Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Απαγορευτικό


σε καιρό αβεβαιότητας...

Σε καιρό αβεβαιότητας, κοιτάς τις επιλογές σου. Έχοντας καταλάβει τι γίνεται, αναρωτιέσαι: το αφήνω έτσι; Χτυπάω αμείλικτα μέχρι τέλους; Ρίχνω προειδοποιητικές; Και τι θα κερδίσω; Δεν θα τσακωθώ με τους πάντες; Αξίζει τον κόπο;

Πολλοί από εσάς δεν έχετε ιδέα σε τι αναφέρομαι, δεν πειράζει, σκέφτομαι δημόσια. Ωστόσο υπάρχει μια παρέα με σχέδια. Έχουν κομμάτια του βαθέως κράτους, και της διαπλοκής, με το μέρος τους. Ωστόσο έχουν μερικά προβλήματα. Πρώτον, έχουμε ύφεση, και σε ύφεση δεν υπάρχουν πολλά λεφτά. Δεύτερον, όσο και αν ακούγεται τραβηγμένο, έχουμε δύο νέα κόμματα, με παλιά ονόματα. Ούτε το ένα ούτε το άλλο θα σιωπήσει σε αυτά που είναι «πασιφανή». Τρίτον, έχουν αφήσει ίχνη. Τέταρτον υπάρχει κατάφωρη αδικία και, αφελής εγώ, πιστεύω ότι έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ' ορά.

Ρωτάω λοιπόν, αξίζει τον κόπο;

(η φωτό είναι από την σημερινή Ναυτεμπορική)

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμμοδύτη, δεν απορείς με τόση προβολή πραγμάτων που έχουν σχέση με πολιτισμό, βυζαντινά, αρχαία κλπ δεν ενδιαφέρεται κανένας Τοπικός;;; Μήπως ενοχλούνται κιόλας;

Ελληνας Ναύτης είπε...

Το μεγάλο ερώτημα είναι ανεμογεννήτριες ή ασύδοτη δόμηση;
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Αγαπητέ Αμμοδύτη:

Φυσικώ τω λόγω ο οφθαλμός καταγράφει τα πάντα, αλλά τα ερμηνεύει συνήθως με βάση το "τα καλά και συμφέροντα". Γι αυτό πρότεινε η Αλεπού στον Μικρό Πρίγκιπα να βλέπει με τα μάτια της καρδιάς.
Τώρα, όσο αφορά το ερώτημα, ο Νιόνιος διακήρυξε ότι "αξίζει η Ζωζώ ότι κι αν πεις". Και νταβατζής να γίνει κάποιος από έρωτα, χαλάλι. Η Διοτίμα που μύησε τον Σωκράτη στον Έρωτα, τον έμαθε να αγαπάει τον ίδιο τον Έρωτα, δηλαδή την Αρετή. Γι' αυτό φωνάζει ο Γιώργος Μουφλουζέλης "μούμειναν πέντε τάλαρα και τάπαιξα στην πρέφα". Οι Θιβετιανοί όρισαν την Τάντρα ως ρύπανση με καθαρό φως.
Αλλά το μάτι είναι μεγάλο εργαλείο. Διότι, όπως δίδαξε ο Πλωτίνος, "ταυτόν το είναι και το νοείν".
Η Ελλάδα είναι χώρα αθάνατη. Στο τέλος δεν θα περάσουν. Τα σκοντάμματα ήταν τσαλίμια για την τελική ζεϊμπεκιά. Αυτό που νομίζουν ότι θα μας κλέψουν, παραμένει πάντοτε δικό μας. Δεν βγαίνει το σίδερο από το μπετό εάν δεν το ξανακάνουν χαλίκι.

Ανώνυμος είπε...

Έλληνα Ναύτη δεν νομίζω ότι αναφέρεται σε ανεμογενήτριες, για την βοιομηχανική ζώνη λέει. Μεγαλύτερο θέμα, σκουπίδια, σκατά κλπ.

Ελληνας Ναύτης είπε...

Δηλαδή εκτός από ανεμογεννήτριες θα έρθουν και άλλες βιομηχανίες?
Τι σκουπίδια? Για ενημερώστε.
Βιολογικός στο λιβάδι πρέπει να γίνει πάντως.

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα χα

σας έχει πιάσει τρέλα

ρε τι πάθαμε

zavodiniakia είπε...

Μου είχαν πει όταν ήμουν μικρή στο γυμνάσιο ότι όλοι είμαστε λίγο τρελοί, αλλά πρόβλημα υπάρχει μόνο όταν η τρέλα εν σε αφήνει να λειτουργείς φυσιολογικά. Ή να επιβιώσεις. Έτσι ανώνυμε 10:59, ζητάμε την ανοχή σου αλλά χαιρόμαστε που ψυχαγωγείσαι!

zavodiniakia είπε...

Φίδι, πρώτα κουβεντιάζεις και μετά γίνεσαι κακός. Μπορεί να υπάρχουν παρανοήσεις ή μπερδεμένες προθέσεις ή άλλες συνθήκες. Δεν έχω λεπτομέρειε αλλά πρώτα μιλάς.

αμμοδύτης είπε...

Νομίζω ότι οι Τηνιακοί όπως και οι Έλληνες εξ άλλου έχουν αρκετά ελαστική ερμηνεια του τι είναι πολιτισμός. Μερικοί είναι φωτισμένοι αλλά και αυτό υποκειμενικό.

