Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Είδηση


Στην προσπάθειά μου να κάνω τον έξυπνο, σας είπα από τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, ότι «γράφεται ιστορία» με τα χρηματοοικονομικά, και, απλά επανέλαβα αυτά που λέει το βιβλίο ότι η ύφεση εμφανίζεται περίπου 6 μήνες μετά το χρηματιστηριακό κραχ.

Πάντα κάνοντας τον έξυπνο, προέβλεψα ότι ο δείκτης στο ΧΑ θα φτάσει μεταξύ 1204 και 1453 (έχοντας περάσει το 1715) και απευχόμενος να πάμε πριν την μάχη του Ματζικέρτ το 1071! Εύκολο είναι να μαντεύεις τέτοια πράγματα: Κοιτάς που ήταν οι δείκτες πριν την φούσκες και κάνεις “reset”. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να εντοπίσεις μια φούσκα, ο πιο απλό είναι όταν πολλοί άνθρωποι ζουν καλύτερα από ότι τους παίρνει (αλλά άντε να το παραδεχθείς..)

Σίγουρα θα είναι πιο επώδυνο από ο,τιδήποτε φαντάζεται κάποιος που γεννήθηκε μετά το 1970 ή 75, γιατί, απλά, δεν ξέρει τίποτα άλλο από (σχετική) ευημερία και ειρήνη.

Με όλη την σαχλοκουβέντα για ανεμογεννήτριες, προέβλεψα ότι οι ΑΠΕ θα πάνε περίπατο προκειμένου να λυθεί η εξάρτηση από το πετρέλαιο. Η είδηση σήμερα;

"Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας". (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/02/2009_268751)


Απλό είναι: Ή παράγεις, ή εισάγεις. Μην φοβάστε, είμαστε 5-10 χρόνια πίσω από τους Ιταλούς. Αλήθεια, γιατί δεν βάζουν ΑΠΕ στην Ιταλία; Στην Γαλλία; Για τους Γερμανούς δεν ρωτάω, αυτοί είναι καθαροί και εισάγουν από τους περίοικους. Τα "άλλα" είναι για τα μάτια.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν το μύλο τον έχεις ξαναβάλει 3 φορές. Tίποτα άλλο καλό δεν έχει το νησί?

Ανώνυμος είπε...

Ektos ton allwn ARNHTIKWN, h pyriniki energeia den einai apla akrivi ALLA einai panakrivi, tha plhrwnoun ki ta trisegkona sou kai vale....

Ανώνυμος είπε...

alla twn Gallwn kai twn Skopiannwn kai tvn Alvanwn pou tha sou poulane esena, tha zoun aneta

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε _αμώ το, και εγώ κουράστηκα με το μύλο, θα επιστρεψω το μπιγιέτο και θα πάρω τα λεφτά μου πίσω

Ελληνας Ναύτης είπε...

File ammodyti isos telika i idiliaki Tinos tis skliris douleias kai tis autarkeias pou kata kairous anapoleis na min einai kai poly makria.
Etsi opos pane ta pramata polloi isos anagastoun na speiroun gia na fane psomi. Kai na alethoun ston mylo pou deihneis.

Ena prama pou den katalaveno poly kala einai i hrisimopoiisi apo pola blogs kai mesa stin Ellada fotografion Germanon Nazi kata to sholiasmo tis simerinis hrimatooikonomikis krisis pou ksekinise an den kano lathos apo tous Amerikanous kai tous Bretanous.
Mipos mia photo tou Patton kai tou Churchill tha itan kalyteri?

Pros apofygi pareksigiseon zo se agglosaxoniki hora kai den polyhoneuo tous Germanous nazi

Ανώνυμος είπε...

