Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Κρυμμένος οικισμός

Ο καιρός γύρισε και περιμένουμε όλοι να κάνει κανένα νερό, γιατί πέρα από τα παγκόσμια οικονομικά, μακριά από τα ελληνικά κομματικά, το νησί χωρίς βροχή, μέσα Νοεμβρίου, έχει πρόβλημα.

Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει αυτός ο οικισμός στο Βορειοδυτικό άκρο, κρυμμένος από μάτια ανθρώπου. Οι κατασκευές είναι σύγχρονες, αλλά τα κιτάπια του 17ου και 18ου αιώνα λένε ότι η κατά τα άλλα βουκολική και μεσαιωνική Τήνος είχε λίγους πειρατές με έδρα τον Πάνορμο και τους όρμους προς το Στενό της Άνδρου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Εθνική έσπασε πρώτη το «μέτωπο» των τραπεζών και είπε ναι στον Αλογοσκούφη και το σχέδιο στήριξης των 28 δισ. ευρώ, η ΕΤΕ ωστόσο δεν έπραξε το ίδιο λόγω... ανταγωνισμού, αλλά ουσιαστικά διαφωνιών από μέλη της.

από το Εθνος

Ανώνυμος είπε...

το χωριουδακι αυτο ειναι εντος η εκτος σχεδιου;

Underwater είπε...

Γνωρίζει κανείς την ιστορία αυτού του οικισμού? Δημιουργήθηκε προφανώς από εργάτες στα ορυχεία ή κατοίκους της Μαρλά. Αλλά τα σπίτια είναι χτισμένα πάνω στα βράχια. Αλήθεια υπάρχουν χωρισμένες ιδιοκτησίες ή χτίζει ο καθένας όπου του καπνίσει? Γιατί αν είναι να πάω κι εγώ να βάλω δύο τσιμεντόλιθα για το καλοκαίρι.