Έλληνα Ναύτη δεν είναι αυτο το δίλημμα. Την καλύτερη πρόταση για την εμφάνιση του νησιού την είχε η Μάχη Καραλή, αλλά πρέπει, σαν και μένα να είναι ...μειοψηφία. Προκύπτει όμως ότι η περιοχή από Αετοφωλιά έως τα Πλατειά, και από την Βόρεια θάλασσα μέχρι περίπου την Καρδιανή, είναι για όλα τα δυσάρεστα: «υγειονομικές» χωματερές, μπάζα, βρώμα δυσοδία κλπ. Οι ανεμογεννήτριες είναι καινούργιο πανελλαδικό φρούτο και άλλο θέμα. Βιολογικό ψάχνουν από όσο ξέρω εναγωνίως για χωροθέτηση, κανείς δεν τον θέλει αλλά ελπίζω θα βρεθεί λύση. Κατά τα λοιπά έχουν μηδενίσει και πετάξει όλες τις ιδιοκτησίες των κατωμεριτών. ΟΛΕΣ, 100%, όχι 95%. Όλων των κατωμεριτών. Και φίλε, Ναύτη, δεν είμαι εγώ αρμόδιος για ενημέρωση, ενα απλό φιδάκι είμαι.

Φίλε Μποτίλια, δίκιο έχεις, αλλά γιατί μας πονάει τόσο κωλοχώρα;

Ζαβοντηνιακιά, δίκιο έχεις...

Ανώνυμος είπε...

Θα πήγαινα στα δύο κόμματα θα είχε πλάκα να δούμε τι τζερζελές θα γίνει ή ποιός θα κάνει πιο πολύ.

Artanis είπε...

Κι εγώ μπερδεύτηκα, αλλού πήγε το μαυλό μου, διαβάζοντας όμως τα σχόλια, έβγαλα άκρη...
καλημέρα από ΝΖ...

Ελληνας Ναύτης είπε...

Φίλε Αμμοδύτη, ένα φιδάκι είσαι που αγαπάει το νησί και κάτι ξέρει παραπάνω.
Θα μπορούσες να μου προωθήσεις το επίμαχο προεδρικό διάταγμα;
ή τουλάχιστον αριθμό κτλ.
Γιατί το απλό μου κεφάλι θεωρεί πως κάτι τέτοιο μαλλον δεν στέκει στα δικαστήρια.
Υπάρχει σύλλογος προστασίας άγριας πανίδας π.χ falco eleonorae Βόρειας Τήνου;

Ελληνας Ναύτης είπε...

ase to vrika.

αμμοδύτης είπε...

Το Προεδρικό Διάταγμα είναι μιά μαϊμουδιά και μισή. Μία συμπαιγνία επιχειρηματιών μελετητών και τοπικής αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης (δεν έχω ιδέα ποιός είχε το πάνω χέρι ή ποιός κορόϊδεψε ποιόν) σε βάρος του 1/4 του νησιού και του 100% του πληθυσμού μιας περιοχής που δεν χρωστάει τίποτα και ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Χαιρομαι που το βρήκες το ΠΔ και σε πληροφορώ δεν θα καταλάβεις τίποτα. Μόνο ο συντάκτης του ξέρει περί τίνος πρόκειται. Ωστόσο πίστεψέ με: Όλη η περιοχή από Αετοφωλιά μέχρι Πλατεια (ή Ζωδεμένη) και από Πλατύ Γιαλό μέχρι μετά του «Πολέμου τον Κάμπο» είναι χαρακτηρισμένη «χαβούζα». Γεμάτη κατοικιά, οικισμούς, εκκλησίες, μονοπάτια, αρχαιολογικά, πηγές, αρπακτικά, και, να μην το ξεχνάμε τα χωράφια του κόσμου που ποτέ δεν έμαθε ή άκουσε τίποτα.

Κατά σύμπτωση, οι τουριστικοι χάρτες της Τήνου σήμερα, έχουν την περιοχή σαν εξαιρετικής ομορφιάς, οι δρόμοι σημειωμένοι πρασινοι κλπ.

Ελληνας Ναύτης είπε...

FEK 160 me imerominia february den vrisko.
hreiazomai ligi voithia Ammodyti

αμμοδύτης είπε...

Εφημερίς της Κυβερνήσεως της Ελληνικής «Δημοκρατίας», τεύχος τέταρτο, Αριθμός φύλλου 160, 27 Φεβρουαρίου 2003

Καθορισμός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου κλπ. Με γνωμοδοτήσεςι από κοινοτήτα Καλλονής επί Προέδρου Λαυρεντίου Αρμάου και Δήμου Εξωμβούργου επί Δημαρχίας Νικηφόρου Δελασούδα. Εν τάξει θα είχαν και παρέα.

Να βρω τα τηλέφωνά τους να τους ρωτήσεις αν έχεις απορίες;

Αν δεν βρίσκεις το ΦΕΚ φτιάξε έναν λογαριασμό gmail να σου το στείλω σε pdf.

Ελληνας Ναύτης είπε...

matelotgrec@googlemail.com

αμμοδύτης είπε...

στο έστειλα. Μην περιμένεις να καταλάβεις πολλά, ούτε οι ίδιοι δεν το πολυκαταλαβάινουν. Στην Ελλάδα, όταν θέλουν κατι να είναι μπουρδουκλωμένο, το φτιάχνουν μπυρδουκλωμένο. Τουρκική συνήθεια πρέπει να είναι. Έργα Τουρκόσπορων.

Ανώνυμος είπε...

Αμμοδύτη αξίζει τον κόπο. Οσο ξετσίπωτοι και να είναι οι περισσότεροι που έχουν κάνει πονηριές ντρέπονται. Κυρίως ντρέπονται που μάλλον δεν κατάλαβαν και τι καλά καλά έκαναν. Μην το βάζεις κάτω.