Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Αιολικά Νάξου


Για το Βυζαντινό Πάρκο έψαχνα, αλλά έπεσα στις επιδοτήσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης. Μην νομίσετε ότι η Νάξος δεν έχει και αυτή πονηρούς που ήρθαν εδώ για να εισπράξουν. Δεν βάζω την πινακίδα του έργου για λόγους σεμνότητας, αλλά σκέφτομαι μέσα μου: Λες να έχουν ξεμείνει από λεφτά και να σαπίσουν στο χώμα τα αιολικά και να την γλυτώσει η Νάξος; Το εύχομαι.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε η κατασκευάστρια εταιρεία είναι η μεταφορά των γιγαντιαίων κομματιών που βλέπετε από τη Χώρα στο χώρο του αιολικού πάρκου. Κατά μήκος της διαδρομής το γερανοφόρο όχημα βαρέως τύπου πρέπει να διασχίσει 2-3 πέτρινα γεφύρια και επειδή 'βρίσκει' στα πλαϊνά τοιχάκια αιτήθηκαν όπως τα γκρεμίσουν προσωρινά!!!... ελπίζω να μην πάρουν ποτέ άδεια διέλευσης.

Ανώνυμος είπε...

Η όλη υπόθεση -και με το συμπάθιο-μου θυμίζει κυνήγι μαγισσών.Στην πυρά στην πυρά..
Τώρα κατασκευάστηκαν οι Α/Γ , καταναλώθηκε ενέργεια , γιατί να μείνουν εκεί και να σαπίσουν. Εστω και αν πουλάει ακριβότερα το ρεύμα η ΔΕΗ , οι παραγόμενες kwh δεν θα βρομίζουν την ατμόσφαιρα.Εστω ακόμα μόνο τις μέρες που φυσάει.Το μη χείρον βέλτιστον . Οχι?
Να το θέσω και αλλιώς κύριοι. Οι -σήμερα-παραδοσιακοί ανεμόμυλοι ήταν κάποτε μέρος της βιομηχανικής παραγωγής και εξέλιξης των νησιών.Αυτοί δεν ενοχλούσαν το περιβάλλον? Τα γεράκια και τις κουρούνες? Σε μια εποχή που "η γιαγια έγνεθε καλοκάγαθα τη ρόκα της λέγοντας παραμύθια και ψήνοντας κάστανα" δεν υπήρχαν λαμόγια και εκμεταλευτές της γής,του πλούτου και του ανθρώπινου δυναμικού? Δεν γκρέμιζαν γεφύρια,εκκλησίες,αρχαίους ναούς για να πάρουν τα υλικά? Οχι? Περισσότερο ή λιγότερο κανένας δεν ξέρει αλλα σήμερα οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και δυστυχώς ή ευτυχώς σε ΡΕΥΜΑ και ασφαλώς τα λαμόγια είναι περισσότερα και μεγαλύτερα και ασφαλώς δεν φτιάνεις ομελέτα αν δεν σπάσεις τα αυγά. Νομίζω?

αμμοδύτης είπε...

όσες λιγότερες ανεμογεννήτριες σηκωθούν, τόσο μικρότερο το έλλειμμα, τόσο μικρότερος ο εξωτερικός δανεισμός, τόσο μικρότερες οι επιβαρύνσεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ, τόσο λιγότεροι φόροι

ανεμογεννήτριες = φόροι, ακριβό ρεύμα, δημοσιονομικό έλλειμμα. Συν καταστροφή τοπίου.

Ποιοί θέλουν ακριβό ρεύμα και περισσότερους φόρους και και υψηλότερο δημόσιο χρέος;

Κανένα κυνήγι μαγισσών. Απλή αριθμητική είναι.

Ανώνυμος είπε...

οι ανεμόμυλοι ήταν ντοπια προσπάθεια, αυρθορμητη ή κάτω σπο τον εξαναγκασμό του φεουδάρχη. Ντόπιοι τους έκαναν ν΄τοπιοι τορφοδοτούσαν, ντόπιοι άλεθαν ντόπιοι έτρωγαν ντόπιοι πληρωναν φόρο ή εκαναν εξαγωγές. Και αν δεν άλεθαν δεν έτρωγαν.

τώρα, οι φορολογούμενοι πληρώνουν, για να παρα΄γεται ρεύμα β' κατηγορίας, και να κονομάει ο Ροκας, η Τερνα, και οι μιζαδόροι. ΄Τέρμα οι μιζαδόροι και τα παράσιτα.

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβετε λίγο καλύτερα την κλίμακα αυτών των κατασκευών προσέξτε τον άνθρωπο που στέκεται όρθιος πάνω στις έλικες (αριστερά).