Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Αχ αυτό το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής...





Η Ελλάδα πάει στον πάτο, αναρωτιόμαστε τι μορφή θα έχει η χρεοκοπία, τα ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια, οι τράπεζες είναι στα όριά τους, αλλά στο ΥΠΕΚΑ, τα αιολικά πάρκα είναι προτεραιότητα. Με ρεύμα που θα αγοράζει ο ΔΕΣΜΗΕ 400% πάνω από το συμβατικό. Μαντέψτε ποιός θα πληρώνει το καπέλο...

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους έχει πει κανείς ότι να υπερχρεώνεις τον καταναλωτή για να κάνεις την χάρη στους εργολάβους είναι ΑΠΑΤΗ και ΔΟΛΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Και καθόλους καλό για την οικονομία το μαστίγωμα του καταναλωτή γιατί κόβει από αλλού και καθυστερεί την πολυπόθητη ανάπτυξη και έξοδο από την λούμπα της χρεοκοπίας.
Σε ξεσυνήθισα φίδι. Τώρα πια εντρυφώ στις περιπλανήσεις στον χωροχρόνο του νησιού σας.

Ανώνυμος είπε...

Εχουν σκοπό να φέρουν εκατοντάδες ανεμογενήτριες στην Τήνο με πλατες από δημάρχους και πρωην δημάρχους που περιμένου την Τερνα και τον Κοπελούζο για την σύνταξή τους

Ανώνυμος είπε...

Ενα ακόμη εμπόδιο στην αναχρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών υψώνει η Fitch, με τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών χρηματοπιστωτικών ομίλων της χώρας, λόγω της αρνητικής εικόνας των δημοσιονομικών

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΑ ΤΖΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ

αμμοδύτης είπε...

Από τα 316 στα 340 το spread. Το πρόβλημα δεν κρύβεται ούτε μαζεύεται, απλά δεν συμφέρει κανέναν μα κανέναν να "σκάσουμε" και θα γίνει "ελεγχόμενα"

Ανώνυμος είπε...

μην εισαι απολυτος

Ανώνυμος είπε...

Σε 100 ευρο λογαριασμό 6 ευρο τέλη ΑΠΕ 7 τέλη για διασύνδεση ΑΠΕ. 7 και 6 13. 13% φέσι και που σαι ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Mε το δεδομένο ότι η τεχνολογία θα προχωρήσει και μπορεί να κατασκευαστούν στο μέλλον μικρότερες Α/Γ αυτά τα θηρία που θα ξεμείνουν όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής τους?
Είδα μια φωτογραφία στο μπλογκ του Ορέστιου μίας τουρμπίνας που είχε σκάσει και αρπάξει φωτιά.
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Από τους τελευταίους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που θα αλλάξουν διοίκηση είναι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ήδη, ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και ξεκινά αμέσως η αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Ακούστηκαν και ακούγονται πολλά ονόματα που «παίζουν» δυνατά.

Το τελευταίο που διέρρευσε, και μάλιστα μετ’ επιτάσεως, είναι αυτό του Νίκου Βασιλάκου, που έχει την εταιρία Network Consulting Group, η οποία δραστηριοποιείται σε συμβουλευτικά έργα κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Στο πελατολόγιό της, μάλιστα, που υπάρχει στο επίσημο site της, συγκαταλέγονται διάφορα υπουργεία, όπως το πρώην ΥΠΑΝ, αλλά και ιδιωτικές εταιρίες, όπως η Motor Oil, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, η Λάρκο, ο Άκτορας, η Αττική Οδός κ.λπ.

Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν εμπόδισε την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη να τον προσλάβει ως σύμβουλό της στο ΥΠΕΚΑ, ενώ φέρεται να προαλείφεται και για πρόεδρος της ΡΑΕ, αφού, όπως λένε οι πληροφορίες, συνδυάζει και κομματικές περγαμηνές και επιστημονικό προφίλ, καθώς είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΑΠΕ, ενώ συνεργάστηκε και με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ.

Και βέβαια, επειδή δεν είμαστε κακόπιστοι, δεν αμφιβάλλουμε για την επιστημοσύνη του κ. Βασιλάκου.

Πώς όμως μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο πρόσωπο η προώθηση των επαγγελματικών συμφερόντων με τη διασφάλιση των συμφερόντων ενός ολόκληρου κλάδου;

Και πώς επίσης θα διασφαλιστεί η ανεξαρτησία μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης Αρχής από έναν υποψήφιο ο οποίος ενδιαφέρεται, και καλώς, για την κερδοφορία της εταιρίας του;

http://www.euro2day.gr/chameleon/139/articles/568277/ChameleonArticle.aspx

Ανώνυμος είπε...

Φίδι, μάλλον παρατάς το blog και θα δίνεις τη σκυτάλη. Ή βαρέθηκες ή έχασες την έμπνευσή σου.
Ωραία και διασκεδαστικά ήταν όσο κράτησε, φράκταλς, Μπαχ, οικονομία, ιστορία, καλά περάσαμε. Τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν και θα αποχωρήσω κι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Oργανωμένη κατάσταση.
Έφτιαξαν και ένα αιολικό ενεργειακό παράρτημα του σεβ και προελαύνουν ακάθεκτοι.

@αλλενάκι

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμοι που αποχωρούν... τι να πω... να ψάξω το IP σου; να βάλω μαύρα; να σου δώσω στατιστικά επισκεψιμότητας;

Βάλε μια λίστα από τι θέματα θες, δίνει και €10 ανά θέμα και θα το σκεφθώ. Χαχαχαχαχα!

Τι θες να ακούσεις ανωνύμως... Να μυρίσω τα νύχια μου να ξέρω τι σκέφτεσαι; Αν βαρέθηκες, συμβαίνει σε πολλούς, καλό ταξείδι!

αμμοδύτης είπε...

Και ως δεν οφείλω να σου πω, η επισκεψιμότητα είναι 2,5 φορές πάνω από ότι πριν ένα χρόνο, έτσι για να μην ξαναμπείς

Ανώνυμος είπε...

Σε πειράζω μπας και γράψεις τίποτα. Ευτυχώς τσιμπάς