά των τοπικών αρχοντων στην Κώμη.Ανεξάρτητα απο τις προκλήσεις που μπορεί να δέχθηκαν και ανεξάρτητα απο το οτι είναι φίλοι σου.
Καλη η φωτογραφία με τους λαγούς βάλε πάλι μια για τα κατσίκια πάμε πολύ καλά εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Οι τοπικοί άρχοντες κατ αρχήν δεν ήρθαν για να συζητήσουν το πρόβλημα με το χωριό.
Ήρθαν με ένα τύπο «επιστήμονα» να ανακοινώσουν ότι η μόνη λύση είναι να γίνει ο βιολογικός όπως τον έχουν προγραμματίσει. Σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση από τους χωριανούς ο επιστήμονας σαν κασετόφωνο απαντούσε μονότονα όχι.
Σε σχετική ερώτηση των κατοίκων για την ποιότητα του νερού, ο επιστήμονας διέψευσε τα παπαγαλάκια του δήμου που έλεγαν ότι το νερό θα βγαίνει καθαρό. το νερό που θα βγάζει ο βιολογικός ΔΕΝ θα είναι καθαρό και θα πέφτει στη λίμνη.

Επίσης δεν υπάρχουν χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο, οπότε αν τα βρούμε δύσκολα στα οικονομικά, ανοίγουμε ένα πολύ μεγάλο λάκκο απορροφητικό και τα ρίχνουμε όλα μέσα μέχρι να βρούμε τα λεφτά.

Όπως καταλαβαίνεις οι Κωμτιανοί και όσοι παρευρέθησαν από τα γύρω χωριά δεν εμπιστεύτηκαν καθόλου το Δήμο έπειτα από αυτό το φιάσκο. Δυστυχώς επικράτησε οχλαγωγία φωνές και κάποιοι κατηγόρησαν το παπα για κρυφές συμφωνίες με το δήμο εν άγνοια του εκκλησιαστικού συμβουλίου του χωριού. Ο παπάς έφυγε κακήν κακώς.
Ορισμένοι φωστήρες του δήμου φώναζαν κόψτε το λαιμό σας εμείς σε δύο χρόνια φεύγουμε θα γίνουμε ένας Δήμος οπότε δεν μας ενδιαφέρει.
Γενικά βγήκε μια πλήρως αναξιόπιστη εικόνα του δήμου και οι χωριανοί απόλυτα απογοητευμένοι.

Ευχαριστημένοι με το σχέδιο του δήμου ήταν μόνο το σόι της προέδρου της κώμης το οποίο πιστεύει ότι όλοι συνωμοτούν εναντίων της προέδρου γιατί τη ζηλεύουν,

τα συμπεράσματα δικά σας

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσείς λέτε να μη μολυνθεί η λίμνη. Το ψόφιο δελφίνι στη Κολυμπήθρα στη μεγάλη άμμο είναι τόσο δύσκολο να το μαζέψει το συνεργείο του Δήμου; ! Άσε τα σκουπίδια!!!
Αρχίζω και πιστεύω ότι πράγματι κάτι δεν πάει καλά στα κάτω μέρη, κάτι συμβαίνει και το μυρίζομε, δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια τόσο μεγάλη και ωραία παραλία είναι παρατημένη στο σκουπίδι και στα ψόφια έτσι τυχαία…. Έχει και άλλες τέτοιες παραλίες ο Δήμιος ; και αν ναι ποιες;

Τι είπατε;
θέλετε και κόσμο στα χωριά σας ;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

πηνελόπη, τα κάτω μέρη είναι παρατημένα εδώ και πολυ καιρό, από το 1715 νομίζω

Ανώνυμος είπε...

Geia soy dimarxe sosialisti kai karampoyzoykli se pirane xampari

Ανώνυμος είπε...

Όποιος κι αν είναι η αιτία που δεν προχωράει ο βιολογικός, πρέπει να καταλάβει ότι δεν γίνετε να ζούμε και να καλλιεργούμε σε ένα ανεξέλεγκτο βόθρο. Πρέπει να δοθεί λύση άμεσα, λίγο να κόψει το βοριαδάκι και πήζουμε στο κουνούπι. Αυτή η κατάσταση είναι τριτοκοσμική. Τι θα γίνει τον Αύγουστο που ο κόσμος θα είναι δεκαπλάσιος. Οι όποιοι υπεύθυνοι να αναλάβουν της ευθύνες τους

Ανώνυμος είπε...

