Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Άβουλοι Βουλευτές

Για να μπαζώσει κανείς αιγιαλό χρειάζεται 6-7 άδειες…από την Εμπορική Ναυτιλία, την Εθνική Άμυνα, τις επίγειες και υποβρύχιες αρχαιολογίες, το Περιβάλλον και δεν ξέρω ποιους άλλους.

Σε μια χώρα που κουκουλώνει τα σκάνδαλά της και καταστρατηγεί την έννοια της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, με την επίφαση μιας κοινοβουλευτικής ισορροπίας τρόμου, ακόμα και Νόμος του Κράτους θα μπορούσε να βγει, για να γίνει parking μπροστά την Παλλάδα! Ή μας ψηφίζετε, ή χάνετε τα οφίκια και τις επισημότητες στην Βουλή και την Κυβέρνηση…Και με το λαϊκό αίσθημα σε γκρίζες ζώνες, ποιος Άβουλος Βουλευτής τολμάει; Κανένας.

Καλοί μου άνθρωποι, η παραλία που θέλετε να μπαζώσετε για να την κάνετε …parking, φιλοξενεί κορμοράνους. Οι δύο ενοχλήθηκαν που τους φωτογράφισα. Ίσως στενοχωρηθούν αν τους μπαζώσετε. Ψιλά γράμματα θα πείτε…και, όπως πάει η Μπανανία, δίκιο θα έχετε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που γίνονται και που όλοι καταλαβαίνουμε, να μην τα ξεχάσουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές, ακόμα και αν χρειαστεί να ψηφίσουμε Μικη Μάους

Ανώνυμος είπε...

Η Βουλή δεν λειτουργεί σαν «Βουλή» δηλαδή ΘΕΛΗΣΗ των Ελλήνων. Λειτουργεί σαν σφραγίδα νομιμοποίησης τηες κάθε αυθαίρετης, βλακώδους κατά τα άλλα παράνομης μαλ..ίας. Το εγκρίνει η Βουλή, «νόμος του κράτους».

Τα κααγκιοζάκια δεν θυμούνται τίποτα ούτε από το Γουδί ούτε από την 21η Απριλίου.

Το όφελος μιας 21ης Απριλίου σήμερα είναι ότι θα ελάφραινε ο προϋπολογισμός και θα έφευγαν μερικοί χοντροί αρουραίοι στο εξωτερικό.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη κι αισιόδοξη εικόνα

Ανώνυμος είπε...

Αν ήξεραν οι κορμοράνοι...

