Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Δολάριο


Ο Γενικός Δείκτης και οι περισσότερες αγορές κατέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα. Το πετρέλαιο πέφτει και ο χρυσός επίσης (αν και τσίμπησε λίγο την Παρασκευή). Αυτό που ανεβαίνει είναι, παραδόξως για μας τους απλούς ανθρώπους, είναι το δολάριο. Ο φόβος της κατάρρευσης των τοπικών τους αγορών, οδηγεί πολλούς να φεύγουν από το νόμισμά τους και να αγοράζουν δολάρια. Τελικά αυτό είναι που κρατάει κάπως τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, που ακόμα και όταν πέφτουν, δεν πέφτουν ανεξέλεγκτα.

Ο φόβος που συζητάνε τώρα στην Αμερική είναι καταρρεύσεις άλλων οικονομιών. Γιατί κάτι μου λέει ότι θα φροντίσουν αυτούς με τους οποίους συναλλάσσονται και έχουν καλές "στρατηγικές σχέσεις"?

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά και ωραία ολα αυτά. εδώ τι γίνεται?

Ανώνυμος είπε...

Τα πάντα, από σπίτια, πετρέλαια, καταναλώτικά είδη είχαν φουσκώσει σε μια ξέφρενη προσπάθεια να καλυτερεύσουν όλοι την ζωή τους με δανεικά, όπως κάποιος είχε επισημάνει σε σχόλια εδώ. Αυτό τώρα ξεφουσκώνει, αλλά τα δανεικά μένουν. Και τις τράπεζες τις βοηθούν οι κυβερνήσεις, αλλά εμάς ποιός θα μας βοηθήσει;

Ανώνυμος είπε...

ο δολάριο που το βλέπεις να πηγαίνει αμμοδύτη;

αμμοδύτης είπε...

που να ξέρω? Στο 1.35, έλεγα ότι θα ανέβει το δολάριο (και έπεσε στο 1.50). Στο 1.50, το καλοκαίρι έλεγα, "δεν μπορεί, θα ανέβει" και ανεβαίνει, είναι τώρα στο 1.25 περίπου.

Τώρα είμαστε σε πρωτοφανή κατάσταση. Αν πιστεύεις ότι θα διαλυθεί η Αμερική και οι δορυφόροι της, θα πέσει. Αν πιστέυεις ότι θα επικρατήσει θα ανέβει. Το πόσο θα ανέβει εξαρτάται από το πόσο δεν θα συνέλθουν οι άλλοι.

Μαντείο Δελφών. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα διαλυθεί η Αμερική, αλλά τι να ξέρει ένα φιδάκι των Κυκλάδων...

Ανώνυμος είπε...

όφι, αν είσαι Τήνο να πα μια βόλτα μέχρι το Αλωνάκι