Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Σημειολογικά


Η Κυριακή 29 Νοεμβρίου ήταν, σημειολογικά, ενδιαφέρουσα. Την πρώτη, μικρή, χυλόπιτα την έφαγαν κάτι σοβαροφανή κανάλια που έχουν πληρωμένες καταχωρήσεις για δελτία ειδήσεων. Την δεύτερη, την έφαγαν οι μάγειρες που από το ...πότε; το 1965; ή παλιότερα; φτιάχνουν εκλογικά αποτελέσματα. Την τρίτη η οικογενειοκρατία. Δεν γίνεται βρε παιδιά κληρονομικοί βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί... Βασιλιά κληρονομικό είχαμε και τον ξεφορτωθήκαμε. Φτάνει πιά... δεν χορτάσατε;

Δεν είναι νίκη της «Δεξιάς». Είναι νίκη του κόσμου, των bloggers και του διαδικτύου. Δεύτερη εκλογή αρχηγού κόμματος από την βάση. Καλό είναι αυτό. Σε δύσκολους καιρούς, έστω με καθυστέρηση, θυμόμαστε την Δημοκρατία.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα φαύλα υπόγεια συστήματα εξακολουθούν το βιολί τους. Μετά ψεύτικες και παραπλανητικές, δήθεν έγκυρες δημοσκοπήσεις από το Μέγκα και τις αδερφές εφημερίδες του Βήμα-Νέα, τι λένε τα Νέα πρωί-πρωί; «Στροφή προς τα δεξιά». Αυτό συμφέρει να ακούμε τους τσιφλικάδες που μας τρέχουν.

Λέτε ψέμματα κύριοι του Μέγκα και των Νέων. Η στροφή είναι μακριά από την οικογενειοκρατία, μακριά από την μούχλα και την καμαρίλα των στημμένων διαδικασιών. Η στροφή είναι προς την αστική, μικροαστική και λαϊκή θέληση. Η στροφή είναι προς την Δημοκρατία.

Για να μην μπερδεύεστε: Ο ΔΟΛ, τα Νέα, το Βήμα, το Μέγκα. στήριξαν Βενιζέλο στο Πασόκ, και Μπακογιάννη στην ΝΔ. Ο λαός και στις δύο περιπτώσεις διάλεξε το αντίθετο από τον ΔΟΛ. Ο ΔΟΛ είναι ο εκφραστής των τσιφλικάδων της διαπλοκής και των νταβατζήδων. Καιρός να το δούμε κατάματα.

Ανώνυμος είπε...

Εξω ο Γκαίμπελς!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αμμοδύτη.
Στη Μύκονο όλα τα χρυσά μου με τις χρυσές ανταύγειες στα μαλλιά ψήφισαν λατρεμένη Μπακογιάννη.
Σάρωσε και στη Ροδόπη-Θράκη.
Και σε κάτι βουλγαροχώρια στη Φλώρινα (έτσι τα λένε).
Μπορεί να είναι περήφανη για την πολυδιάστατη πολιτική της.
Έλληνες δεν βλέπω να την ψήφισαν.
@αλλενάκι

Εξάκτινος είπε...

Μιλάμε για πολιτικό σεισμό. Αν τον Αύγουστο έλεγε κάποιος ότι σε 3 μήνες θα έχουν τελειώσει πολιτικά οι Οικογένειες Μητσοτάκη-Καραμανλή θα τον έλεγαν τρελό.

Το αστείο είναι ότι ενώ οι Καραμανλήδες μπορούν να διασωθούν οι Μητσοτάκηδες την έχουν δύσκολα.
Επίσης πλησιάζει και το τέλος της οικογένειας Παπανδρέου.

Βέβαια ο Μητσοτάκης τα σχεδίαζε διαφορετικά. Ήθελε να τελειώνει με τους άλλους δύο και να μείνει μόνο αυτός. Και να που έπεσε πρώτος.

Η κοινωνία τελικά βγήκε από το καβούκι της και Θα δούμε πολλά κι εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα στη συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ είναι ο τελευταίος κληρονομικός.

Ελληνας Ναύτης είπε...

Πάντως με αυτά που διαβάζω στα διάφορα δεξιά Blogs(antinews, troktiko ktl)τον ΓΑΠ τον βλέπω κυβέρνηση για καμια 20ρια χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί τον βλέπουν κυβέρνηση για πολύ καιρό, εξαρτάται πόσο μας αγαπούν οι ξένες τράπεζες και πόσο κ_λο θα δώσουμε στους Γερμανούς (ή πόσο δεν μας αρέσει -- που ξέρεις μπορεί και να αρέσει)

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ είναι δύναμις.