Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Διαμαρτυρία


Θα απαντήσω εδώ στον κατωμερίτη, από προηγούμενη ανάρτηση, καθώς και στον φίλο αμμοδύτη.


Δεν δέχομαι να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σ’αυτό το νησί. Κάποιοι να έχουν ρεύμα και «κάποιοι» να μην έχουν.

Δεν δέχομαι να ακούω περί ρομαντισμού και περιπέτειας από ανθρώπους βολεμένους στο ζεστό τους σπιτάκι, με το ζεστό τους φαγητό και ζεστό τρεχούμενο νερό.



Μη μου λέτε πόσο όμορφα είναι όταν το ζεις κάθε χρόνο, ειδικά τον χειμώνα, και με παράπλευρες απώλειες, όπως πχ. ηλεκτρικές συσκευές και ιδίως ψυγεία.

Μη μου θυμίζετε πόσο δύσκολο είναι όταν έξω έχει χιόνι, ρεύμα δεν υπάρχει, δυνατότητα διαφυγής καμμία και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πας στο μόνο ζεστό μέρος του σπιτιού, που είναι το κρεβάτι με 3-4 κουβέρτες και παπλώματα ντυμένος κανονικά και να ξαπλώνεις από τις 5 το απόγευμα-γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή και να ελπίζεις ότι την άλλη μέρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα.


Κι εντάξει εμείς οι νεότεροι. Τους υπόλοιπους τους σκεφτήκατε? Το 60-70% του πληθυσμού των χωριών είναι άνω των 70. Τι έχετε να πείτε σε αυτούς?

Τον μόνο από τους σχολιαστές της σημερινής κατάστασης που συμμερίζομαι είναι ο φίλος «ρομαντικός» γιατί ξέρω ότι στο εξωτερικό πχ. στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ ζουν συχνά τέτοιες και χειρότερες συνθήκες.

Οι υπόλοιποι που ΕΧΕΤΕ ρεύμα 24 ώρες το 24ωρο βρέξει-χιονίσει καλύτερα μην παίρνετε τον λόγο. Δεν μπορείτε να καταλάβετε αν δεν το ζείτε.


Κι αν έχεις όλες αυτές τις συσκευές πετρελαίου φίλε κατωμερίτη, μπράβο σου είσαι τυχερός. Εμάς τα σπίτια μας όμως δεν είναι φτιαγμένα με τέτοια «κομφόρ» . Ουσιαστικά μας λες ν’ανοίξουμε και τρύπες στους τοίχους για να περάσουμε μπουριά!

Συγγνώμη αν σας κούρασα και αν σας φαίνομαι υπερβολική-αλλά έχοντας ζήσει «και έτσι και αλλιώς» έχω «μπουχτίσει»-να μου επιτραπεί η έκφραση- να μας φέρονται διαφορετικά επειδή ζούμε στην επαρχία και δη σε χωριό. Και μην νομίζετε ότι το πρόβλημα σταματάει στο ρεύμα...
Προς πληροφόρησή σας δεν είχαμε ρεύμα για 10 ώρες. Η Χώρα είχε ρεύμα από τις 3 το μεσημέρι...Βγάλτε τα συμπεράσματά σας! Είμαστε ο τελευταίος τροχός του κάρου!

4 σχόλια:

κατωμερίτης είπε...

Μα σου το είπε ο άνθρωπος... "Παιδιά φτωχότερου θεού". Το είπε και ο "ma8u" με άλλο τρόπο: "Σκάσε και θα συνηθίσεις". Στο λένε όλοι οι τουριστικοί οδγηγοί. Στο λέει κάθε Κυβέρνηση που έχει βγει. Στο είχε πει η Παπαζώη: Μαζεψτε μεταξύ σας λεφτά και καντε το έργο. Δες τα χωριά σου και δες τον Τριαντάρο. Πως έγιναν αυτά. Τυχαία;

aerial είπε...

Και τι σημαινει αυτό κατωμερίτη?

Ότι πρέπει να σιωπούμε και από πάνω? Ότι καλά μας κάνουν?

Κρίμα γιατί όπως δηλώνεις είσαι κι απ'τα μέρη μας!

Παρεμπιπτόντως, ξανά δεν έχουμε ρεύμα και ο Θεός ξέρει για πόσες ώρες πάλι!

κατωμερίτης είπε...

Φυσικά και να μην σιωπάς aerial, απεναντίας. Το τεχνικό πρόβλημα της ΔΕΗ είναι μάλλον διαφορετικό από την συνεχή, ύπουλη και μεθοδευμένη υποβάθμιση της περιοχής από Ξινάρα και κάτω. Το τεχνικό πρόβλημα λύθηκε, Το άλλο δεν έχει λυθεί. Όσο για ενημέρωση...

Ανώνυμος είπε...

Eμείς εδώ σε άλλη επαρχία έχουμε τζάκι. Και ζέστη και φαγητό. Επιβάλλεται γιατί με το χιονιά μας το κόγουν πολές ώρες.