Δεν ξέρω αν οι 2 κορμοράνοι θα καταφέρουν να ευαισθητοποιήσουν ολους εκείνους που πιθανόν εύχονται να γεμίσει μπετόν η θάλασσα του λιμανιού και στέγες αυτοκινήτων, φορτηγών,λεωφορείων και άλλων οχημάτων που θα καταφέρουν με μαεστρία να εξαλείψουν τη θέα προς τη Σύρα και οχι μόνο.
Δεν ξέρω αν δυο και μονο σπάνια πουλιά ειναι ικανά να ενεργοποιήσουν αισθητήρια κύτταρα ανθρώπων που προτιμούν να πίνουν τον καφέ τους η να πηγαίνουν τη βόλτα τους έχοντας επιλέξει με το έργο τους η με τη συναίνεση τους σ’αυτό, την αιώνια λάμψη και ακτινοβολία που θα αντανακλούν στο πρόσωπό τους οι λιαζόμενες λαμαρίνες των οχημάτων, τις 40 μέρες αιχμής του καλοκαιριού.
Το χειμώνα δεν φαντάζομαι με τη σοροκάδα να αφήσει τηνιακός το πανάκριβο τζιπ του που με τόσο κόπο απέκτησε να αλατίζεται στο λιμάνι. Ούτε καν αυτοί που θα το χτίσουν δεν θα παρκάρουν εκεί με το που πιάσει ο Οκτώβρης.
Το χειμώνα οι ιθύνοντες θα ατενίζουν το νεκρό άδειο μπετόν που θα βιάζει τη θάλασσα, χαμογελώντας ευτυχισμένοι στο είδωλό τους, στην αντανάκλαση των νερών που θα λιμνάζουν απο τα κύματα.
Μα τι λεω…ποια κύματα; Ξέχασα πως το άλλο υπέροχο έργο του κυματοθραύστη θα μας σώσει απο τα τσουνάμια, εαν βέβαια καταφέρουμε να βρούμε πλοίο να πηγαινοερχόμαστε στο νησί, γιατί η επικυνδυνότητα του λιμανιού δεν είναι απλή φήμη τελικά. Αλλά μη ξεφεύγω απο το θέμα πάρκινγκ…
Δεν ξέρω αν τα βράχια αυτά που όντως εκτός απο τους ντόπιους γλάρους που καθημερινά ταιζουν οι ψαράδες, φιλοξενούν και πτηνά τουρίστες που ενδεχομένως μη γνωρίζοντας τον Δήμο και τα σχέδια του μπορει να φαντάζονται-ερμα πουλιά- και μόνιμη εγκατάσταση.
Δεν μπορώ λοιπόν να γνωρίζω αν αυτά τα γραφικά φιλόξενα βράχια μέσα στη θάλασσα, τα ‘εχει κοιτάξει κανείς απο αυτούς που μας εξουσιάζουν και αποφασίζουν για το μέλλον του νησιού μας με άλλο μάτι έξω απο εκέινο που οτι εικόνα κι αν δεί μπροστά του, θα εμπεριέχει μπουλντόζα,γερανό, μπάζα, σκόνη, εξώρυξη, μπλόκια, μπίγες, χώμα, λάσπη και ΧΡΗΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!! ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ!!!!
Γαιτί άλλο είναι να μπαζώσεις 50 μέτρα μέσα τη θάλασσα, κι άλλο να πας στη στεριά, να στρώσεις το μπετον και να στολίσεις τ’αυτοκινητάκια!
Δεν ξέρω την κραυγή των επισκεπτών κορμοράνων, γνωρίζω καλά όμως αυτή των γλάρων με τους οποίους μεγάλωσα παρέα και ομολογώ πως με τίποτα δεν συγκρίνεται με το κορνάρισμα ενος Καγιεν, ενος Τογιοτα, ενος 2τόνου φορτηγού που δεν μπορεί να κάνει μανούβρα, με μηχανές που παίρνουν η δεν παίρνουν μπρος, με τη κραυγή της βιαστικής κυρίας που της πηραν τη θέση, με τα καπο και τις πορτες που ανοιγοκλείνουν, με τις χαρισματικές κόρνες και μηχανές των δικύκλων, μιλάμε για πανδαισία ήχων! Μείνετε πέντε λεπτά σε οποιοδήποτε πάρκινγκ και αφουγκραστήτε. Θα ευχαριστηθεί η ψυχή σας. Αλλά δυστυχώς μόνο τις 40 μέρες του καλοκαιριού. Το χειμώνα βουβό τσιμέντο.
Δεν ξέρω τι χαρά παίρνουν τα παιδιά κυνηγώντας γλάρους, κορμοράνους,πελεκάνους και οτι άλλο υπάρχει μέχρι τώρα στα βραχάκια μας, πάνω στη θάλασσα, τι ευχαρίστηση βρίσκει ο κόσμος να κάνει βόλτα πανω- κάτω στη παραλία, κοιτώντας την, τι ιδιαίτερη ηρεμία μπορεί να προσφέρει το ψάρεμα στα βράχια, γιατί οι παπούδες κάθονται ωρες στα παγκάκια κι αναπολούν, γιατί δίπλα τους χαρούμενες κυρίες ταιζουν τα μωρά τους βλεποντας το δειλινό, γιατί όλη η παλλάδα είναι γεμάτη με αναμνήσεις που όλοι έχουν βαλθεί να σβηστούν απο τη μνήμη των κατοίκων του νησιού, αλλά φαντάζομαι πως οσες κι αν ειναι οι ευτυχισμένες και εντελώς τσάμπα στιγμές των κατοίκων η των επισκεπτών στη γειτονιά αυτή, σίγουρα 209 αυτοκίνητα το ενα δίπλα στ’αλλο, στη θέση του αιγαίου, πάνω στο ζεστό τσιμέντο, μπες βγες-μπες βγες, αφήνοντας τόνους καυσαερίου,καθημερινά δεν συγκρίνεται με τίποτε απο τα παραπάνω.
Δεν ξέρω ειλικρινά, πως έχουμε μαζεψει τόσες υπογραφές και μαζευουμε συνέχεια
για να μη γίνει ποτέ αυτό το υπέροχο έργο που πραγματικά θα αλλάξει την καθημερινότητά μας.
Το μόνο που σίγουρα ξέρω, εξω απο περιβαλλοντικές άδειες κλπ.,που είναι επιβεβαιωμένα ανύπαρκτες, είναι οτι η θάλασσα είναι “κοινόν τοις πάσι αγαθόν” και μας ανήκει μαζί με το οικοσύστημά της, άρα κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας την στερήσει. Αυτό ίσως να το αγνοούν κάποιοι απο τους συμπολίτες μας και καλό είναι να θυμίζουμε τα ατομικά μας δικαιώματα στις μέρες μας, γιατί δύσκολοι οι καιροί.
Δοξα τω Θεώ και την Παναγιά μας, ο Δήμος Τήνου έχει τόσο χόρο στη ξηρά για να δημιουργήσει πάρκινγκ, που ένα τέτοιο έργο καταστροφής του αιγιαλού και της παραλίας, μόνο απο στεριανούς θα μπορούσε ποτέ να συλληφθεί, μόνο απο ανθρώπους που δεν τους ευλόγησε η τύχη να ζήσουν δίπλα στη θάλασσα και να καταλάβουν την αξία της. Ποτέ απο νησιώτες!
Βρε μπας και δεν ειναι Τηνιακοι και εχουν βαλθει να καταστρέψουν το νησι?????
Αποκλείεται. Μαζί μεγαλώσαμε και είναι 100% τηνιακοί!!!!