Κουρασμένε, αν κρίνει κανείς πώς σας αντιμετωπίζει το επαρχείο, σίγουρα. Αλλά η περίπτωση του δήμου έχει και άλλες πτυχές. Έχετε ένα δήμαρχο που το ενδιαφέρον του για τα χωριά σας είναι τόσο, όσο είναι αυτό του καλλονιότη για το σκυλαντάρ.

Ο άλλος ο κοιλαράς ο μεγαλοεργολάβος το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να του έχουν υποχρέωση οι ψηφοφόροι για της « μικροδουλίτσες » που τους κάνει, ( όποιος κατάλαβε κατάλαβε ) όσο για τα ενδιαφέροντά του, αυτός έχει επενδύσει προς Άγιο Ρωμανό. (Συμφωνώ κι εγώ τα λύματα να πάνε εκεί)

Για την αντιπολίτευση τι να πει κανείς, μόνοι σας τα λέτε. Η Ελένη ακούστηκε μόνο όταν θιχτήκανε τα προσωπικά της συμφέροντα. Τόσο καιρό φαίνεται τα έβρισκε όλα καλά στο δήμο. Μήπως περιμένετε να πάρει θέση ο Σώχος ; ειλικρινά περιμένει κανείς από τα κάτω μέρη να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων σας ο Σώχος;
Όχι λέω…..

Ανώνυμος είπε...

εγώ πηνελόπη και όλοι εσείς, καλοί μου σύντροφοι, είμαι λίγο απογοητευμένος. Νόμιζα ότι θα ήταν πιο σοβαροί με το θέμα του βιολογικού καθαρισμού.

Λυπάμαι αν σας παρέσυρα να πιστέψετε ότι υπάρχει ελπίδα. Το μόν που θα γίνει στην Τήνο είναι χωματουργικά κακής ποιότητας, και μέτριας ποιότητας τουριστική ανάπτυξη στην Νότια Τήνο. Την Βόρεια την έχουν για πέταμα, για να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους μερικοί μερικοί.

Ο Χαρης Μ., έγραψα για αυτόν μου είπε ότι ματαιοπονώ αν περιμένω κάποιες αναλαμπές.

Να το παρατήσω; Ή να ασχοληθώ με αυτά που μου κάνουν κέφι (που σίγουρα δεν είναι βιολογικά τσίρκα και χοροί. Γιάκ...)

συγνώμη, δεν έχω συνδεθεί ως αμμοδύτης

αμμοδύτης είπε...

όσο για τον «επιστήμονα», η γνώμη μου για αυτόν είναι η ίδια με κάτι δήθεν «μελετητές» που αποδεικνύουν ότι το φεγγάρι είναι ασπροπρασινο τυρί.

venthesikymi είπε...

óso gia to eparheio, eínai tóso efkolo na toyw steílei kaneís ligo kairó sto psygeio, alítes, favloi, kai oligon moihoi.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αμδύτη μην απογοητεύσε,δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά οι μελετητες φαίνεται με το έργο.Πόσες προτάσεις κατέθεσαν μία και έξω.Καλή η τρίπλα φταίει η αντιπολίτευση,,και εσύ Ελένη και κάθε Ελένη
Εύχομαι να μην αντιμετοπήσουν έτσι και τις υπογραφές μας

Ανώνυμος είπε...

παράξενε, φίλε μου, είναι η δεύτερη φορά που μου δίνεις κουράγιο σε αυτές τις βόλτες...μην νομίζεις τα θυμάμαι.

θα δούμε.

Τηθύς είπε...

Να μην απογοητεύεσαι καθόλου, μέσα από εδώ έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και όσοι δεν ήταν στη συζήτηση, αλλά έχουν περιουσίες και σπίτια στη γύρω περιοχή. Αν δεν υπήρχε αυτό το μπλοκ κανένας δεν θα είχε την ευκαιρία να μάθει έστω αυτά τα πέντε πράγματα και να ασχοληθεί. Όσο περισσότερο ανοίγει η κουβέντα τόσο το καλύτερο.
Εγώ προτείνω να διοργανώνονται συζητήσεις στα χωριά μας (εκτός Αυγούστου) της οποίες δεν θα συντονίζει ο Δήμος, αλλά ενεργοί πολίτες ή οι σύλλογοι από τα μέρη μας. Να δούμε που πάμε, τι θέλουμε, ποιο είναι το αύριο στο τόπο μας. Αλλιώς ας αφήσουμε να αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς και τα κόμματόσκυλα που έχει ο κάθε οικισμός.
Πρέπει να μάθουμε να ζητάμε εξηγήσεις και να μην αναρωτιόμαστε προεκλογικά τι έκανε και τι δεν έκανε ο κάθε εκλεγμένος. Πρέπει να τους ζητάμε να λογοδοτούν γι αυτά που κάνουν.
Προτείνω να κάνουμε την αρχή με δημόσια κουβέντα και προσκαλεσμένους όσους ενεπλάκησαν στο χαρακτηρισμό της βιομηχανικής ζώνης που έχεις αναφέρει και παλαιότερα.

