Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Ομορφιές (2)


Αυτά που θα σώσουν τον πλανήτη από την υπερθέρμανση και θα μας οδηγήσουν στο πράσινο μέλλον έχουν ύψος 100-150 μέτρα, φαίνονται όμορφα από τον δορυφόρο, έχουν σκάμματα 50 επί 50 μέτρα επί άγνωστο σε μένα βάθος, δρόμους πρόσβασης πάνω από 10 μέτρα φάρδος. Αλληλούϊα.


Τόση ομορφιά έχουν να δουν οι Κυκλάδες από τον καιρό των Σαρακηνών και της πανώλης. Ο Ελύτης δεν ζει πια να την εξυμνήσει, αλλά έχουμε Υπουργό με ποιητικές διαθέσεις.



κλικ την δορυφορική και στο σκίτσο για μεγέθυνση. Και συγγνώμη που σας ζαλίζω, αλλά να ξέρουμε τι ομορφιές επαγγέλεται η Υπουργός και οι πλασιέ της.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΦΡΑΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Φ16

Ανώνυμος είπε...

Η καταστροφή δεν είναι μόνο από τους ανεμοστρόβιλους. Είναι και από τις διανοίξεις.

από την Μάνη είπε...

Πέρασαν το δρόμο στον Αι Δημήτρη έξω από το χωριό, γιατί υπήρχε για μικρά αυτοκίνητα από τη πλατεία και από το σχολείο άλλος για μεγάλα. Όταν έφτασαν στο δασικό κομμάτι των έργων πάνω από τα σπίτια που έφραζαν τη διέλευση για τα βουνά με μερικές φωτογραφίες μελών μας η αστυνομία τους σταμάτησε και δε μπορούν να πάνε τα οχήματα των 10 και 20 αξόνων στα βουνά και μάλιστα στο επίμαχο Μπελεχέρι με το σπήλαιο των Αυγών. Ήλθαν στη πατρίδα μας οι Γάλλοι και σε λίγο οι Τούρκοι και θέλουν να μας κλέψουν το τοπικό πλούτο που είναι ο άνεμος με παράνομα έργα? Από την άλλη παρόλο που υπήρχε η αίτηση ακύρωσης από τον όμιλό μας, τρέχαμε στο ΣτΕ να τους υποδείξουμε το λάθος. Το κατάλαβαν όταν τους υποδείξαμε ότι πληρώνουμε πρόστιμα για τα λίγα νατούρα και πολύ μικρά , αντί να πάρουμε χρήματα να τα διευθετήσουμε και να τα εξερευνήσουμε για άλλες αξίες, όπως και τα υπάρχοντα σπήλαια και προστατευόμενα είδη σε αυτά σαν τις νυχτερίδες, μπούφους από πλευράς μας, η Πολιτεία μας αναγκάζει να πληρώνουμε πρόστιμα και προσεχώς με τη συγκατάθεση και προδοσία των 10 μεγάλων «περιβαλλοντικών» οργανώσεων που ξεπούλησαν τη πατρίδα μας για επεμβάσεις τέτοιου είδους στα νατούρα που θα τους πληρώνουμε από τον ιδρώτα μας για να μελετούν τα αιολικά πάρκα και να μαζεύουν τα σκοτωμένα πουλιά, τα οποία για να μη χάσουν τη μόνιμη θέση 20ετίας εκεί θα τα πηγαίνουν στα σκουπίδια….

Έφτιαξαν 10 μ δρόμους αντί 5 και πλατείες 2,2 στρ για να βολέψουν φτερομηχανές θηρία των 120 μέτρων , ενώ πλήρωσαν και πήραν άδεια για 750 τμ. Πραγματική ρεμούλα και τσαμπουκάς λες και κατέλαβαν την πατρίδα μας και έγινε τσιφλίκι τους. Θα τους επιτρέψουμε να πάνε στη «πράσινη ανάπτυξη» με τη σφαγή πλέον 2000 βουνών?

