Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Όσο αντέξω


Το τοπίο είναι ξεχασμένο, από άλλες εποχές. Άλλη είναι η είδηση σήμερα. Έγινε έξωση στην Χώρα, ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που δεν πλήρωνε το στεγαστικό δάνειο. Ίσως επειδή αυτός που το πλήρωνε έχασε τα λεφτά στο Χρηματιστήριο, ή σε χαρτιά, ή απλά δεν έβγαινε.

Δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες. Μέχρι αύριο το βράδυ, θα έχει μαθευτεί σε όλο το νησί. Αν, υποθετικά, στους 7.000 κατοίκους, οι 1.000 χρωστάνε λεφτά, θα φοβηθούν, θα κάνουν λίγο παραπάνω οικονομία από όση έκαναν. Ίσως δεν πάνε στην καφετέρια, ή αναβάλουν μια αγορά, ή κόψουν τις ελάχιστες πολυτέλειες. Κάποιο μαγαζί θα κλείσει, κάποιος υπάλληλος θα απολυθεί, κάποιο άλλο δάνειο θα πάει σε καθυστέρηση και εμπλοκή...

Είπα στον φίλο μου που μου είπε τα κακά νέα: «τουλάχιστον εσύ έχεις τα χωράφια σου...» και μου είπε: «όσο αντέξω, και αν ποτέ βρέξει».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Eθνική ανακοίνωση αναστολή πλειστηριασμών για μερικές κατηγορίες δανειοληπτών

Ανώνυμος είπε...

Κεραυνούς εξαπολύει η κυβέρνηση κατά εμπορικών τραπεζών που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο «πακέτο» των 28 δισ. ευρώ.

Τωρα το θυμήθηκαν; Θέατρο παίζουν οι τράπεζες για να μην αποκαλύφθεί ποια ή μάλλον ποιές έχουν το πρόβλημα και απλά «κλείσουν». Την στιγμή που ψιθυριστεί, θα κλέισουν, τόσο απλό.

Ανώνυμος είπε...

"Για την έξωση του ηλικιωμένου ζευγαριού που δεν πλήρωνε το στεγαστικό δάνειο."

Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως το γράφεις. Δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Ψάξε το λίγο και θα δείς. Μην δημοσιεύεις αυτάπου άκουσες. Προ πάντων η αξιοπιστία του blog. Για να σε διαβάζουμε.