Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Βιοτεχνικό καταφύγιο σκύλων "η ωραία Τήνος"


Αυτό, μου το έστειλαν, και το αναδημοσιεύω αυτούσιο:


"Το φθινόπωρο δημιουργήθηκε ένα άτυπο κυνοκομείο σε μια παρθένα πανέμορφη περιοχή που αγαπώ ιδιαίτερα.


Απ'ότι έμαθα ιδιοκτήτρια είναι μια φιλόζωη κυρία των Αθηνών με ημιμόνιμη κατοικία στην Τήνο. Σκοπός του κυνοκομείου η φιλοξενία αδέσποτων σκύλων. Σήμερα φιλοξενεί περίπου 50 σκύλους και δεν αμφιβάλω ούτε στο παραμικρό οτι οι προθέσεις της είναι οι καλύτερες του κόσμου.

Όμως από τότε που το πρωτοείδα μέχρι και σήμερα που το ξαναεπισκέφτηκα με βασανίζουν τα παρακάτω ερωτήματα:


1) Οι σκύλοι είναι περισσότερο ευτυχισμένοι όταν είναι αδέσποτοι ή όταν είναι κλεισμένοι 5-5 σε ένα κλουβί 2,5Χ8 χωρίς να βγαίνουν ποτέ βόλτα για το υπόλοιπο της ζωής τους?
2) έχει δικαίωμα ο καθένας (όσο καλές προθέσεις κι αν έχει) να χωροθετεί μια εγκατάσταση υψηλοτάτης όχλησης όπου του γουστάρει και χωρίς καμία αδειοδότηση?
3) τί απέγιναν οι πέρδικες που έβλεπα επανειλημμένα στην συγκεκριμένη περιοχή?
4) γιατί πρέπει στην Τήνο να εισάγουμε αδέσποτα από την Αθήνα?

Αν κανείς έχει απαντήσεις στα ερωτήματα μου παρακαλώ να με διαφωτίσει σχετικά.

Μ.Β."

Αγαπητέ(ή) Μ.Β., να που βρήκαμε χρήση για τα αιολικά πάρκα. Θα είναι περιφραγμένα υποθέτω, θα μπορείτε να βάλετε 5,000 και όχι 50 σκυλιά, θα είναι αυτόματα νόμιμα αφού η χωροθέτηση είναι για δραστηριότητες με όχληση, και για να είμαστε απόλυτα σύννομοι, θα δηλώνουμε ότι είναι παραγωγικό εκπαιδευτήριο κυνηγητικών σκύλων.


Διευκρινίζω ότι δεν ξέρω την κυρία (και, αν με ξέρει, δεν έχω άποψη, και ζητώ συγγνώμη -- δεν είναι να με κυν-ηγούν κυρίες τώρα...), και οποιαδήποτε "διαφώτιση" στον/στην ψευδώνυμο(η) αποστολέα, αναγκαστικά να γίνει μέσω των σχολείων για να μην κάνω το σπασμένο τηλέφωνο από το email μου.

Μου την είχε κάνει την δουλειά αυτή, γείτονας με 2-3 μαντρωμένα σκυλάκια. Δεν πήγα στην Τήνο για κανένα εξάμηνο μέχρι που συνήθισαν και δεν γαύγιζαν.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σε κυν-ηγούν κυρίες; καλόοο.

Ανώνυμος είπε...

Tραβάτε με κι ας κλαίω...

Η είπε...

Τουτα τα σκυλιά ειναι διαφορετικά απο κείνα στην Ακμπήστρα;

Artanis είπε...

Τί γίνεται εκεί πέρα βρε παιδί μου...
Σάστισα...
Μια το φύλλο της κυβέρνησης, μία τα σκυλάκια...
Δημάρχους, προέδρους, βουλευτές κλπ, δεν έχετε εκεί;;;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς Αρτάνις, έχουμε και Δημάρχους και προέδρους και βουλευτές. Αυτοί έπρεπε να είναι μέσα στο κλουβί και οι υπόλοιποι μια χαρά θα ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Προφανές είναι. Η κάθε κυβέρνηση και η κάθε τοπική αυτοδίοικηση είναι βιτρινα για μπίζνες. Μέχρι την οργανωμένη αυτοδίοικηση η Τήνος πήγαινε μια χαρά.

Το ΖΩΟ είπε...

"Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή...". Ο εξανθρωπισμός-εκσαλονισμός-εκμαυλισμός της σκυλίσιας ζωής καλά κρατεί. Ζήτω η ανθρωποκεντρική φιλοζωία των στρατοπέδων σκυλοσυγκέντρωσης. Να βάλουμε και τα ενοχλητικά γυφτάκια σε"Ιδρύματα" να μην ενοχλούν πια την εξευρωπαΐσμένη ελληναρωσύνη.....Ποιος με σώνει απο τους φιλόζωους-φιλάνθρωπους-οικολόγους του ευρωελληναροσαλονιού! Που να ανασάνω πια...αναθεμά με..

ενα ζώο πουχε την ατυχία να γεννηθεί άνθρωπος

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν κατάλαβα που βρίσκεται το άσυλο...πόση έκταση έχει..εάν η έκταση είναι ιδιωτική...και ποιός φροντίζει καθημερινά τα ζώα από άποψη διατροφής, καθαριότητας και υγείας. Ρωτάω, γιατί είναι λίγο ασαφής η εξιστόρηση...

Ανώνυμος είπε...

Τα ζώα είναι στειρωμένα ή γίνεται το έλα να δείς; Ή έχουνε αρσενικά με αρσενικά και θυληκά με θυληκά και το έχουν ρίξει στο ξινό;

Ανώνυμος είπε...

Η όποια κυρία είναι άσχετη από σκύλους.
Κλασική αθηναία ακτιβίστρια που δεν έχει ιδέα από φυσική ζωή.
Τα σκυλιά σε τέτοιους φρικτούς καταυλισμούς αγριεύουν και γίνονται τρελά.

Και η ιδιοκτήτρια δεν πρέπει να πηγαίνει πίσω.

Για προσέχετε μη σας δαγκώσει καμιά μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιά είναι η εναλλακτική; Να μείνουν στον δρόμο; Να πάνε σε ργασύητρια για πειράματα; Να τα αμολήσουμε στα βουνά να ξαλείψουν τα αγριοκάτσικα. Έχει λουκέτο στα κλουβιά;

Ανώνυμος είπε...

Το εντυπωσιακό είναι οτι σε αυτόν τον Δήμο κανείς δεν γνωρίζει τίποτα...
Μεταξύ μας ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα προβλήματα θυμίζει λίγο σισιλιάνικη μαφία αλλά ας είμαστε ευγενείς και καλοπροαίρετοι...