Η κυβέρνηση της «πράσινης ανάπτυξης» εμφάνισε το σχέδιο νόμου για να προωθήσει τις ανεμογεννήτριες κατά προτεραιότητα σε βάρος των αρχών περιβαλλοντικής προστασίας που κατοχυρώνεται με το άρθρο 24 του Ελληνικού Συντάγματος. Οι διατάξεις που εισάγει εμβόλιμα σε νόμους είναι αντισυνταγματικές αν όχι κωμικές. Επιπλέον καθορίζει συμμετοχή της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ τουλάχιστον 40% άνευ τεχνικής-οικονομικής μελέτης. Αυτό είναι γελοίο. Τα «μέτρα» εισάγονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής!! το θράσος τους δεν έχει όρια…

Για τούτο προτείνουμε τη σύσταση οργανωτικής επιτροπής για άμεση πανελλαδική δράση εγκαίρως.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ = ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΑΚΑ=ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ

ΟΙ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ποιάς κλιματικής αλλαγής. Μαϊμουδιά ήταν. Τι διάολο; ΔΕΝ διαβάζουν εφημερίδες;

Ανώνυμος είπε...

από την Μάνη...

αν δε σε πειράζει θα πάρω το σχόλιό σου να το κανω ανάρτηση

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Tώρα τρέχουν οι 3-4μεγάλες "περιβαλλοντικές" οργανώσεις στο ΣΤΕ στη Φλώρινα να σταματήσουν τα έργα σε Νατούρα. Υποκρισία.

Artanis είπε...

Το νόμισμα έχει 2 όψεις πάντα...Ήθελα να ήξερα, εσύ το έχεις πάρει πάνω σου, για το νησί και καλά κάνεις, κανείς άλλος έχει δείξει ενδιαφέρον;;;
Ή αν η Τήνος εξαιρούνταν(αντίθετα από τα άλλα νησιά), θα ήσουν ευχαριστημένος;
(Επειδή έτυχε να δω την εκπομπή για τις ανεμογεννήτριες στον Σκάι -ξέρω τη γνώμη σου- και είδα οτι ο καθένας μίλαγε για τον δικό του τόπο, για τους "ξένους" δεν τους ένοιαζε...Οσο για το κέρδος, αυτό έχει μόνον σημασία, άσχετο από πού προέρχεται...Κι αν ανοίξουν δουλειές στο νησί, ακόμα και φύλακα για 3 ώρες να πάρουν κάποιον από τους κατοίκους, καλές θα τις βρει τις ανεμογεννήτριες...)

Ανώνυμος είπε...

Τι να μιλάμε τώρα για ανεμο-μπιρμπιλο-γεννήτριες; Ο άνθρωπος αυτός δεν επικοινωνεί. Η αθηναία, πουκανε το μεταπτυχιακούλι στα λονδίνα προκαλείται (τσιγκλιέται θάλεγα καλύτερα) από τον δημοσιογράφο στην ίδια συνέντευξη στην Καθημερινή να μιλήσει για την ζωή σε μιαν άλλη ελληνική πόλη εκτός του υδροκέφαλου τέρατος και αυτή το γυρνάει στον εξωραϊσμό του υδροκέφαλου (είμαι ποδηλάτης-όχι για πολύ ακόμη- στην υδροκέφαλο Αθήνα, αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω π.χ. τα τερατουργήματα ποδηλατόδρομους που «φτιάχνονται» στα ΒΠ). Το κοριτσάκι της πόλης απαντάει σαν άξια υπουργός περιβάλλοντος στην ερώτηση:
« Ποια ελληνική πόλη πιστεύετε ότι προσφέρει τις ωραιότερες συνθήκες ζωής;
Μου αρέσουν πολύ οι μεγάλες πόλεις! Η Αθήνα θα μπορούσε να ήταν μια ιδανική πόλη, αν δίναμε ζωή σε κάποια σημεία της, αν αξιοποιούσαμε το μεγάλο θαλάσσιο μέτωπο και το πεζοδρομημένο τμήμα της. Στο Λονδίνο, για να πάω στο πανεπιστήμιο, περνούσα μέσα από το Hyde Park.»…..
Δεν έτυχε ποτέ ν’ ακούσει τα’ αυτάκι της για ανάπτυξη εκτός Αθήνας. Είναι γι’ αυτήν «απλό» θέμα κλίμακας ανεμόμυλος και ανεμογεννήτρια. Οι εναλλακτικές λύσεις οικιακής κλίμακας που εξελίσσονται ραγδαία αυτό τον καιρό δεν την απασχολούν (αιολικές, γεωθερμικές, ηλιακές). Θέλει να τελειώνει γρήγορα με τις άδειες επενδυτών μεγάλης κλίμακας. Το δηλώνει παρακάτω απερίφραστα.
Το Ζώο

Ανώνυμος είπε...

