Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Δεν θα τους βγει...

Δεν θέλω να συνεχίσω στο ίδιο μήκος κύματος. Θέλω να γράψω για παραλίες και σαργούς και αλμυρές μυρουδιές. Αλλά δεν με αφήνουν.

Το άκουσα και αυτό. «Τι φωνάζετε; 2-3000 είστε το χειμώνα και 10 το καλοκαίρι και ασχολείστε με λαμπάδες και τάματα. Θα βάλουν 20-30 μεγάλες ανεμογεννήτριες γιατί θέλουμε να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες της ΕΕ, και έχει πολλά λεφτά στα καλώδια ο τάδε της ΑΒΒ και ο δείνα της ENEL. Το ένα δεν θέλετε το άλλο δεν θέλετε, τι θέλετε».

Απάντησα ότι θέλουμε ισχύ βάσης γιατί αν πάμε με αιολικά, εμ θα πληρώνουμε για το ακριβό αιολικό ρεύμα, εμ θα πληρώνουμε για την ισχύ αιχμής όταν δεν φυσάει. Η φωνή μου είπε «ναι, έτσι»

Απείλησα με λεμονόκουπες, απείλησα με ένοπλη αντίσταση, έβγαλα την στολή των άλλων παππούδων και τότε ένοιωσα δισταγμό στην άλλη άκρη:

«Δεν θα τους βγει. Το σχήμα αυτό με 20% από ΑΠΕ δεν το αντέχουμε οικονομικά, ούτε εμείς, και κυρίως κανένας από τους Ανατολικούς Ευρωπαίους με τα απαρχαιωμένα εργοστάσια. Γιατί δεν δίνετε εσείς σαν εναλλακτική λύση αιολικά και ηλιακά στην Γυάρο και την Μακρόνησο. Ιστορική η μνήμη, αλλά γλιτώνετε το νησί σας ».

Καλού κακού εγώ περιμένω. Μολών λαβέ.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η 'πηγή' σου, δεν μας είπες?

Underwater είπε...

Αν χρειαστεί φώναξε να έρθω κι εγώ με το ψαροντούφεκο.

αμμοδύτης είπε...

η φαντασία μου και το παρελθόν μου και ότι άλλο θα ήθελες εσύ ανωνυμε 10:13

Ανώνυμος είπε...

θα διωχνουν οι ανεμόμυλοι τα θηράματα και θα βαράμε τις προπέλες

Ανώνυμος είπε...

Εννούσα τη 'πηγή' της φωνής με τα μπλέ γράμματα

Ανώνυμος είπε...

το μόνο πράσινο στην πρασινη αναπτυξη είναι το κατοστάρικο.

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 10:17 και 10:13, ξέρεις πόσα φίδια υφίστανται τους ελληνόφωνους κοτζαμπάσηδες; πολλά. Τοσα χρόνια στο κουρμπέτι όλο και μαθαίνω να κρυφακούω. Τα μπλε γράμματα τα ακουσα στον σταθμό του μετρο στην εθνική άμυνα.

Ανώνυμος είπε...

Giati exeis dei esy katostariko? Egw exw na dw apo tote pou parousiasan stis eidhseis ta eurw otan prwtovgikan.

αμμοδύτης είπε...

όχι ανώνυμε 10:23, αλλά εχω κατεβάσει κάτι φωτογραφίες ευρωνομισμάτων μπας και χρειαστουν σε καμιά ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

το στενό στην Ανδρο γιατί΄το έχουν σκάψει; για ανεμογενητριες;

Underwater είπε...

Δυο είναι οι λόγοι όπως όλα δείχνουν. Προετοιμασία για αιολικά και ακτοπλοική διασύνδεση Άνδρου- Στενού.

Underwater είπε...

Α ναι, και μην ξεχναμε οτι χρειαζόντουσαν μπάζα για το λιμάνι.

Ανώνυμος είπε...

μπάζα για το λιμάνι που δεν θα γίνει επειδή διαμαρτύρεται η ΕΕ, συγνώμη, οι ακτοπλόοι.