Τηθύς είπε...

Κάπου διάβασα ότι η ιστορική κοινότητα του Πανόρμου θα ήθελε να συμπεριλάβει τη Καρδιανή και τα Ιστέρνια. Άρα νοιώθουν μια γεωγραφική ενότητα με κοινά χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να πορευτεί ομαλά στο μέλλον.

Ο Δήμος της χώρας είναι μια άλλη άσχετη μ εμάς πολιτιστική πραγματικότητα και έχει απορροφήσει και τους γύρω από τη χώρα οικισμούς.
Η στενή πορεύετε χωρίς δημογραφικό πρόβλημα και αισθάνεται μάλλον δυνατή και ανεξάρτητη σαν χωριό
Εμείς τι είμαστε; απλά και αόριστα χωριά της Τήνου, χωρίς κάτι που να μας ορίζει και χωρίς κάποιο στόχο;

Αν είμαστε το γενικό και αόριστο της υπόθεσης είναι λογικό να είμαστε το άλλοθι του κάθε δημάρχου και κάθε παράγοντα για να κάνει τα δικά του.

Τέλος έχω να σου πω ότι δεν βλέπω και πολύ δραστήριους τους φίλους σου στο εξωτερικό, όπως δεν βλέπω δραστήριο και πολύ κόσμο από τα χωριά μας που έχει και τη γνώση και τη δύναμη και τη σοβαρότητα ώστε να προσφέρει. Αν όλοι αυτοί περιμένουν από την άμια Μαριγόύλα και το μπάρμπα Τζουανάκ να λύσουν τέτοια σοβαρότατα προβλήματα που τρέχουν…..
…. μην ρίξουν αύριο τις ευθύνες σε τρίτους.
…. και αν μεθαύριο ο τόπος τους είναι αγνώριστος από τον « εξωραϊσμό και εκπολιτισμό » που του κάνουν οι άρχοντες, να μη βγάλει κιχ!
Όλα είναι στο χέρι μας και το μπλοκ αυτό είναι ένα ακόμα καλό εργαλείο.

Ανώνυμος είπε...

Τυθη,
η Κοινότητα Πανόρμου θυμήθηκε τους υπόλοιπους της Εξω Μεριάς στην προσπάθεια της να παραμείνει Κοινότητα (παραδοσιακή)
Πως μπορεί αυτό να γίνει όταν διευρηνθεί και φτάσει στα όρια του τέως Δήμου Πανορμου δεν το ξέρω.
Το περίεργο σε αυτή την υπόθεση είναι οτι οι υπέρμαχοι του 1997 που έβαζαν τα στήθη τους μπροστά για να μην πάνε τα Ιστερνια και η Καρδιανή στον Πύργο είναι μπροστάρηδες σήμερα για να γίνει αυτό που δεν έγινε το 1997.Τα πρόσωπα είναι .....γνωστά.
Το λυπηρό είναι οτι δεν μιλάμε για το πόσο καλός, οργανωμένως,εξυπηρετικώς για τους πολίτες,και βιώσιμος μπορει να είναι ο νέος Δήμος αλλά αν θα είναι ένας και μία Κοινότητα, και αν θα τον ελέγξει ο ένας η ο άλλος.

Τηθύς είπε...

Οι συνενώσεις των Δήμων μάλλον για κακό θα είναι, αυτό καταλαβαίνω εγώ.
Και γιατί να συζητήσουμε για το μελλοντικό Δήμο; ας συζητήσουμε τι κάνουν οι δυο υπάρχοντες σήμερα, τα συμπεράσματα που θα βγάλουμε θα ισχύσουν και για το μελλοντικό, εξάλλου οι ίδιοι άνθρωποι λίγο πολύ θα είναι και πάλη στα πράγματα

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ μαζί σου τυθή,

ο ενιαίος δήμος θα σημανει το επίσημο τέλος για την περιοχή μας, με τους χωραϊτες χαμένους στις μεζονέτες τους, τους δικούς μας οικοδόμους ή σερβιτόρους, τα νερά μας στους τουρίστες, τα σκουπίδια τους και τα κ...ά τους σε μας. Κάπως έτσι το βλέπω, για αυτό έχω ξενερώσει. Θα μου περάσει, όχι γιατί διαφωνώ με τον Χάρη Μ., που θα έβλεπε ευχαρίστως το νησί να καίγεται παίζοντας πίπιζα, αλλά γιατί κατάγομαι.