Αρτάνις Όλα τα νησιά είναι ξεσηκωμένα. Δεν θέλουμε Αιολικές Πτολεμαϊδες. Η βαριά βιομηχανία μς είναι ο τουρισμός

Ο ΣΚΑΙ και η ΓΡΗΝΠΗΣ είναι πουλημένοι. Λάθος ο ΣΚΑΙ δεν έιναι πουλημένος, ανήκει σε αυτούς που αγοράζουν χαχαχα. Παριστάνουν τους οικολόγους για να έχουν πελάτες και να δικαιολογούν το πετρέλαιο. Παλιά τα μονοπύθμενα. ΧΑΧΑΧΑ. Βλεπε ΣΚΑΙ να μορφώνεσαι. Η ΠΙΟ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο "οικολογικός" ΣΚΑΪ

ο αλβανός τουρίστας

δεν θα το βάλω όλο μέσα

έχω στείλει την επιταγή

θα σε αγαπώ για πάντα

Αλλα ανεκδοτα;

O ΣΚΑΪ κάνει προπαγάνδα τόσα χρόνια. Ολοι οι καλοπροαίρετοι τα χαβουν

Ανώνυμος είπε...

Kάποτε πέθανε ο μάγος μιας φυλής Ινδιάνων. Ο αρχηγός, λοιπόν, επέλεξε έναν καινούργιο μάγο. Όταν ήρθε χειμώνας ρώτησαν τον μάγο αν θα κάνει βαρύ χειμώνα, ώστε να προμηθευτούν καυσόξυλα και δέρματα. Αυτός ο πονηρούλης για να είναι σίγουρος, είπε ότι θα κάνει πολύ βαρύ χειμώνα. Βλέποντας, όμως, τον λαό του να κοπιάζει πολύ για τις προμήθειες, ντράπηκε και αποφάσισε να κατέβει στην πόλη των λευκών και να ρωτήσει την μετεωρολογική υπηρεσία. Φόρεσε τα ρούχα των λευκών για να μην φαίνεται Ινδιάνος και μετά από κόπους βρήκε τον διευθυντή της μετεωρολογικής και τον ρώτησε. Ο διευθυντής, λοιπόν, με περισπούδαστο ύφος τον οδήγησε στο παράθυρο που έβλεπε στους λόφους των Ινδιάνων και του είπε: θα κάνει πολύ βαρύ χειμώνα. Κοίτα πόσες προμήθειες ετοιμάζουν οι Ινδιάνοι!»
Αυτό είναι ένα ανέκδοτο και το αφιερώνω στους δημοσκόπους και στο εκλογικό σώμα। Sovokai

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα καλό!

αμμοδύτης είπε...

artanis,

στο πρώτο σου ερώτημα, ναι πολλοί Τηνιακοί έχουν δείξει ενδιαφέρον γαι το νησί τους, οι περισσότεροι δεν σχολιάζουν σε ιστοσελίδες.

Μερικοί σχεδιάζουν ή θέλουν βαρειές αιολικές βιομηχανίες (αλλά ντρέπονται και το κρατάνε ήσυχο).

Μερικοί "ξενόφερτοι" δεν θέλουν να τους χαλάσει η ομορφιά ή η ηρεμία ή το τοπίο. Ακούγεται εγωιστικό; Ο άνθρωπος θέλει λίγη ομορφία, καμιά φορά επιλέγει ομορφιά κι άς έχει φτώχεια.

Οι ξενοδόχοι βλέπουν με μισό μάτι οτιδήποτε μπορεί να τους χαλάσει την ύπαρξη. Έχουμε βέβαια προσκυνηματικό τουρισμό, αλλά ο ...αιολικός τουρισμός δεν έχει πιάσει ακόμα.

Οι κυνηγοί...άστα. Αυτοί όταν καταλάβουν ότι θα ενοχληθούν οι μπεκάτσες θα γίνουν τούρμπο (αλλά δεν έχω ακούσει γκρίνιες σχετικές, τώρα γκρινιάζουν για την απαγόρευση)

Οι αγρότες; φτωχοί άνθρωποι, αγαπούν την γή τους, την θεωρούν "τα κόκκαλα του πατέρα τους". Μια μικρή μειοψηφία θα ήθελε κάποιο νοίκι, αλλά τα αιολικά πάρκα δεν θέλουν χωράφια, θέλουν εκτάσεις. Αν βάλεις στην δικιά σου, η δικιά μου μηδενίζεται, και αν μου καταπατήσεις και καμία γωνία θα γίνει έγκλημα. Μάλλον αρνητικοί.

