Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Απλός κόσμος

Προσπάθησα πολύ να πείσω τον φίλο μου τον Χ. να ασχοληθεί με την διατύπωση λόγου για την Τήνο και τα κοινά της. Ο Χ. απέρριψε κάθε εκδοχή να γράψει ή να εκφραστεί για το νησί, είτε επειδή θεωρεί την προσπάθεια χαμένη υπόθεση, είτε γιατί απογοητεύτηκε, είτε γιατί έχει άλλες προτεραιότητες.

Σίγουρα υπάρχει χάσμα δυσπιστίας ή είναι έλλειμμα αξιοπιστίας. Θα ήθελα πολύ να γεφυρώσω χάσματα και να μειώσω ελλείμματα. Δεν απέχουν τόσο πολύ οι κοινοί μας στόχοι, να επικοινωνούμε χρειάζεται.

Για ανεβείτε στο βουνό και κοιτάξτε κάτω, τι απλός που φαίνεται ο κόσμος… Εδώ, έχει ακόμα δροσιά, και ας έχει λειψυδρία. Ο Ιούνιος είναι Μάϊος και οι παπαρούνες είναι ακόμα ανθισμένες. Άγγελοι επανάστασης ή καλοκαιρινών αισθημάτων;

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελικά βλέπω να υπερισχύει ο ρεαλισμός του pathfinder...

panomeritis είπε...

oxi

Underwater είπε...

Ο σουρεαλισμός της ελληνικής πραγματικότητας?

Ανώνυμος είπε...

underwater, συνήθως εσύ είσαι μαχητικός. Τώρα βλέπω και τον πανωμερίτη στο ίδιο μήκος κύματος

Ανώνυμος είπε...

Η επανάσταση άρχισε...

Ανώνυμος είπε...

avanti popolo

Ανώνυμος είπε...

Avanti o popolo, alla riscosa,
Bandiera rossa, Bandiera rossa
Avanti o popolo, alla riscossa
Bandiera rossa trionferá

να ένας τρόπος να προσελκύσουμε τις μυστικές υπηρεσίες (χα χα)

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 11:17, τα γαρύφαλλα δεν ήταν για τέτοια τραγούδια; ή και οι παπαρούνες;

Ανώνυμος είπε...

Η επανάσταση ξεκινάει καταρρίπτοντας το κατεστημένο και τα σύμβολα. Παπαρούνες θέλεις φίδι? Παπαρούνες θα έχεις. Πρόσεχε μονο γιατί 'μαδάνε' εύκολα.

αμμοδύτης είπε...

το ξέρω ανώνυμε 12:03, γιαυτό φυλάω τα βιβλία μου ως κόρην οφθαλμού.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι θα ταξιδέψετε για Τήνο το τριήμερο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα εισιτήρια για δευτέρα έχουν τελειώσει μια εβδομάδα πριν, κλασικά δηλαδή, ως συνήθως.

Νάνε καλά οι νησιωτικές πολιτικές τους….

Ανώνυμος είπε...

Και οι ντηνιακοί που έχουν ξεπουλήσει όλο το νησί σε Αθηναίους...

αμμοδύτης είπε...

μεταμεσονύκτιοι ανώνυμοι, μην με αναγκάσετε να βάλω κι άλλη ελαφρότερη ανάρτηση γιατί δεν θέλω να μείνετε έτσι αρνητικοί.

όλοι περιμένουν πως και πως να φύγουν το τριήμερο. Τι να κάνουμε 10 εκατ. έλληνες, οι μισοί, και, στην Αθήνα. Οι πιο πολλοί που θα πάνε Τήνο, είναι αυτοί που θα υπογράψουν για τα κατσίκια!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά το ξεχάσαμε αυτό! Πάνω απ'όλα ο 'σκοπός'.

Ανώνυμος είπε...

Αν το πουλάγαμε σε γερμανούς, τουλάχιστον θα το σεβότανε, αυτό είναι αλήθεια

Ανώνυμος είπε...

Πόσες υπογραφές θέλεις για να μου βρεις ένα εισιτήριο ?

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά τι γίνανε τα εισητήρια από τόσο νωρίς? Μήπως θα τα βγάλει η Παναγία σε πληστηριασμό μαζί με τα ασημικά και τα διαμερίσματα?

αμμοδύτης είπε...

καλά παιδιά, είναι απλό, σαν την παραγωγή ενεργειας από ΑΠΕ. Η χωρητικότητα των πλοίων αντιστοιχεί στην ισχύ βάσης. και ξαφνικά αιχμή το τριήμερο του Σαββατοκύριακου, άντε κάλυψέ την. (Χα Χα)

αμμοδύτης είπε...

να σας εξομολογηθώ, τα εισητήριά μου για τέτοιες μέρες τα κλείνω από πέρυσι...

pathfinder είπε...