χόχλακας είπε...

Κρίμα, έπρεπε και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή και το κατάλληλο μέρος, το οποίο σίγουρα υπάρχει.
Ο Κροντηράς μπορεί να φύγει, το πρόβλημα όμως θα παραμείνει, καλό θα ήταν κάπου στη μέση να βρεθεί η λύση, μια που τώρα ο Δήμαρχος ασχολείται να τη βρει...

Αντιπολίτευση υπάρχει? μιλάει? ή είναι μόνο η Ελένη? και δεν νομίζω σε ότι λέει ο Δήμαρχος να είναι πάντα απέναντι η Ελένη. Τέλος πάλι καλά που υπάρχει και η Ελένη και μιλάει γιατί δεν ακούω κανέναν άλλο να μιλάει. Ρωτήστε την όμως θέλει ή δεν θέλει βιολογικό?

Ένα νησί ένας Δήμος, εκεί πάει... χρόνια τώρα σε άλλες ευρωπαϊκες χώρες είναι πολλά νησιά ένας δήμος, άρα εδώ το ένα δεν θα κάνουν;
Εγώ αυτή την προοπτική την βλέπω θετική με ενεργούς πολίτες/δημότες...

Τηθύς είπε...

Και τι είναι αυτό που θα ενεργοποιήσει τους σημερινούς ανενεργούς πολίτες σε ενεργούς αύριο;

Τηθύς είπε...

Χόχλακα η αλλαγή προς το καλύτερο έρχεται όταν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και δεν περιμένουμε να μας λύσουν τα προβλήματα ανέραστοι διαπλεκόμενοι.

Οι δομές μπορεί να αλλάζουν η αδιαφορία μας όμως παραμένει η ίδια.
Και οσο εμείς δεν έχουμε το χρόνο, θα αποφασίζουν κάποιοι άλλοι για εμάς

Δυστυχώς στη συζήτηση για το βιολογικό δεν παρευρέθηκα, αλλά ακούγεται ότι έχουν αρχίσει από τώρα να ‘κλοτσάνε’ οι άρχοντες.
- Άντε δύο χρονάκια λέει έμειναν, να τελειώσουν κι αυτά να κλείσουμε το μαγαζί και να τελειώνουμε, πάμε γι άλλα.

Αν η συμπεριφορά τους είναι τέτοια και όσοι τους ακούνε δεν μιλάνε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Ανώνυμος είπε...

δεν διάβασα όλα τα σχόλια γιατί εκνευρίστηκα και δεν μπορούσα... Είχα καιρό να μπω και απογοητεύτηκα... Αυτός που λέει για το σόι της προέδρου να κάτσει να μου πει ποιοι από το χωριό συμφωνούν να μην γίνει τίποτε. Ο ίδιος να μου απαντήσει αν σκοπεύει όταν φτιάξει σπίτι να πάρει γνώμη μηχανικού ή κατευθείαν απευθυνθεί στο σόι της Ελένης που έχει γνώμη για όλα... Ολοι επιστήμονες.. Να φύγουμε και να φάτε τα σκατ@@@... Να μην μήνει κανείς πίσω... και να μείνει η Ελένη που δεν κινείται καθόλου από προσωπικό συμφέρον.. Και στο τέλος να φτιάχνει μαζί με τα παρδοσιακά γλυκά της Ελένης και παραδοσιακά σκατ@@@...!!!

Κώμη ... Παγκόσμια πατέντα... Ξέρουμε τα πάντα... αμφισβητούμε τους ειδικούς...

Το μέλλον είναι στα χέρια τους...

Ανώνυμος είπε...

Κουρασμένε το σχόλιο για τα παρατημένα κάτω μέρη είναι άπεχτο...

Ανώνυμος είπε...

Πρώην κωμτιανός εσύ, πρώην καλλονιώτης εγώ μακάκες είμαστε κι οι δύό... Νομίζω πως δεν υπάρχει κάποιος που να μην θέλει τον βιολογικό και αυτή η ελένη τον θέλει και όλοι εμείς οι κατωμερίτες. νομίζω όμως πως δεν πρέπει να γίνει κοντά στον δρόμο της κολυμπήθρας και πρέπει να γίνει στο τέλος του βουνού(πρόποδες) σε άγονες περιοχές του λιβαδιού. όσο για τον πρώην κωμτιανό νομίζω πως είναι λίγο χαζεμένος με τα σκατά και νομίζει ότι τα τρώει και τα βλέπει παντού, σε λίγο θα μας πει ότι η ελένη και ο μπιλόνης εμφιαλώνουν σκατά...μία δοκιμή θα σε πείσει.