Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

De profundis κουκούλωμα


Κανονικά, με πανσέληνο τον Αύγουστο, η αποψινή ίσως περιττεύει. Ωστόσο έχω ακεφιές, και όταν έχω ακεφιές, το ρίχνω στην αστρονομία. Ο Δίας δεν θα φαίνεται απόψε, γιατί απόψε (για την ακρίβεια αύριο το πρωί) έχουμε πανσέληνο. Από τον Λεντάδο, το φεγγάρι βγαίνει πάνω από τον Τσικνιά, όπως στην φωτογραφία.

Εχω ακεφιές, γιατί έχει διαρρεύσει ότι η "Εθνική Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες" θα πάψει να είναι ανεξάρτητη και θα είναι παράρτημα της Κυβέρνησης και δη του Υπουργείου Οικονομίας.

Θα θυμάστε ότι επιθυμώ ανεξαρτησία του Εκτελεστικού (της Κυβέρνησης) από την Δικαιοσύνη. Αυτή η υποταγή της Ανεξάρτητης Αρχής στην Κυβέρνηση είναι ήττα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, και για αυτό λυπάμαι de profundis. Πρακτικά, είναι και ένα από τα βήματα για το κουκούλωμα του θέματος με την Siemens.

8 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - Σχέδιο Νόμου για καταπολέμηση..., 17-7-2008

Αθήνα, 17-7-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε σήμερα από την Κυβέρνηση στη Βουλή, αναβαθμίζονται οι μηχανισμοί που διαθέτει η χώρα μας για την πρόληψη και καταστολή των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Με το Σχέδιο Νόμου, που εκπόνησε ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, ενσωματώνονται στην ελληνική νομοθεσία τόσο η Τρίτη Κοινοτική Οδηγία 2005/60/ΕΚ και η εφαρμοστική της Οδηγία 2006/70/ΕΚ όσο και Συστάσεις της Ομάδας Χρηματοπιστωτικής Δράσης (Financial Action Task Force-FATF) που είναι ο αναγνωρισμένος διεθνής φορέας για τη θέσπιση διεθνών κριτηρίων και προτύπων για την αντιμετώπιση των αδικημάτων αυτών.

Με το Σχέδιο Νόμου συνιστάται Επιτροπή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, Πρόεδρος της οποίας ορίζεται ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός εν ενεργεία που επιλέγεται με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου. Με τον τρόπο αυτό, ο Πρόεδρος της Επιτροπής επιλέγεται πλέον από τη Δικαστική Εξουσία, ώστε να αποκατασταθεί η αναγκαία συνεργασία μεταξύ της Επιτροπής και της τακτικής Δικαιοσύνης και των Εισαγγελικών Αρχών.

**********************************

Το καταλάβατε φίλοι μου; "Αναβάθμιση", Επιτροπές. Οταν δεν θες να κάνεις κάτι, κάνεις μια επιτροπή. Και δωράκια θα παίρνουν και...

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΙ 300 ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ; Σαν νομιμοποίηση της 21ης Απριλίου ή της 4ης Αυγούστου.

Ανώνυμος είπε...

καλά είπες ησυχία τάξη και ασφάλεια...

Ανώνυμος είπε...

από εκεί που οι παντες έγραφαν και έλεγαν για το θέμα, ξαφνικά "ΟΤΕ" και άλλα σκανδαλώδη, ασφαλιστικό, μακεδονικό... Το μάθαμε πια το θέατρο της Κυβέρνησης Ρουσσόπουλου!

Ανώνυμος είπε...

Το σχέδιο νόμου με την ονομασία «για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», έρχεται να περιορίσει ακόμη περισσότερο δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα. Πρόσχημα, η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής απέναντι σε οργανώσεις ή και απλούς αγωνιστές που μπορεί να βαφτιστούν τρομοκράτες με αποφάσεις της ΕΕ ή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στο στόχαστρο του κατασταλτικού μηχανισμού μπορεί να μπει και οποιοσδήποτε για μια απλή συνδρομή σε «ανεπιθύμητους».

Στο ίδιο σχέδιο νόμου και με πρόσχημα την αντιμετώπιση...«δυσλειτουργιών», καταργείται η σημερινή «Ανεξάρτητη Αρχή» για το ξέπλυμα χρήματος (λεγόμενη Επιτροπή Ζορμπά). Στη θέση της συστήνεται νέα Επιτροπή που θα υπάγεται άμεσα στην εποπτεία της κυβέρνησης... Είναι απόλυτα φανερό ότι η προωθούμενη αναδιάταξη έχει να κάνει με την μπόχα των σκανδάλων τόσο αυτών που σήμερα βρίσκονται στην επικαιρότητα όσο και αυτών που με μαθηματική ακρίβεια θα προκύπτουν, ξανά και ξανά, στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

(το ΚΚΕ βέβαια δεν δέχεται έλεγχο των δικών του οικονομικών...)

Ανώνυμος είπε...

από άλλο blog

werewolf Says:
July 18th, 2008 at 2:23 am
Στην ιστορία του νέου ελληνικού κράτους υπήρξαν πρωθυπουργοί που ήταν θρασείς ή τεμπέληδες ή ανίκανοι. Πρωθυπουργό και τεμπέλη και θρασύ και ανίκανο ταυτοχρόνως, πρώτη φορά.

Ελληνας Ναύτης είπε...

Korakas korakou mati den vgazei, toulahiston se banana republics opos i Ellada.
ohi oti allou den klevoun alla toulahiston an tous piasoun tous pane fylaki.

sou stelno kai ena link. Rihtou mia matia .
www.theyworkforyou.com

Ανώνυμος είπε...

αφού θα βγούνε πράγματα στη φόρα στην Γερμανία και την Αμερική, τι να κουκουλώσουνε;