Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Παζάρι στην Κώμη


Για δύο ακόμη ημέρες, δηλαδή το Σάββατο 20 Μαρτίου και Κυριακή 21, συνεχίζεται το παζάρι του ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) στην Κώμη, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του χωριού.


Οι μικροί μπόμπιρες με τη βοήθεια των υπευθύνων του Κέντρου έφτιαξαν πασχαλινές λαμπάδες και διάφορα είδη δώρων για το Πάσχα και τα παρουσιάζουν στο παζάρι που διοργάνωσαν.


Για όσους ενδιαφέρονται να το επισκεφτούν θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και τις δύο ημέρες.




Και για σας που κατοικείτε εκτός, πάρτε μια μικρή γεύση εδώ στην οφιούσσα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαρούμενες οι παιδικές δημιουργίες (και όμορφα τα χρώματα) αλλά κάτι δεν μου κάθεται από το πρωί που τα είδα, και τώρα το κατάλαβα

Τήνος είναι ή Ολλανδία? Ή κάποια άλλη ανώνυμη χώρα? Ή γίναμε πολυπολιτισμικοί. Όμορφα είναι αλλά ίσως με αγχώνει που δεν φαίνονται και τα παιδιά για να προσανατολιστώ

aerial είπε...

Ανώνυμε 9:43, αν κατάλαβα καλά το σχόλιό σου, αναφέρεσαι στο γεγονός ότι τα παιδιά δεν υπάρχουν στις φωτογραφίες??

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατανοώ το ερώτημά σου, πάντως όπως θα διάβασες και από την ανακοίνωση το παζάρι θα είναι ανοιχτό για 8 ώρες συνεχόμενες! Πρέπει να είναι και τα παιδιά παρόντα όλες αυτές τις ώρες?

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου βρίσκονται εκεί και μόνο αυτοί, που ως ενήλικες θα αντέξουν λιγάκι παραπάνω...

Ξαναλέω όμως ότι η απορία σου είναι ασαφής.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι αναφέρεται στο ξενόγλωσσον του πράγματος.

Artanis είπε...

Υπέροχα όλα...Ζήλια εγώ που βλέπω τις λαμπάδες :(

aerial είπε...

Ανώνυμε 11:20, σ'ευχαριστώ, τώρα ναι το κατάλαβα...

Θα φταίει η επισήμανση "welcome" πάνω στο κατά τα άλλα πολύ χαριτωμένο καλαθάκι. Απ'όσο θυμάμαι ήταν και το μοναδικό με τέτοια ξενόγλωσση φράση.
Δεν νομίζω όμως ότι θα έπρεπε να ενοχλεί κάτι τέτοιο. Γιατί το καλαθάκι εσωτερικά ήταν γεμάτο από μπουκάλια με ντόπιο ρακί και ζωγραφισμένο από τα παιδικά χεράκια. Μπορεί το καλαθάκι να "ξένιζε" αλλά κάποιες φορές δεν πρέπει να στεκόμαστε στο περιτύλιγμα. Ο εσωτερικός κόσμος μετράει!

Φίλη Artanis, με καθυστέρηση απαντώ στα μηνύματα αλλά τουλάχιστον φτάνουν σε μένα κάποια στγμή.
Μη ζηλεύεις για τις λαμπάδες-ξέρω ότι στην ξενιτιά αποζητάς κάθε τι που θυμίζει τον τόπο σου, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε πιο ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ευλαβικά το ΠΑΣΧΑ στη μακρινή ΝΖ, παρά εδώ στα πάτρια εδάφη που οι περισσότεροι πάνε στις 12 παρά πέντε το βράδυ της Ανάστασης, ανάβουν τη λαμπάδα τους-να χαρεί και το παιδάκι που την κρατάει- και κατά τις 12:05 άντε το πολύ και 10 εξαφανίζονται!!

Ανώνυμος είπε...

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να γίνεται διαδικτυακή συζήτηση για το παζάρι που διοργάνωσε το "Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών" (Κ.Δ.Α.Π.)ενόψει του Πάσχα. Είναι κι αυτό άλλη μια απόδειξη της επιτυχίας της προσπάθειας των παιδιών και όσων εργάζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες (να σημειωθεί ότι η ηλικία των παιδιών κυμαίνεται μεταξύ 6 έως 12 ετών) προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στα σχόλια για την απουσία των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να είναι παρόντα καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά για την αξιόλογη προσπάθεια και να ευχηθούμε να υπάρξουν ανάλογες εκδηλώσεις και στο μέλλον!!!