Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Διαφθορά (2)


Πιο πολύ από την φτώχεια, πιο πολύ από την λειψυδρία, πιο πολύ από όλα τα στραβά που νομίζουμε ότι έχουμε, αυτό που είναι δείγμα της καθημερινής μιζέριας είναι η ταπείνωση του να πρέπει να κάνεις, κάτι «κατ' ιδίαν», για να σου δώσουν σημασία, φακελάκι για να πάρεις σειρά, γρηγορόσημο για να τελειώνεις. Τίποτα δεν είναι πιο εξευτελιστικό από το δωράκι που σου δίνουν επειδή διεκπεραίωσες, ο διορισμός που σου έκαναν επειδή ψήφισες.

Δεν είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα στην ΕΕ, αλλά είμαστε εκεί κοντά. Μην αφήσετε το ίδιο χρώμα που έχουμε με την Βουλγαρία να σας ξεγελάει. Έχουν βελτιωθεί και ξαναβρήκαν την παραδοσιακή τους αξιοπρέπεια.

Σκεφτείτε το. Τι χρώμα θέλετε να έχει η Ελλάδα;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι γκρινιάζεις; η Αλβανία είναι δύο βαθμίδες κάτω

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΑΖ ΠΑΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγα χρόνια, εμείς θα έχουμε γίνει βαθυ κόκκινο Αλβανίας, οι Βουλγαροι θα είναι Γερμανοί, και οι Ρουμάνοι στην δική μας σημερινή θέση.

Ανώνυμος είπε...

Εχω μια ένσταση. Ποιός χρωμάτισε τον χάρτη. Με ποιά στοιχεία.Πόσο αληθινά είναι. Ποιός καθορίζει το ποσοστό διαφθοράς σε μια χώρα. Δηλαδή η Αμερική χαρακτηρίζεται ως χώρα μέτριας διαφθοράς που έχει στα σπλάχνα της Μαφία, Κου Κλουξ Κλαν, χιλιάδες off shore εταιρείες , Gouandanamo , και βάλε άλλα 10 φορές τόσα που τώρα δεν μούρχονται στο μυαλό. Δεν υπερσαπίζομαι κανένα εγχώριο λαμόγιο αλλά είναι πταίσματα αυτά που κάνουν σε σχέση με κάτι άλλα παιδάκια ανα τον κόσμο. Στο κάτω κάτω τα πάντα αποκαλύπτονται εδώ και αυτό μ αρέσει.
Ψυχραιμία παιδιά

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 8:42, υπάρχει μια διεθνής οργάνωση που «βαθμολογεί», κάτι σαν το amnesty international αλλά corruption international.

Η Αμερική έχει το χρώμα που έχει όχι για αυτά που λές (αυτά είναι πολιτικά) αλλά για κάτι Enron και κάτι εισαγγγελείς που βρέθηκαν ανακατεμένοι σε πονηρά, για υπόγειες σχεσεις πολιτικών με Μαφία κλπ.

Η ένστασή σου είναι δεκτή, δεν μπορώ εγώ να αιτιολογήσω υποκειμενικές εκτιμήσεις άλλων, αλλά η «διαφθορά» ειναι κάτι συγκεκριμένο. Μπορείς να θάψεις τους Ελβετούς για όσα πράγματα θές, αλλά η δημόσια διοίκησή τους δεν τα πιάνει. Μπορεί οι Αμερικάνοι να κρεμάνε χήρες και ορφανά, αλλά δεν νοείται να λαδώσεις για να βγάλεις άδεια οδήγησης.

αμμοδύτης είπε...

ή να περάσεις ΚΤΕΟ, ή να βγάλεις πολεοδομική άδεια ή για να παρεις επιδότηση, ή για 1000 άλλα πράγματα...