Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Στο σπίτι του κρεμασμένου...

της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ (Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 31/10)

«Τα ετήσια στοιχεία της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» (Transparency International) επικαλέστηκε χθες ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής για να ισχυριστεί πως «η Ελλάδα έχει περάσει από την υποχώρηση και τη στασιμότητα, στη σταδιακή βελτίωση του δείκτη αντίληψης της διαφθοράς» και πως «ανεβάζει, χρόνο με τον χρόνο, την αξιολόγησή της».

Μάλλον άστοχος ισχυρισμός. Επειδή εάν ο ίδιος είχε ρίξει από πριν μια ματιά στα συγκεκριμένα στοιχεία ή εάν το είχαν κάνει οι συντάκτες της ομιλίας του, με την οποία κήρυξε επισήμως την έναρξη των εργασιών της 13ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης κατά της Διαφθοράς στο Μέγαρο Μουσικής, θα πρόσεχαν περισσότερο τέτοιες διατυπώσεις. Για τον απλό λόγο ότι ενώ το 2008 η Ελλάδα κατατάσσεται 57η ανάμεσα σε 180 χώρες του πλανήτη ως προς την αντίληψη των πολιτών για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, με δείκτη αξιολόγησης 4,7 (ούτε τη βάση του 5), το 2007, είχε αξιολογηθεί μία θέση υψηλότερα, 56η, με δείκτη 4,6. Ένα... σκαλί πιο κάτω πήγαμε λοιπόν, όχι πιο πάνω, όπως είπε ο πρωθυπουργός.»


Καλό μήνα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλώ Μίνα.

Τα γωνίδια της διαφθωράς είνε βαθυά ριζομαίνα σε ώλους, επωμένως τι διαφωρετικό ν' αντιλιφθή ο πωλίτης για τον διμόσηο βίο!