Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Η πατρίδα μας από ψηλά


Πολλά τουριστικά βιβλία έχουν βγει με αεροφωτογραφίες της Ελλάδας. Φωτογραφίες παραλιών, νησιών, αρχαιολογικών χώρων. Όμορφα γαλαζοπράσινα νερά και καταπράσινα βουνά, πλαγιές με αγριολούλουδα. Όνειρο...


Φίλος που εργάζεται στον αέρα, ωστόσο, μου έδωσε φωτογραφίες από την πρόσφατη καταστροφή. Σε αυτόν και όλα τα ανώνυμα παιδιά που πέταξαν, ενάντια στην νεοελληνική κακομοιριά, αφιερώνω αυτήν την ανάρτηση.



Ανώνυμα παιδιά, να προσέχετε εκεί ψηλά στον αέρα.





Aν θέλει κανείς να βρει την βίλα κάποιου φίλου του, κλικ, για μεγέθυνση...

16 σχόλια:

Ο νοών...νοείτω είπε...

Θα τις κρατήσω ως κακή ανάμνηση.

Ανώνυμος είπε...

Χαζεύοντας τις φωτογραφίες εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι "εμπόδιο" αποτελούσε η πράσινη έκταση για κάποιους.
Μένει να δούμε αν θα αναδασωθεί...

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι σήμερα έχει καεί η μισή Ελλάδα.
Έχει δεί κανείς πουθενά αναδάσωση συστηματική ;
Και μη μου πείς αναδάσωση τα κουβαδάκια και τα γλαστράκια που παίρνουν οι μαθητές του Δημοτικού την ώρα της περιβαντολλογικής .

Εκεί πλάθονται οι συνειδήσεις των παιδιών που όμως όταν μεγαλώσουν δεν θα βρούν ούτε φύλλο για να προστατεύσουν.

Unknown είπε...

Πόσο απλά είναι τα πράγματα!!!
Δεν χρειάζεται παρά ένα «δράμι μυαλό» για να καταλάβει και να δράσει κανείς απλά και άμεσα!!
Κάηκε? Κάηκε!!
Αφού δεν το αποτρέψουμε τι να κάνουμε?
Όμως ποιοι είναι αυτοί που τα κάψανε και γιατί?
Οποιάζει με το ανέκδοτο:
"Τι κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια?"
Για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν... απαντούν:
"Μια τρελή αγελάδα που κινδυνεύει να πέσει... κάτω."
Αλλά ας σοβαρευτούμε λίγο:
Ένας νόμος απλός και στιβαρός που να συμπεριλαμβάνεται στις δευτερεύουσες διατάξεις του Συντάγματος και που να λέει:
"Όποια έκταση (δημόσια ή ιδιωτική) κάηκε, καταγράφεται και χαρτογραφείται λεπτομερώς και στο εξής, απαγορεύεται αυστηρά να οικοδομηθεί ή να «αλλάξει χρήση» για τα επόμενα 25 χρόνια.
Τίποτε άλλο!!
Καμιά ερμηνευτική και καμιά τροποποιητική.. υπουργική απόφαση ή νόμος, μπορούν να ανοίξουν έστω και ένα παραθυράκι
Να δούμε θα ξανακαεί τίποτε μετά?
Θα δείξουν αδιαφορία και αβελτερία (τουλάχιστον οι ιδιώτες) ιδιοκτήτες ή καταπατητές??
Αλλά που?
Από Κράτος παράλυτο και μπαχαλοποιημένο με μηχανισμούς διαβρωμένους και οπερετικούς, τι μπορεί να περιμένει κανείς???

Ανώνυμος είπε...

Κάνε το 25, 225, και δήμευση περιουσίας μέχρι τρίτη συγγένεια για όποιον βρεθέι να φτιάχνει αποθήκη, καλύβα, πισίνα, η οτιδήποτε σε εν λόγω περιοχή. ΘΕΑΤΡΟ!

Ανώνυμος είπε...

ντροπή!
έχω εξοργιστεί!
παιδιά που δινουν το αίμα τους και πληρώνονται με ψιχουλα να διακινδυνεύουν τη ζωή τους να σβήσουν τη φωτιά γύρω από το σπίτι του ΛΕΧΡΙΤΗ ΛΑΜΟΓΙΟΥ με την πισίνα!!

@αλλενάκι

αμμοδύτης είπε...

έχω κι άλλες πισίνες, αλλά δεν θέλω να είμαι ...ταξικός

Ανώνυμος είπε...

τι πάει να πει δεν θέλεις να είσαι ταξικός, ως πότε θα το πάμε λάου λάου, του τύπου "δεν θέλω να ξέρω", ορίστε η ταξικότητα της λούμπεν μικροαστικής νεοπλουτίλας, είναι εκεί, μπροστά στα μάτια μας, αυτή η φωτογραφία είναι ντοκουμέντο για τα αθύρματα αυτά, αυτοί εκεί θέλουν δημόσιο εξευτελισμό, γιατί η περιοχή γύρω από τις χυδαιοβίλες είναι "πανιόλο" πολύ πριν αυτή τη φωτιά

η λεζάντα της ανάρτησης έπρεπε να είναι ΗΡΩΕΣ και λεχρίτες

εγώ αυτό έβαλα στο blog

τα έχω πάρει χοντρά τώρα, είναι Παρασκευή είπα να το πάω χαλαρά, δεν ασχολούμαι καθόλου με τους υποτακτικούς πολιτικούς, αλλά δεν σε ΑΦΗΝΟΥΝ! να αγιάσεις! σ' αυτη τη χώρα

αμμοδύτης είπε...

