Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Ουφ... πάει αυτή η εβδομάδα...


Αυτή ήταν μία ζόρικη εβδομάδα. Πρώτα από όλα βγήκαν τα περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα του τριμήνου (και τα εσωτερικά πλάνα για το υπόλοιπο του χρόνου). Τα μηνύματα από τις εφημερίδες και τους αναλυτές δεν είναι διαφωτιστικά. Άλλοι λένε ότι άρχισε η ανάκαμψη. Άλλοι λένε ότι θα αρχίσει …σύντομα. Άλλοι λένε ότι τα δημοσιονομικά θα είναι μείζον πρόβλημα προσεχώς.

Τα «δημοσιονομικά», σημαίνει, σε απλά λόγια, πόσα χρήματα χρωστάνε οι κυβερνήσεις και πόσα δεν θα μπορούν να μαζέψουν από φόρους, και πόσα δεν θα έχουν για άλλες τονωτικές ενέσεις. Καμία αμφιβολία δεν έχω ότι η μίνι ανάκαμψη του Απριλίου και του Μαΐου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένδειξη ότι ο πλανήτης ζει, μετά 6-7 μήνες μείωσης των αποθεμάτων και κεφαλαίου κίνησης, και κάτι κουνήθηκε.


Προβλέπω το καλοκαίρι να είναι «αναμονή», όπου όλοι θα περιμένουν να δούνε τελικά, θα πάει ο κόσμος διακοπές; Θα γίνει καμιά επένδυση; Εγώ προβλέπω ότι οι αδύνατοι θα αναζητήσουν την προστασία των δυνατών, μπορεί μερικοί να κλείσουν, μερικοί να συγχωνευθούν, και περισσότερες επιταγές θα σκάσουν. Το φθινόπωρο θα δείξει πόσο θα κρατήσει το πρόβλημα. Δεν πιστεύω ότι ξεφύγαμε από τα δύσκολα. Ξεφύγαμε από τον καταποντισμό, απλώς. Θα έλεγα «για την ώρα», αλλά, πρώτον, δεν ξέρω και, δεύτερον, μην χαρακτηριστώ «παπαγαλάκι» που καταστροφολογεί εν όψει ευρωεκλογών.


Δεν το κρύβω, ούτε οι ευρωεκλογές με συγκινούν, ούτε θα περιέχουν κανένα μήνυμα, όποιος και αν προκύψει. Το μόνο μήνυμα θα είναι αν η αποχή ξεπεράσει το 70%, που μόνο στην Ολλανδία θα γίνει, αν γίνει, γιατί στην Ελλάδα, μας αρέσει να διαλέγουμε τον ψεύτη μας και τον απατεώνα μας. Ή πιστεύουμε στο κράτος-πατερούλη και για αυτό ελπίζουμε ότι κάποιος πατερούλης θα προκύψει να μας προστατεύσει.

Πήρατε χαμπάρι τι έγινε με το τέως αφεντικό της Ζήμενς στην Ελλάδα... Μία ενδιαφέρουσα θεώρηση, στο κουρδιστό πορτοκάλι.

Δεν έχετε βαρεθεί να σας λένε ψέματα;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να χαρείς, άστο αυτό το "βδομάδα". Τι σου φταίει η λέξη και την ακρωτηριάζεις;

Ανώνυμος είπε...

Ανάκαμψη θα υπάρξει σε άλλες χώρες από το τέλος του χρόνου ή το 2010 αλλά στην Ελλάδα μάλλον λίγο αργότερα.
Μπορεί να τρομάζει η ανάμνηση της παλαιότερης κρίσης του 1930 αλλά δεν χρειάζεται να περάσουμε το ίδιο δύσκολα. Θα είναι πιο σύντομο και λιγότερο επώδυνο.
Όσο για τις ευρωεκλογές, απ' ό,τι κατάλαβα κανείς δεν δίνει μια δεκάρα. Και καλά κάνουν.

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε 12.07, έγινε "εβδομάδα"

