Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Ηλιοβασιλέματα


Λίγο κλισέ τα ηλιοβασιλέματα, αλλά μετά από βροχές, με υγρασία στην ατμόσφαιρα, έχουν ωραία χρώματα. Άλλοι χαζεύουν την Χώρα και, στο βάθος, την Σύρο, και άλλοι αναρωτιούνται τι σημαίνει υπερκομματικός Υπουργός Οικονομίας σε προεκλογική περίοδο (http://www.antinews.gr/?p=4712). Με μπερδεύουν όλα αυτά...

Η «κρίση» θα είναι προφανώς συνδυασμός ανέχειας, ανεργίας, φορολογίας, κοινωνικών πιέσεων (έχουμε δείγματα νομίζω) και αναποφασιστικότητας, με φόντο διεθνή ύφεση και ποιος ξέρει τι άλλα απρόβλεπτα. Μία μακρινή συνέπεια του δεύτερου νόμου της θερμοδυναμικής είναι ότι τα πράγματα πάνε χάλια όταν είναι ήδη δύσκολα.

Αν θέλουν υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομίας για να πάνε σε εκλογές, καήκαμε. Τόσο από το «υπηρεσιακό» όσο και από τις εκλογές εν μέσω κρίσης.

Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου: Έπρεπε να είχαμε κάνει τις περιβόητες «διαρθρωτικές αλλαγές» σε περίοδο παχειών αγελάδων. Τώρα θα είναι ακρωτηριασμοί χωρίς αναισθητικό, και με σβηστά τα φώτα. Και αν περιμένουμε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο για να ξεκινήσουμε, η Κασσάνδρα λέει ότι ο Απρίλιος θα είναι ο «σκληρός Απρίλης του 2009».

Μας βλέπω με ...δικτατορικό ΚΚΕ. Το Πασόκ φταίει που δεν έγιναν οι αλλαγές επί Σημίτη, και η ΝΔ φτάιει που δεν έγινε τίποτα 4-5 χρόνια τώρα. Ίσως να αναθέσουμε την κυβέρνηση στους Κινέζους που πήραν το λιμάνι...

1 σχόλιο:

zavodiniakia είπε...

όχι πολύ Χριστουγεννιάτικο το κλίμα φίδι