Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Αχ... αυτή η "Κλιματική Αλλαγή"


"Στο νομοσχέδιο Μπιρμπίλη για τις ΑΠΕ εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή, περίεργη διάταξη για αιολικά πάρκα, που ήταν παντελώς εκτός δημόσιας διαβούλευσης και παντελώς εκτός προτάσεων φορέων και πολιτών.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 5.2, προστέθηκε την τελευταία στιγμή μια παράγραφος δ) (βλ. ρύθμιση) που πριμοδοτεί 25% την τιμή πώλησης ρεύματος από ιδιωτικά αιολικά πάρκα σε νησιά που διασυνδέονται με την ηπειρωτική Ελλάδα με πρωτοβουλία επενδυτή, αναλόγως της απόστασης!!!

Και ενώ δεν είχαμε αντιληφθεί τι σήμαιναν αυτά, ή ποιους ωφελούσαν, μάθαμε πως η ισπανική πολυεθνική Iberdrola σε παρουσίαση προς τραπεζίτες πριν λίγο καιρό ανέφερε χωρίς καμία ντροπή πως….. περιμένει την οριστικοποίηση του τρόπου χρηματοδότησης της από την Ελληνική Κυβέρνηση και την πολιτική εντολή προς τη ΡΑΕ για την έκδοση των αδειών, των μεγάλων αιολικών πάρκων της σε νησιά αιγαίου με διασύνδεση!!!"


Ολόκληρο το άρθο στο καφενείο-gr


Όπως η Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής ήξερε, το 2009, ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα φούσκωναν το 2011, έτσι και η Iberdrola ήξερε "από πριν", ότι θα πριμοδοτηθεί "μετά". Και ακόμα δεν έχει περάσει ο νόμος. Μα, μάγοι είναι; Δείτε και το antinews εδώ.

Και μην ξεχνάτε, εμείς θα τα πληρώσουμε όλα αυτά, από το περίσσευμά μας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΜΠΙΣΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

E, ζήτημα χρόνου ήταν να διακρίνουν την επιρρέπειά μας οι Ισπανοί, τα λαγωνικά της διαφθοράς.

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Και οι Ισπανοί είναι και αυτοί πρωταθλητές. Αυτοί είχαν τα συγχωροχάρτια εμείς τους Τούρκους. Το σκάνδαλο με την Ελλάδα δεν είναι μόνο η Μπιρμπίλη και ο Νόμος της, είναι και ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών. Στην Ισπανία βάζουν υπουργούς μέσα. Εδώ ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Τη στιγμή που έχουμε οικονομική καταστροφή της μεσαίας τάξης, ο Πρωθυπουργός προκαλεί σε βαθμό τρέλλας. Χτες στον ΟΑΕΔ Περιστερίου ο αθεοφοβος μίλησε πάλι για την πρασινη ανάπτυξη ως νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας!
Και ενώ έχει βουήξει ο τόπος για την πρασινη κερδοσκοπία & αρπαχτή κρατικοδίαιτων εταιρειών…που δεν προσφερουν θέσεις εργασίας, αλλά επιβαρύνουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ…ο κόσμος στον ΟΑΕΔ Περιστερίου τον κοίταζε απαθής , αντί να του πετάει αυγά!
Μήπως έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού ως έθνος?