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοί δεν είναι βλάκες. Ο Γιουνγκ ήταν αποδεδειγμένα πράκτορας της BND. Ο Χριστοφοράκος συνέχισε στην ίδια οδό. Όχι ως πράκτορας αλλά τα υψηλά κλιμάκια γνώριζαν ποιος είχε πάρει τα λεφτά και ανάλογα έπραξαν.
Φαίνεται ότι τα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της Ελληνικής διακυβέρνησης (πολιτικοί, ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί) είχαν κι έχουν μέχρι και τον αγκώνα μέσα στο βάζο με το μέλι. Φυσικά αυτοί που έχουν το μέλι ξέρουν ποιο χέρι είναι μέσα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν έπρεπε να πάει τώρα ο Χριστοφοράκος για να μιλήσει. Επίσης ένα πράγμα που πολλοί δεν καταλαβαίνουν στην Ελλάδα και φάνηκε τώρα είναι ο άθλιος τρόπος λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Σε βουτάνε σε χώνουν μέσα και μετά διαπραγματεύονται. Στη Γερμανία όμως ο πολίτης είναι πολίτης. Δεν έχει τέτοια. Θα δικαστεί για ότι έκανε και δε θα του φορτώσουν περισσότερα. Στην Ελλάδα τον καταστρέφουν με ύπουλο τρόπο. Αυτό το ξέρουν οι Γερμανοί και θα ζητήσουν πλήρη τεκμηρίωση πριν τον στείλουν πίσω. Η τεκμηρίωση είναι δύσκολο να υπάρξει και δε θα μας τον στείλουν ποτέ ή θα τον στείλουν με όρους.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός θα τα πίστευε αυτά στην Ελλάδα του 2009? Ενωμένη Ευρώπη? Ο Αντρέας είχε δίκιο με τα συνθήματά του για ΕΟΚ και Νατο?

Ανώνυμος είπε...

Έχεις καταλάβει για πόσο κτ΄νά μας περνάν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι;

Ενώ τους κρατάνε όλους τους κυβερνήτες μας (πράσινους μπλέ κόκκινους), με τις μίζες που τους έχουν χώσει, δεν τους φανερώνουν για να συνεχίσουν να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους.

Κι εμείς ακούμε τις παπαριές τους.

Με όμηρους πολιτικούς θα δεί άσπρη μέρα αυτός ο τόπος;

Μιας και πούνε η μέρα της, την Πόλη μας την πήραν οι εχθροί Τούρκοι μετά από μάχες - τίμια κατά το δίκαιο του πολέμου.
Τώρα, οι φίλοιμας, μας πέρνουν άλλα σπουδαιότερα ίσως και του εδάφους, χρησιμοποιώντας τους αρχηγούς μας.

Ε ρε κατάντια που μας δέρνει.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα δειλινά που μας δείχνεις.

Ας πούμε όμως κάτι και για τις καυμένες τις παραλίες κάτω απο τα δειλινά, ιδίως την πρώτη, που υποφέρει κι είναι γεμάτη απο σκατά.

Προχθές δημοσιεύτηκαν οι γαλάζιες σημαίες, που δηλώνουν και καθαρές ακτές.

Απούσα η "χειροποίητη" Τήνος εδώ και χρόνια. Ευτυχώς που υπάρχουν κι οι σημαίες για να συμπεραίνουμε που κολυμπάμε.

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 12.25, πριν 2 εβδομάδες μου έλεγε "γνώστης" ότι μπορεί και να "τέλειωσε η κρίση". Δεν είπα τίποτα γιατί μιλά με σοφούς. Ο ίδιος μου είπε σήμερα ότι ακούει ότι θα γίνει πολύ χειρότερα πριν γίνει καλύτερα.

Η δικιά μου μύτη λέει ότι δεν ξέρει. Δεν πιστέυω σε ανάκαμψη το 2010, ή για την ακρίβεια πιστέυω ότι ο χειμώνας 2009-10 θα είναι δυσκολότερος από τον πρόσφατο.

Ευρωεκλογές; Ποιές ευρωεκλογές;

Ανώνυμε 1.32, μπουμπόυκια τα παιδιά. Έχω την εντύπωση ότι εδώ και καιρό η "Πρεσβεία" δεν είναι αυτή που λέμε "η Πρεσβεία" αλλά η άλλη, αυτή που προέκυψε από την επανένωση.

Ανώνυμε 8.16, μάλλον μας δου΄λευε και αυτός, αλλά το σύνθημα προφανώς πουλούσε...

Ανώνυμε 9.45, κτ'νά, χτ'νά. Αυτό είμαστε και τρωγόμαστε μεταξύ μας για τον πιο ληστή προτιμάμε.

Ανώνυμε 10.05, αν και πολλοί Τηνιακοί "ζουν" από την Ν. Τήνο, ομολογώ ότι έχει αρχίσει και ζορίζει. Ωστόσο οι εικόνες είναι μακριά από την Χώρα και τον Άγιο Φωκά. Ποιά λές μολυσμένη? Τον Άγιο Ρωμανό? Δεν θα με παραξένευε...

αμμοδύτης είπε...

Ή λες για τα Κόνια?

Ανώνυμος είπε...

Σταυρός - Αη Μάρκος -Κιόνια 1η φωτο