Η αυτοδιοίκηση; Θέλουν τα προβλεπόμενα τέλη, θέλουν και ψήφους, και ζούνε και εδώ οι ίδιοι. Μερικοί θα εκδηλωθούν έτσι, μερικοί αλλιώς.

Οι χωματουργοί, να είσαι σίγουρη, έχουν ανάψει μηχανές και περιμένουν, βρουμ βρουμ βρουμ. Όχι όλοι, ξέρουν ότι η οικοδομή είναι δουλειά για αυτούς, για τον τουβλά τον σοβατζή, τον μαραγκό, τον υδραυλικό.

Αν το νησί γίνει βιομηχανία για να χαρούν οι φώκιες της Σαχάρας, όλοι οι παραπάνω θα ψάχνουν για χειρονακτική εργασία το Μόναχο.

Με ενδιαφέρουν και οι φώκιες της Αρκτικής και τα γεράκια της Τήνου. Οι φώκιες της Σαχάρας δεν με ενδιαφέρουν. Για αυτές γίνονται οι ΑΠΕ.

Ανώνυμος είπε...

το κάνω Posting και εδώ και γιατί όχι...
Όλο το καλωπιστικό λεξιλόγιο και την επιχειρηματολογία που πείθει για την αντι-πράσινη ανάπτυξη, εδώ την βρίσκει κανείς.
Αν η συμπεριφορά αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί σαν συμπεριφορά των gentlemen, τότε εγώ είμαι αρχηγίνα της φυλής των αμαζόνων....
Κύριοι τοποκιστές συμφεροντολόγοι.
Μοιάζετε με τους ραφτάδες που όταν ανακαλύφτηκαν οι ραπτομηχανές, πηγαίνανε στα ραφτάδικα την νύχτα και τις σπάγανε

Ανώνυμος είπε...

Kαλά οι κυνηγοί είναι κατά με χίλια. Σε άλλες περιοχές πρωτοστατούν. Ψάξε στην Ομοσπονδία για κανένα ψήφισμα. Κυνηγοί και Εκκλησία, οι πιο ετερόκλητοι σύμμαχοι κατά των Α/Γ.

Ανώνυμος είπε...

Sorry για το λάθος
Τοπικιστές αντι "τοποκιστές"

Ανώνυμος είπε...

Αρχηγίνα, σέβομαι τη σοβαρότητα του ιστολογίου. Άει παράτα μας.

Γερακίνα

Ράπτης είπε...

Κάποτε, η σωτηρία Κόσμου ήταν από μαγικά κοκαλάκια και ιερά φτερά και φυλακτά. Θεράπευαν την ιλαρά την φθίση και την ψωρίαση. Οι ψείρες ήθελαν και μαγικά λόγια. Άμπρα κατάμπρα χόκους πόκους να κρυώσει ο πλανήτης και να ανέβει η μετοχή του Ρόκα και της Βέστας γιατι χανόμαστε.

Και φόρους πολλούς. Πράσινους. Κάνουν καλό στον κολικό του νεφρού.

Artanis είπε...

Τον Σκάι τον ξέρω και έχω μάθει να μην τον παίρνω σοβαρά, δυστυχώς όμως είναι το μοναδικό κανάλι που βλέπω μέσω νετ...Με χαλάει που έχει πάρει παραμάσχαλα την οικολογία στην Ελλάδα, αλλά η οικολογία έτσι κι αλλιώς σ΄αυτόν τον τόπο είχε πάντοτε κακό όνομα...Τώρα την χρησιμοποιούν κάποιοι για να περάσουν τα σχέδιά τους, πράττοντας για λογαριασμό τρίτων, όπως και κάποιοι άλλοι την χρησιμοποίησαν για να εκλεγούν, κοκ...
Όσο για τη Μπiρμπίλη, στο ίδιο μήκος κύμματος με όλους τους προηγούμενους είναι...Όποιον και να ρωτήσετε για αυτήν, το μόνο που θα ξέρει να σας πει, είναι πώς σχεδίασε κάποτε ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων για τη Λάρισα...Και μετά σιωπή...
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις απόψεις σας, και νοιάζομαι περισσότερο από όσο νομίζετε, να είστε ικανοί όμως να αντιμετωπίσετε την αντίρρηση (ή τον αντίλογο) κόσμια, όπως κάνει ο Αμμοδύτης...Οι ειρωνίες δεν είναι επιχείρημα...

Ανώνυμος είπε...