Τι ακτοπλοϊκή διασύνδεση; Η Ανδρος κατοικείται από την άλλη πλευρά. Τι θα βάλουμε μπαρμπουτιέρα στον Πάνορμο να έρχονται οι εφοπλιστές και οι Αρβανίτες; Τι μυαλά κουβαλανε; Τίνος φωστήρα ιδέα ήταν αυτό;

Underwater είπε...

Έχεις πάει να δεις τι έχουν κάνει? Δεν υπάρχει λογική... άσε που τα έχουν αφήσει όλα μέσα στην τσαπατσουλιά. Μην δουν ένα παρθένο μέρος, βγάζουν πάνω του όλη τη λύσσα τους. Σαν τα παιδιά που παίζουν με τα κουβαδάκια τους.

Τη διασύνδεση ιδέα δεν έχω ποιος την εμπνεύστηκε αλλά προχωράει σούμπιτη. Και οι δύο πλευρές είναι υπέρ.

Ανώνυμος είπε...

ακούγεται παράλογο...ακόμα και για τηνιακούς. τι θα βάλουν παντόφλα από το Ριο-Αντιριο; Το ΣΤΕΝΟ ΔΥΣΒΑΤΟ έχει ρεύματα. Μάλλον καποιος αρβανίτης έχει ερωτευθεί καμια απ'τα Πλατεια, ή θα κάνουν gay colony στο Μαλί.

Να το δειξεις στην φίλη του Τηνος πρεςς που έδειξε την γκαρντιαν να λέει οτι το Μαλί είναι όλο αυθαίρετα. Που να δει τό στενό

Ανώνυμος είπε...

για δες και το www.tinos.biz/08apr/4imerida-metafores.html

Ο Χαρίλαος Αντωνόπουλος εισηγητής απαραίτητων καταφυγίων στις Αποθήκες (έχει παέι ποτέ εκεί βρε μκκάκα) και της απαράιτητης διασύνδεσης Ανδρου Τηνου στο Στενό.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΙΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΚΚΚΚΙΑ. Παιδιά ΔΕΝ είναι δυνατόν έβαλαν γραβάτες να πουνε τέτοια πράγματα! ΠΟΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥ¦ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΕΝΓΚΕΦΑΛΕ; Πόσα πληρώνεσαι για να εκστομίζεις τέτοιες κουταμάρες; Θα εξάγει παραδοσιακές κοινότητες ο Πύργος στους Αρβανίτες; η ανυδρες ντομάτες; ή μάρμαρα;

ΡΟΚΑΝΙΖΕΤΕ ΛΕΦΤΑ. Να έρθουν ελεγκτές δημόσιας διοίκησης!

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 11:30, είσαι στο όριο της διαγραφής, παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

καλά θα μάθω ποιος έκανε τα χωματουργικά και θα σου πω ποιος δεν θα ηρεμήσει. Πρόκειται για μεγάλη ξεφτίλα. Και μιλάτε για «ανάπτυξη» Αυτη είναι χωματουργικά τηνιακής ποιότητας.

Underwater είπε...

Μάλλον όταν λένε διακίνηση 1/γενούς εννούν μάρμαρα και πέτρες. Να δεις πόσα νταμαράκια θα ανοίξουν για να χτίσουν τα εξοχικά τους οι Ανδριώτες...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι πρέπει να ενημερωθρεί το Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν είναι δυνατόν, παράνομοι δρόμοι για παράνομα νταμάρια για πλουτισμό 2-3 Πασόκων αλητών

Ανώνυμος είπε...

Ενας πασόκος, όχι δυο τρεις. Οτι πρέπει για τον Προκόπη, οτι πρεπει.

Ανώνυμος είπε...

Πολλές οι τσάπες και λίγες οι δουλειές. Λιμανάκια, δρομάκια, δεξαμενάκια, ξεμπαζωματάκια, μπαζωματάκια. Τι να κανουμε να μην βοηθήσουμε τα φτωχά και τις φτωχές;

Ανώνυμος είπε...

Απ'ότι ακούω η υπόθεση της σύνδεσης σπρώχνεται πιο πολύ από πλευρά Άνδρου παρά Τήνου. Επίσης άκουσα πως και στην Τήνο υπάρχουν funs όπως π.χ. η ενδοχώρα. Άβυσσος...