αυτό το τελευταίο εννοώ όταν λέω ότι έχει κλείσει το μαγαζί... όσο για τον τίλο, είναι πολύ πιο σημαντικό που το λες εσύ από το να το πω εγώ...

Ανώνυμος είπε...

Η αφού δεν μπορούν να τα προστατέψουν, ας γίνουν όλα οικόπεδα να δείς, πως θα νοιάζεται καθένας για το πεύκο στον κήπο του.

Έτσι να πέσουν και οι τιμές τους κι ο κοσμάκης αντί να στοιβάζεται σε διαμερίσματα της κακιάς ώρας, όπου σ ένα χρόνο τρέχουν και μπάζουν απο παντού, να αποκτήσουν ένα σπιτάκι της προκοπής με τα ίδια και λιγώτερα λεφτά, απ αυτά που πουλάνε τα λαμόγια τις κατασκευές της κακκιάς ώρας.

Ανώνυμος είπε...

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=316350&cid=1

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Ζήμενς είναι ανακουφισμένοι. Και με την ύφεση, και με τις εκλογές και με την υλοποίηση του μαγειρέματος. Απλά ο Χριστοφοράκος δεν μπορεί να ερθει διακοπές για 4-5 χρόνια. Μην φοβάστε, τα χωράφια στην Τήνο δεν ήταν τίποτα σημαντικό...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θαλεγα να ανακηρύξουμε τα δάση "ΙΕΡΑ" ; Άλλωστε κι αυτά αλλά και πόσοι άλλοι μαρτύρησαν γι αυτά.
Έτσι μπορεί να σωθούν, να γίνουν πόλος έλξης τουριστών, θα γιορτάζουν 5-6 φορές το χρόνο, θάρχονται υπουργοί, παπάδες και δεσποτάδες, πιστοί ολογυρίς το χρόνο κλπ ............

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 4:59 μμ ο Μιχάλης μας οσονούπω σε 4-5 μήνες και όχι χρόνια θα είναι στην Τήνο.
Μόλις οι Γερμανοί ψιλοείπαν οτι τα αδικήματα του έχουν παραγραφεί.Τα ίδια για τα οποία εμείς τον βγάλαμε κακούργο τον άνθρωπο.
Λες και ήταν μοναχοφάης και δεν έδωσε σε κανένα τίποτε, ούτε βέβαια και έλαβε κανείς απ αυτόν δραχμή.
Βάζω στοίχημα οτι το Πάσχα θα τρώει στο "Θαλασσάκι" γατί Χριστούγεννα δεν σηκώνει την υγρασία της Τήνου.

αμμοδύτης είπε...

Συνήθως, το να τοποθετείται κανείς ημιεπώνυμα, έστω ψευδώνυμα, σε τέτοια θέματα έχει ρίσκο, αλλά θα το κάνω.

Είμαι σαφώς κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς και με κουράζει πια η επικράτηση αυτών των πρακτικών στην Ελλάδα. Με αυτό το σκεπτικό με ενοχλεί (1) η πρακτική της Siemens και (2) η πρακτική των Ελλήνων πολιτικών, που όπως έχω γράψει παλιότερα εδώ, έχουν φτιάξει ένα σύστημα για να εισπράττουν, κομματικά και προσωπικά.

Ωστόσο ο κάθε "Μιχάλης" είτε είναι μεγας αρχηγός είτε είναι βοηθός κλητήρα, ακόμα κι αν είναι δικιά του η πρωτοβουλία ή η εκτέλεση, είναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ του εργοδότη του. H Siemens υφίσταται διεθνείς πιέσεις και κυρώσεις για τις πρακτικές της. Στην Ελλάδα:

Στην Ελλάδα δεν έχουν τολμήσει οι ευνούχοι να πουν κιχ. Και τι να πουν; Πες πόσο με λάδωνες; Αφού πιθανότατα ο προϊστάμενος αυτού που θα ρωτήσει, τα έχει πιάσει, έμμεσα, ή αμεσα. Στην Ελλάδα σφυρίζουν κλέφτικα, κάνουν το παγώνι, την πάπια κλπ.

Ασχετα λοιπόν αν ο "Μιχάλης" έχει ή δεν έχει κανει κανει μεμπτό, και δεν είμαι δικαστής ή εισαγγελέας ή γνώστης, μην κοροϊδευόμαστε... 2-3 κόμματα και στελέχη των κομμάτων και στελέχη εταιριών τα έχουν πάρει. Αυτά που μας δείχνουν είναι μικροσκοπικές κορυφές παγόβουνου, κάτι άρρωστοι και κάτι κουρασμένοι συνταξιούχοι. Δεκάδες εκατομ. ευρώ δεν πήγαν στον κύριο Χ ή Ψ, αλλού πήγαν. Ο "Μιχάλης" είναι το προπέτασμα καπνού...

Και πείτε μου εσείς ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο "ΜΙΧΑΛΗΣ". Εγώ θα ήθελα, αλλά δεν είμαι πολιτικός, και μάλλον δεν θα μου κάνει την χάρη. Να μην κοροϊδευόμαστε, και να μην πιστεύετε τις αρλούμπες της πουλημένης και πληρωμένης τηλεόρασης.

Ούτε εμένα να πιστέψετε. Χρησιμοποιείστε τον νού σας.

Όσο για τις φωτογραφίες της πατρίδας μας... τα λένε όλα.

Artanis είπε...

Οι φωτό είναι τρομερές...Τί να πω, δεν έχω λόγια...
Καλημέρα...