Άσχετον
Καπνιά πολύ καπνιά.
Δηλητήρια στις πόλεις.
Η ζωή χάνεται αργά - αργά.
Τα ψάρια εξαφανίζονται.
Αργά αλλά σταθερά μεταλλάσσεται η φυσιολογία μας.
Πλημμύρες πολλές πλημμύρες και βιβλικές καταστροφές.
Η γεωφυσική μορφή αλλάζει και πολλές φορές γινόμαστε μάρτυρες χαμού ψυχών. Ξηρασία πολύ ξηρασία και το νερό νεράκι, για εκατομμύρια ψυχές.
Η βλάστηση σε φωτογραφίες ενθυμημάτων.
Και εσείς δεν πρέπει να μείνετε αμέτοχοι και κακοί δέκτες των αλλαγών για λίγα εκτάρια αστικής γης, που με ένα μικρό νομοσχέδιο μπορεί να σας μείνουνε αμανάτι και σαν αγροτεμάχια στους αιώνες των αιώνων….

Ανώνυμος είπε...

Σ’ αυτό το ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της χώρας σημαντικό ρόλο παίζουν και τα μαζικά μέσα επικοινωνίας τόσο τα ηλεκτρονικά όσο και τα έντυπα. Με μια συστηματική πλύση εγκέφαλου —αφού τα περισσότερα ελέγχονται από διάφορους ομίλους των λούμπεν καπιταλιστών και μαφιόζων εφοπλιστών — παρουσιάζουν τις συνεχείς εξαγορές των πάντων σαν τα συνηθισμένα φαινόμενα διεθνοποίησης του μεγάλου κεφαλαίου που συμβαίνουν καθημερινά στη Δύση. Αποκρύβουν την καίρια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον εξαρτημένο και κομπραδόρικο χαρακτήρα της ντόπιας άρχουσας τάξης και το σχετικά αυτόνομο χαρακτήρα, παρ’ όλη τη διεθνοποίηση, των δυτικών αστικών τάξεων. Αυτονομία που υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια, όπως δείχνει ο οικονομικός, εμπορικός, χρηματιστικός πόλεμος που μαίνεται στη Δύση. Παραπλανούν έτσι το λαό παρουσιάζοντας τον ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ της χώρας και την περιθωριοποίηση της σαν δήθεν ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ και ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ.

Από κακές ανακοινώσεις πριν 20 χρόνια

Ανώνυμος είπε...

Artanis, η μεςγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι στο χωροταξικό των ΑΠΕ γράφει στην αρχή: Λαμβάνονται υπόψιν, και ακολουθούν 150-160 απόψεις από τοπικούς φορείς, συλλόγους, επαγγελματικά σωματεία, κλπ.

Το πόσο τα λάβανε υπόψιν φάνηκε από τις αλλαγές που δεν κάνανε και από την πολιτική που ακολουθούν.

Πλέον το πράγμα ξεφεύγει από το επίπεδο της ανταλλάγής απόψεων. Και ο αμμοδύτης αρχίζει και τα παίρνει, γιαυτό και οι απανωτές δημοσιεύσεις.

αμμοδύτης είπε...

Δεν τα έχω πάρει μόνο εγώ... καμμιά 20αριά οικολογικές οργανώσεις από Κυκλάδες, Λακωνία, Θεσσαλία και χάνω λογαριασμό τα έχουν πάρει... Πού νομίζετε βρίσκω το υλικό που ανεβάζω; Ο κόσμος τα έχει πάρει.

Artanis είπε...

Καταρχήν δεν απολογούμαι και δεν ζητάω την απολογία κανενός. Η οικολογία κάποτε ήταν γραφική, μετά έγινε μόδα και τώρα δαιμονοποιείται...Ο κάθε ένας έχει τα δικά του: οι αγρότες για τον Αχελώο, οι κυνηγοί για το κυνήγι και εσείς για τις ανεμογεννήτριες...Κι εγώ δεν θέλω να μου χαλάνε τη θέα, και προτιμώ να ξέρω τα γεράκια και τα κάθε λογής πετούμενα ασφαλή, ενώ αυτή η συμπεριφορά από την πολιτεία με ξενίζει σχετικά, αλλά δεν με σοκάρει. Έτσι είναι οι πολιτικές, και το ξέρουμε όλοι.
Η θεωρία και η συζήτηση δεν τελειώνουν ποτέ, μπορούμε να καυγαδίζουμε μέχρι του χρόνου, αν δεν μας βαρεθεί ο Αμμοδύτης που του καταπατάμε τον χώρο του...
Εγώ άλλο θέλω να ρωτήσω και υποθέτω σ' αυτό μπορεί να απαντήσει μόνον ο Αμμοδύτης: Περιθώριο αντίδρασης υπάρχει, με νομικά και ένδικα μέσα; Να μπει ένα φρένο άμεσα; Οι κάτοικοι συμφωνούν; διαφωνούν, αδιαφορούν; Έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν σε μια πιθανή εγκατάσταση;
Επειδή αυτό έχει σημασία...