Ω, μπορεί να λέμε ότι ξεκίνησε από την Αμερική, γιατί οι Αμερικανοί φαίνονται και εύκολα διαβάζουμε για αυτούς και την υπερκατανάλωση και αυτό ή το άλλο. Οι Γερμανοί έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αλλά σε πιο ανελεύθερη εκδοχή. Και σίγουρα θα το χειριστούν πιο αποτελεσματικά. Effizienz

Θα μπούμε σε περίοδο λιγότερης ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο και αντιπαθείς όσο είναι οι μεν ή οι δε, είναι σαν να διαλέγεις ποιόν δεσμοφύλακα θέλεις. Οι Γερμανοί στην Ελλάδα δεν υπήρξαν ακριβώς εραστές της ελεύθερης έκφρασης. Μας πληρώνουν ένα κομμάτι του λογαριασμού αλλά θα το δούμε το αντάλλαγμα, έχει αρχίσει να φαίνεται από το 2001. Gastarbeiter στην χώρα μας, για να μην λερώνουμε την μητρόπολη.

αμμοδύτης είπε...

Ενδιαφέρουσα η παρατήρησή σου Έλληνα Ναύτη. Δεν μπορώ να αναλύσω το φαινόμενο όλων των bloggers, ωστόσο, με εξαίρεση, πες, καθοδηγούμενες προπαγανδιστικές ιστοσελίδες που σίγουρα υπάρχουν, οι bloggers λένε περίπου ό,τι νομίζουν ότι βλέπουν ή ό,τι αισθάνονται. Αν λοιπόν το βλέπουν "έτσι", έτσι το γράφουν αφού δεν περιορίζονται από κάποιον επόπτη ή προϊστάμενο στην ελεύθερη έκφραση. Από εκεί και πέρα, οι αναγνώστες, θεατές, επισκέπτες, ή σχολιαστές, συνολικά, ξέρουν αν αποδέχονται ή δεν αποδέχονται μια θέση, και μέσα από το σύνολο της έκφρασης και της ανταλλαγής απόψεων βγαίνει κάτι. Ίσως όχι ή "λύση" στο "πρόβλημα" αλλά μία κοινή διατύπωση, ή μία οριοθέτηση απόψεων.

Επί της ουσίας, αν επιλέγουμε "κοινωνικό" ή "πολιτικό" ή "πολιτισμικό" μοντέλλο, κάθε ένας μας κάνει τις επιλογές του, εκούσια ή ακούσια, και στο τέλος της ημέρας υφιστάμεθα τις συνέπειες των επιλογών μας.

αμμοδύτης είπε...

Όσο για τον μύλο, ανώνυμε 12:07, έχω άλλες 50 φωτογραφίες του, ώστε από τις 750 περίπου αναρτήσεις από την Πρωταπριλιά του 2008, να πάμε στις 800, και να εμπεδώσουμε κάθε λεπτομέρειά του.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί πάνε περίπατο οι ΑΠΕ; Απογευματινή χθες "Τη μερίδα του λέοντος των κονδυλίων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» για την ενέργεια θα λάβουν, όπως φαίνεται, τα μεγάλα αιολικά πάρκα, καθώς η αιολική τεχνολογία βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και προσφέρεται για τη χρησιμοποίηση μεγάλων επενδύσεων....". Το μνημόσυνο θα γίνει με ξένα κόλυβα. Όσο για τους μύλους βάζουν ιδέες. Ανεμόμυλους δε λέει ο Γιώργος τις ανεμογεννήτριες.

αμμοδύτης είπε...

λες, με ύφεση, περικοπές δαπανών, δημοσιονομικά τραλαλά, πίεση για νέους φόρους να δώσουν λεφτά στους ιδιοκτήτες ή πελάτες της καλής εφημερίδας;

για να δούμε...

Ανώνυμος είπε...

Mα τα λεφτά δεν είναι δικά τους αλλά ευρωπαϊκά. Αν δεν απορροφηθούν τα γυρνάμε πίσω.

Ανώνυμος είπε...

να τα απορροφήσεις στην δικιά σου αυλή

Ανώνυμος είπε...

Αποκλείεται. Χάρισμά τους.

Ανώνυμος είπε...

Μην τσακώνεστε, όλοι θα πάρετε

αμμοδύτης είπε...

To XA έκλεισε στο …1521. Το 1521, ο (Τούρκος) Piri Reis έγραψε βιβλίο με τον τίτλο "Κατακτητική ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο". Οι αρχές του 16ου αιώνα ήταν μια εποχή ραγδαίας κατάκτησης ελληνικών περιοχών απ' τους

http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=3585644