Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Πολέμου Κάμπος (2)


Το είχε πει και ο καθηγ. Στουρνάρας, ότι τα νερά του νησιού, της Καρδιανής, των Ιστερνίων και των Κάτω Μερών, είναι νερά που μαζεύονται στου Πολέμου τον Κάμπο. Αν δείτε τις πηγές πάνω από αυτά τα χωριά, θα δείτε ότι όλες είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο, πάνω από σκληρές μάζες "λαγκαδόπετρας" (που δεν ξέρω πως την λένε επιστημονικά και που να ψάχνω τέτοια ώρα...)

Μπορεί να μην έχει βρέξει για λίγες μέρες εκεί επάνω, αλλά και τώρα θα δείτε επιφάνειες νερού που δεν τις έχει πιεί το χώμα, που στραγγίζουν μέσα, σιγά-σιγά, και θα εμφανιστούν στο Μαγγανάρι, στην Ζωδεμένη, στην Καρδιανή, στην Βαθειά Λίμνο, στην Καστέλλα, στην Γούρνα, στα Κ'φόβουρλα και δεν ξέρω σε πόσα άλλα μέρη.

Όχι έργα... Ούτε μοτοκρός, ούτε φωτογράφους, ούτε αρχαιολόγους δεν θα έπρεπε να αφήνουν εκεί απάνω. Κι ας είναι το πιο μαγευτικό τοπίο της Τήνου.

Έχω σχεδόν έτοιμες τις φωτογραφίες από το οροπέδιο, θα τις αναρτήσω σύντομα. Τώρα παιδεύομαι με μεγάλους πίνακες και αρχεία Word, με καταλόγους του παρελθόντος (και με μια αγορά χάλια, που δεν την βλέπω να συνέρχεται σύντομα...)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι από την Τήνο το ξέρουν αυτό το μέρος?

Ανώνυμος είπε...

Οσο πιό λίγοι τόσο το καλύτερο