Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Φαυλοκρατία

Πολλά και διάφορα με ενοχλούν.

Ό,τι με ενοχλεί, ωστόσο, έχει δύο κοινούς παρονομαστές:

1. Την Διαφθορά
2. Την Ανικανότητα

7 φορές στις 10, το δεύτερο είναι συνέπεια του πρώτου. Ο ανίκανος έφτασε εκεί που έφτασε με καθεστώς διαφθοράς, είτε με κάποιο μέσο, ή κάποιο ψέμα, ή με κάποιο λάδωμα ή εκβιασμό. Είναι, επομένως, εξ ορισμού β’ κατηγορίας

Ακόμα κι αν το φαϊ-σαβούρωμα τελειώσει ή μειωθεί, θα μείνει η αποχαύνωση των ψεμάτων των αρχόντων μας και της "ψυχαγωγίας" της τηλεόρασης.

Οι πιο παλιοί θα θυμούνται το σύνθημα της χούντας. ΚΑΤΩ Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Ακόμα και οι πραξικοπηματίες έλεγαν ψέματα. Μάλλον τα είχαν πιάσει για να κάνουν πραξικόπημα.
Όσο για ικανότητα...

Υπάρχει ανάγκη για νέα μεταπολίτευση!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η χούντα μας άφησε την κατοχή στην Κύπρο και τον περισσότερο εκφυλισμό της πολιτικής ζωής. Ανίκανοι πουλημένοι.

Ο γύψος των συνταγματαρχών έγινε γυψος των ΜΜΕ. Κλείστε την τηλεόραση.

Ανώνυμος είπε...

Mας άφησε και την περίεργη "δημοκρατία" με τους σπουδαίους βουλευτές σήμερα. Και η ελευθερία της διαπλοκής -- συγγνώμη των ΜΜΕ κληροδότημα της χούντας είναι.

Ανώνυμος είπε...

-"ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. [reporter gr]
-Γεια σο Πετρό[άγνωστος],ωραία τα λες και καλή μπαλιά μας έδωσες σήμερα, σε αλήστου μνήμης επέτειο.
-Ναι αλλά μήπως ξέχασες να μας πεις ότι οι τραπεζίτες, προτιμούν τον έλεγχο της MIG[ή άλλων φορέων, που έχουν συγκεντρωμένο χρήμα] και ο ο Migogian [πίσω υπάρχουν άλλοι] ξέρει να πληρώνει καλά, τους βασικούς εταιρικούς μέτοχους[όπως στην Vivartia].
-Αυτό άλλωστε συμβαίνει παγκόσμια, όταν μεγάλες επιχειρήσεις με πολλά χρόνια ζωής, περνούν εν μια νυκτί και αντί πινακίου φακής[φαινομενικά],σε ύποπτα εθνο-οικονομικά κέντρα. -Έτσι τον νεοφιλελευθερισμό [απαιτεί κάποιου είδους ταξική συναίνεση] και τον νεοσυντηρητισμό[περίπου στρατιωτικοποίηση , αντί για συναίνεση ως μέσου ελέγχου, με πρόσχημα την τρομοκρατία] , τώρα νέο ξετσίπωτο τέρας > ...ισμου έρχεται, έφθασε, ο "οικονομικός νεοφασισμός" παρέα με την γαιοοικονομοπολιτική κρίση και αστάθεια[USA,CHINA και το χρέος της πρώτης προς την δεύτερη] . - Μέσα τα κεφάλια, σε πενήντα χρόνια θα ξαναπάρει ανάσα ο πλανήτης.
[Γ.Κ]

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ. !

ΕΤΣΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !
.
.
ΛΕΕΙ ΤΟ :
http://press-gr.blogspot.com/2009/04/blog-post_907.html
Στο Δ.Σ. του ΟΑΣΑ η κόρη του Εβερτ...
Η Αλεξία Έβερτ, κόρη του πρώην προέδρου της ΝΔ και αντιδήμαρχος Αθήνας, τοποθετήθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.
Ο Τρυποκάρυδος
Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com στις 1:54:00 μμ 21 Απρ 2009
.
.
ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ .
-Η δικιά τους όμως η κα Μαρία Ματθαίου, δεν βλέπει ο Ανδρέας, ο Κ. ότι ξεχάσθηκε στο ΔΣ του ΤΠΚΔ , γιατί άραγε ;
http://www.tpd.org.gr/organ000.htm Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων
Διοικητικό
Πρόεδρος
Αντιπρόεδρος
Σύμβουλοι Συμβούλιο
Αυγουστίνος Βιτζηλαίος
Νικόλαος Νικολόπουλος
Βιολέττα Καρακατσάνη
Σταυρούλα Καραμπάτσου
Κων/νος Τζανακούλης
Δημήτρης Δαμιανίδης
Ιωάννης Χαλικιάς
Μαρία Ματθαίου
Αθανάσιος Μανούρ
Η κ. Μαρία Ματθαίου είναι η πρώην ιδιαιτέρα Γραμματέας του κ. Αλογοσκούφη, που μετά το θόρυβο, ο οποίος δημιουργήθηκε με τα blogs και ειδικά με το PRESS-GR, εκδιώχθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, αιφνιδιαστικά και - τουλάχιστον επίσημα - ανεξήγητα. Την περασμένη εβδομάδα, το Δ.Σ. της ΑΤΕ Ασφαλιστική, εταιρεία στην οποία η κ. Ματθαίου ήταν μόνιμος υπάλληλος, (στο Υπουργείο βρίσκονταν με απόσπαση), αποφάσισε την κατάργηση της εργασιακής θέσης της κι έτσι η εν λόγω κυρία, ουσιαστικά απολύθηκε! Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν εδώ : ή οι λόγοι που συνετέλεσαν στην απομάκρυνση της κ. Ματθαίου από το Υπουργείο Οικονομίας και το Γραφείο του κ. Υπουργού, επηρέασαν και την απόλυσή της από την ΑΤΕ Ασφαλιστική, (πράγμα που σημαίνει πως πρόκειται για λόγους ιδιαίτερα σοβαρούς), ή, όπως λένε οι «κακές γλώσσες», κάτι άλλο. Τι μπορεί να είναι αυτό;