Ανώνυμος είπε...

Τι σόι οικολογικές οργανώσεις είναι αυτές, που αγνοούν την επιλογή της καθαρής αιολικής ενέργειας που ωφελεί όλους, για μια φωτογραφία ή για ένα "χάζι" στο ηλιοβασίλεμα?

Ανώνυμος είπε...

Η αιολική ενέργεια είναι όσο καθαρή όσο το ηλεκτρικό μετρό, αν έχεις ακουστά και αν σε νοιάζει. Αυτό αν σε ενδιαφέρει ο Πλανήτης. Η αιολική ενέργεια είναι μια επιδοτουμενη δουλειά που βοηθάει τους Δανούς Γερμανους και Γάλλους που φτιαχνουν τα θηρία (αναδουλειές και εκεί βλέπεις), και καταστρέφει την περιοχή που μπαίνουν. Η καταστροφή είναι οικονομική και οικολογική. Ενεργειακά είναι κοντόφθαλμη και βασίζεται σε μόρφωση από εκλαϊκευμένα περιοδικά και διαφημίσεις. Στην Ελλάδα, η αιολική ενέργεια αρέσει στα λαμόγια και τους κρατικοδίαιτους ζητιάνους. Ο αμμοδύτης πιο πάνω στα είπε πιο καλά. Διάβασε μπας και καταλάβεις. Και παντα να θυμάσαι: Αν σου αρέσουν ζήτα να βάλεις μία στο σπίτι σου ή ακριβώς απέναντι. Θα φας τόσο ξύλο από τους γείτονες που δεν θα το ξεχάσεις.

Ανώνυμος είπε...

H μόνη άμυνα μέχρι τώρα ήταν οι απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Εθνικές (δις), ευρωεκλογές, δημοτικές πήραν ένα μήνυμα. Μακάρι να κάνει εκλογές το Μάρτιο. Βέβαια η συναίνεση για τις ΑΠΕ είναι διακομματική αλλά φοβούνται λίγο το πρώτο βήμα στο γκρεμό. Γιαυτό βάλαν τη Μπιρμπίλη που είναι αναλώσιμη.

Ανώνυμος είπε...

Δέν καταλαβαίνω τι λες Ανώνυμε 1.58. Να ζητάμε να πέσει η Κυβέρνηση επειδή η Μπιρμπίλη είναι ταγμένη και είναι η μονη που υπογραφει?? Κουφό. Αυτό ήρθε να κάνει το Πασόκ? Αυτό είναι ανάπτυξη. Θα κλείσουμε σαν τουρισιτκή χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι όπου βιάζεται η τουριστική φυσιογνωμία του τοπίου, καμια Α/Γ δεν πρόκειται να στηθεί.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εγκατασταθούν καθόλου Α/Γ
Θα υπάρξει η ακολουθία κάποιου "μέτρου".

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3:32, εννοώ να πάρει το μήνυμα. Η Μπιρμπίλη δεν είναι ταγμένη, την έβαλαν να διεκπεραιώσει τη βρωμοδουλειά. Σάκος του μποξ.

Εσύ δεν κατάλαβα τι θες.

Ανώνυμος είπε...

AMODYTH EIDES YH PROSKLHSH TOY DHMOTIKOY SYMBOYLIOY STIS 22/12/09 TO PRWTO 8EMA EXEI POLLH ZOYMH ALLA KAI TA YPOLOIPA NOMIZW OTI EXOYN TH SOBAROTHTA TOYS MHPWS AYTOI EKEI PANW TELIKA MAS KANOYN THN EKLHJH

Ανώνυμος είπε...

http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100020126/climategate-goes-serial-now-the-russians-confirm-that-uk-climate-scientists-manipulated-data-to-exaggerate-global-warming/

ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Οι ΑΠΕ είναι μια κοροϊδία για να δουλέψουν λίγοι ημέτεροι και για να ακριβύνει το ρεύμα. Το είπε η κυρία Μπιρμπίλη: Να δούμε το τιμολόγιο της ΔΕΗ. Το ανακοίνωσε για το 2011.