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή στηρίζει η Ενδοχώρα τον έπαρχο (ωραίο το αίπαρχως, αίπαρχε) ή η ενδοχώρα;

Ανώνυμος είπε...

Φτάσαν στ'αυτιά μου φήμες οτι η Ενδοχώρα είναι υπερ της σύνδεσης. Προσωπικά δεν έχω διαβάσει τίποτα σχετικό. Θα το ψάξω. Έως τότε κρατώ μια πολύ μικρή επιφύλαξη αν και η πηγή μου ήταν αξιόπιστη.

Ανώνυμος είπε...

μόλις διάβασα όλα τα παραπάνω σχόλια,

και σκέφτομαι, πόσο μικρά φαντάζουν όλα τα παρακάτω:

περιστερώνες μονοπάτια ανεμόμυλοι νερόμυλοι το κάστρο οι καλαθοπλέκτες οι ξερολιθιές τα αρχαία μας που θάψαμε και τα αρχαία που μας ξέθαψαν κάποιοι ευρωπαίοι αρχές του προηγούμενου αιώνα και τώρα τα έχουμε στην εγκατάλειψη. οι μνήμες απο το μόχθο του γεωργού οι πηγές και τα πετρόχτιστα γεφύρια οι τεχνικές καλλιέργειας της γής και η παλιά σοφία.

Ενας φλωράκης κι ένας παπαμάρκος μου φένετε μόνο τα θυμούντε.

Α ξέχασα τα θυμούνται και οι προύχοντες του τόπου μας σε εκδηλώσεις για την ελίτ του Κολωνακίου, κάπου 5 με 25 Αυγούστου. Γιατί πώς να καλέσεις το φυντανήδη και το κάθε επίσημο άμα δε βάλεις τη μάσκα του εκπολιτισμένου (από το περιστερώνα του πάππου σου ) τηνιακού ;

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 12:21, ομολογώ ότι εάν τα μισά από αυτά είναι όπως τα λένε, η Τήνος, πραγματική μικρογραφία της Ελλάδας, δεν παέι καλά.

αν η Ενδοχώρα πράγματι στηρίζει τρελλοκομείο στο Στενό, θα έιναι απογοήτευση.

Ανώνυμος είπε...

Rafios fun clyb ένα έχω να σου πω:
εγώ το rafio τον προτιμώ με κορδέλα!

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή μεχρι τα επόμενα καλλιστεία

αμμοδύτης είπε...

για να απαντήσω στον underwater, και το αρχικό ερώτημα, για την «πηγή» μου.

Η «πηγή» μου δεν έχει πάει ποτέ στην Τήνο, αλλά ξέρει τα ενεργειακά της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πιο καλά από οποιονδήποτε. Για αυτό, ότι ενεργειακές απορίες έχετε, μην ντρέπεστε, ρωτάτε.

Underwater είπε...

Στον ανώνυμο 10:13 μάλλον απαντάς αλλά κι εγώ είχα την περιέργεια ;)

pathfinder είπε...

Μήπως ακούς φωνές και συ σαν τη Ζαν Ντ'Αρκ?
Οχι αμα είναι να το ψάξουμε δηλαδή.Μη σε κάψουν και σένα και πάς τσάμπα.
Γιατί ξέρεις τι θα κάνουμε όλοι εμείς όταν εσύ αγναντεύεις το πέλαγο πάνω απο το σωρό τα ξύλα? Θα σφυράμε το "θρύλε ολε ολε" "εμείς κύριε Πρόεδρε ούτε που τον ξέρουμε ούτε που τον απαντήσαμε"
Για ξανασκέψου το.

αμμοδύτης είπε...

μη φοβάστε pathfinder και underwater, δεν σας λέω τίποτα που δεν είναι δημόσιες πληροφορίες, όσον αφορά τα τεχνικά και οικονομικά. Τώρα για το εάν υπάρχει διαφθορά ή όχι σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων, δέχομαι όποια διαψευση, και θα δεχτώ να ανέβω στην πυρά, αφού όμως βγει η Τσέκου έξω. Την θυμάστε αυτήν;