Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Όνειρο


Εγώ, όπως ίσως έχετε καταλάβει, όταν φεύγω από την πραγματικότητα πάω στα βουνά, και μερικοί από εσάς ξέρετε ότι έχω αδυναμία σε κάτι βουνά της Τήνου.


Αυτές λοιπόν είναι οι εικόνες, όπως θα ήταν όταν οι άνθρωποι ζούσαν εδώ πάνω, σε καθημερινή βάση το καλοκαίρι τον 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα, και όλο τον χρόνο, εκεί λίγο πριν το 750 μΧ. Τότε για τον φόβο των πειρατών, πιο πρόσφατα για την Γη.


Οι μηλιές ανθίζουν τέτοια εποχή. Μόλις τώρα τέλειωσαν το σκάψιμο στα αμπέλια που αρχίζουν να σκάνε μύτη μέσα μέσα στις ξερολιθιές. Ο πλάτανος που φύτεψε ο Ζανής εκεί, κάτω από την τάργα, ανοίγει και αυτός.


Αν όλα πάνε καλά τον Οκτώβρη το «πατήρι» θα έχει την τιμητική του και ο μαύρος μούστος θα γεμίζει την προσδοκία του χειμώνα. Αλλά μην προτρέχω, ακόμα είμαστε Μάϊος, όπου να’ ναι, μόλις νοιώσουν ζεστό το χώμα τα ξυπόλυτα πόδια, θα μπουν τα αμπελοφάσουλα.

Κάποτε η γη ήταν κούραση και επιβίωση και, ειλικρινά σας λέω, ότι θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο που είχα την τύχη να το δω, ζωντανά, και όχι μόνο σε όνειρο.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή πότε τα αμπελοφάσουλα; Ιούνιο; Για λέγε για να σιγουρευτώ γιατί θέλω να βάλω και εγώ.

En' Tino είπε...

Αμμοδύτη, επειδή ο τρύγος ή το ρακιζιό είναι μεγάλη γιορτή και πρέπει να την μοιράζεσαι περιμένω πρόσκληση για να βοηθήσω, μιας και τότε θα έχω άπλετο χρόνο...
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1162069&nid=729730

Ανώνυμος είπε...

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ιωάννης Σακελλάκος, με αφορμή τη νέα υπόθεση διαφθοράς στη Γερμανία, στην αυτοκινητοβιομηχανία ΜΑΝ, που έχει απλώσει τα «πλοκάμια» της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ αυτών και στη χώρα μας.

Τι; Δεν είναι μόνο η Ζήμενς, η HDW, η DeutscheTelecom και η Hochtief;

Artanis είπε...

desmecom@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αμμοδύτη πολλοί σε είχαν παρεξηγήσει στην αρχή με τις δραστηριότητες σου ,τους φαίνονταν πολύ περίεργη η ξαφνική ενασχόληση σου με τα χωράφια κλπ,μπορώ όμως με σιγουριά να πώ οτι είσαι ο απο τους λίγους που αγαπάς τα κάτω μέρη και την Τήνο γενικότερα καιτο δείχνεις και με κόπο και με χρήματα.

Θα ήταν χαρά μου να σε γνωρίσω απο κοντά και να κάνουμε μια βόλτα στα πίσω μέρη που τόσο αγαπάς.

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να πάρουμε όλοι μας τα βουνά της Τήνου το επόμενο καλοκαίρι, να δηλώσω και εγώ συμμετοχή;

Ανώνυμος είπε...

Παραιτήθηκε ο Βερελής!!! ευθιξία ή τον κάναν τσακωτό? Ή έχουν οι καναλάρχες αρχεία για τα πάντα και τα βγάζουν όταν τους βολεύει? Καλο είναι το Πασόκ να ξεφορτωθεί τη σαβου΄ρα του μπας και φιλοτιμηθει και η ΝΔ και καθαρίσει η μπόχα

αμμοδύτης είπε...

τα αμπελοφάσουλα μπαίνουν συνήθως τον Μάϊο, αλλά για την ώρα έχει δροσιά... Να αιθάνεσαι ζεστό το χώμα σε γυμνές πατούσες...

En'Tino να' ταν μόνο η Kodak... Και η Agfa είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, η Fuji μαζεύεται... Εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, που δεν κάνει τίποτα για το δικό σου κέφι, αλλά το μόνο που μπορώ να σου πω, ότι, παγκόσμια, τα πράγματα είνιαι ζορικα και στην Ελλάδα χειρότερα.

Ανώνυμε 9.09, κάπου δια΄βασα ότι οι Γερμανοί έφυγαν το 45, προσωρινά, και ξανάρθαν!

Artanis σε ευχαριστώ

Ανώνυμε 9.28, ποτέ δεν έκρυψα τι θα έκανα, απεναντίας το είπα. Φαίνεται ότι ο κόσμος είναι τοσο μαθημένος στο ψέμα, που τα θεωρεί όλα ψέματα. Άκουσα ότι θα κάνω ξενοδοχεία, αεροδρόμιο, ανεμογεννήτριες (@!#&**##!!!). Από την αρχή έλεγα: Θα φτιάξω τις βλήστρες, θα το φράξω, θα φυτέψβ αμπέλια και "δεντρά", θα "σιάξω" τα κατ'κιά... Αυτό έκανα και μου αρέσει, και θα ήθελα να είχα τις αντοχές να το κάνω σε όλη την Τήνο, αλλά που...

Που να γνωρίσεις οχιά... αλλά είσαι ευπρόσδεκτος, όποιος και να' σαι.

Τα βουνά της Τήνου είναι μαγευτικά γιατί δεν έχουν πειραχτεί ανώνυμε 11.27. Φτιάξτε κάποιο ψευδώνυμο γιατί άντε να καλέσω ανώνυμους για φωτιές τ'Αϊ Γιαννιού το καλοκαίρι...