Επειδή τυχαίνει να ξέρω καταστάσεις και γεγονότα θα σας αναφέρω το παρακάτω και όχι για χαβαλέ.
Κάλεσαν μια χρονιά -καλή ώρα σε κρίση κάπου 1992-93-έναν (δεν λέω όνομα) επιστήμονα υδρογεωλόγο Τηνιακής καταγωγής να τους πει την γνώμη του off the record. Ο τύπος αρκετά ενημερωμένος περι του σκεπτικού των αρχόντων και αφού άκουσε , τους λέει: "εγώ δεν ξέρω που έχει νερά στην Τήνο. Ξέρω όμως ένα μαγαζί στην Αθήνα που φτιάχνει κάτι σουτζουκάκια...!!!" Και σηκώθηκε και φυγε.
Τι να σου κάνει ο άνθρωπος.Απλά ήξερε.
Μόνο εγώ είμαι ρεαλιστής?
Καλημέρα σε όλους.Καλή δουλειά.

αμμοδύτης είπε...

δυστυχως pathfinder και ο φίλος μου ο Χ αυτό είπε και πολύ πιο «δυναμικά». Μήπως ή αίσθηση ότι υπάρχει «ενδιαφέρον απ' έξω» βοηθάει τουλάχιστον;

pathfinder είπε...

Καταλάβετε ένα πράγμα. Ο τόπος είναι ξεπουλημένος σε "εδώδημα και αποικιακά συμφέροντα".
Τώρα ή κοιμώμαστε ύπνο ελαφρύ ή τους αρχίζουμε στα χαστούκια. Τί προτιμάτε.
Αμμοδύτη αν μου επιτρέπεις , έχω πολύ ιδιαίτερους λόγους να αισθάνομαι απογοητευμένος. Η βοήθεια δεν θάρθει απο πουθενά. Μόνο απο εμάς τους ίδιους.
Ανώνυμε καταλαβαίνεις γιατι διατύπωσα τον όρο του ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ? Γιατί είναι είδος ανύπαρκτο εδώ.
Αμμοδύτη το είπες στη χθεσινή ανάρτηση πολύ καθαρά.Πολιτική και επιστήμη. Νομίζεις οτι ταιριάζουν ?

αμμοδύτης είπε...

pathfinder, δεν ταιριάζουν, αλλά η ελπίδα, «ελπίδα» λέω, είναι ότι σε έναν μικρό τόπο, υπάρχουν καλοπροαίρετοι σε όλα τα επίπεδα. Προτιμώ να βοηθώ τους καλοπροαίρετους να βοηθήσουν αυτούς που δεν ήξεραν, να βοηθήσουν τους «πονηρούς». Πιστέυω ότι θα έχει 10-20% αποτελεσματικότητα. Τα χαστούκια, φοβάμαι θα έχουν μικρότερη αποτελεσματικότητα, και θα καταλήξω σαν τον φίλο τον Χ., απόλυτα ξενερωμένος.

Το blog αυτό, ξεκίνησε με τυχαίες νοσταλγίες. Έχει μπει σε θέματα που δεν είναι «το κέφι του blogger».

Με τρεις μήνες ύπαρξης και δύο μήνες καταγραφής στατιστικών, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι οι επισκέψεις είναι πολλές από τοπικό επίπεδο, συριανό επίπεδο, αθηναϊκό τύπο, γραφεία επωνύμων και ισχυρών με επώνυμους κόμβους, μέχρι και η ...εισαγγελία (που θα μπορούσε να είναι μια βοηθός από την Τήνο ή ο συνηγορος του Πολίτη να δει αν λέω κακίες). Μην ανησυχείς, βλέπω δικτυακούς κόμβους, δεν βλέπω προσωπικά δεδομένα (και δεν ξέρω τίποτα άλλο για σένα π.χ. παρά μόνο ό,τι επιλέγεις να πεις εσύ.

Που σημαίνει ότι ή ψυχαγωγούμε το φιλοθέαμον κοινό, ή λέμε και λέτε πράγματα ενδιαφέροντα.

Πιστεύω, ιδεολογικά, στην δημοκρατία και στην δική μου εκδοχή της νεοφιλελέυθερης δημοκρατίας, αυτής που έχει διαφάνεια, τιμιότητα, κοινωνική συναίνεση και κοινή λογική.

Δεν είμαι υποψήφιος για τίποτα, στο υπόσχομαι. Θα ήθελα όμως δυό ή είκοσι-δύο πιτσιρίκια στην Τήνο να έχουν ελπίδες για ένα νησί όπως αυτά το φαντασιώνονται.

Οταν απογοητευτώ, ή κουραστώ, με το πάτημα ενός κουμπιού, «πουφ» εξανεμίζομαι (αλλά θα στο πω μια μέρα πριν, και αν θες το blog, στο χαρίζω -- τι να το κάνεις, τσάμπα είναι...)

pathfinder είπε...

Αν χάλασα το κλίμα με απαιδιοδοξία λυπάμαι και απολογούμαι γιαυτό. Φυσικά υπάρχει πάντα ελπίδα και αντιλαμβάνομαι απ όλους αγάπη και παθος για το νησί - σ ότι έχει μείνει ζωντανό τέλος πάντων. .
Ας συνεχίσουμε τουλάχιστον να το ζούμε μέσα απ τις εικόνες και τις περιγραφές που παραθέτεις . Ισως να μάθουμε να βλέπουμε το νησί διαφορετικά και με περισσότερη αγάπη.

αμμοδύτης είπε...

pathfinder, χαιρομαι να σε «συναντώ» μην φοβάσαι, δεν μου χαλάς εσύ το κέφι...