Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Πράσινη επιχειρηματικότητα


Ξαναδιάβασα το Σαββατοκύριακο τις απόψεις της κυρίας Μπιρμπίλη ότι η πράσινη επιχειρηματικότητα θα μας σώσει. Παραθέτω ολόκληρο το άρθρο της (με κλικ στην εικόνα μεγεθύνεται).

Όπως και παλαιότερα, επικαλείται την κλιματική αλλαγή η κυρία Μπιρμπίλη… Ποιά κλιματική αλλαγή; Αυτή που αμφισβητείται σε παγκόσμιο, πια, επίπεδο; Και τι χρωστάει μια φτωχή χώρα με ελάχιστη συμβολή στο πρόβλημα να έχει ενοχές για αρκούδες ή λύκους στην Σιβηρία; Ας λύσουμε πρώτα τα προβλήματα των Ελλήνων…

Απασχόληση; Μα στην ίδια την Ισπανία που προωθεί αιολικά – για εξαγωγή σε τριτοκοσμικούς σαν και εμάς – η μόνιμη απασχόληση υπήρξε ελάχιστη και με μεγάλο και αναποτελεσματικό κόστος. Πρόσκαιρη δουλειά εργολάβων με καταστροφή ολόκληρων περιοχών… Δείτε εδώ...

Ο αέρας είναι τσάμπα και ατέλειωτος… Σωστό! Αλλά η μετατροπή του αέρα σε ωφέλιμο ρεύμα είναι πανάκριβη (€120/αιολική MWhr σε σχέση με €40/MWhr για συμβατικό ρεύμα) και καταστροφική για το μοναδικό τοπίο των Κυκλάδων. Η βαριά βιομηχανία στις Κυκλάδες είναι ο τουρισμός, η ποιότητα, οι μαρίνες, και η διατήρηση της νησιωτικότητας. Η αύξηση της τιμής του ρεύματος για περίεργες ιδιεολογικές αιτίες μόνο ύφεση και μαρασμό θα φέρει.


Και πόσο αξίζει το τοπίο μας;

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όλα τα πράσινα αιολικά είναι απάτη για να γίνουν πλούσιοι 3-4 λαδιάρηδες. Η ΥΠΕΚΑ ή δεν καταλαβαίνει ή κάτι θα ξέρει

Ανώνυμος είπε...

Ελα μωρέ πως κάνεις έτσι, καμιά ντουζίνα ανεμογενήτριες θα γιαλίζουν με τηυν ανατολή του ήλιου πιο όμορφα

Ανώνυμος είπε...

...Ὡς γνωστόν οἱ Ἀνανεώσιμες Πηγές Ἐνέργειας (ΑΠΕ) καί δή οἱ σχετικές μέ τήν αἰολική ἐνέργεια εἶναι μία ἀπό τίς τελευταῖες μόδες πού κονομᾶνε τά ἁρπακτικά καί χαίρονται οἱ ἀφελεῖς ἀπό κάτω γιά τήν «προστασία τοῦ περιβάλλοντος» πού δῆθεν ἐπιτυγχάνεται...

http://antifonitis.gr/online/?p=1980

Ανώνυμος είπε...

Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση του τέλους των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το οποίο επιβαρύνονται οι καταναλωτές μέσω των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΡΑΕ γνωμοδότησε θετικά υπέρ της αύξησης του τέλους των ΑΠΕ, το οποίο προτείνεται να διαμορφωθεί στα 4,5 ευρώ/MW από 0,3 ευρώ/MW που είναι σήμερα.

http://www.euro2day.gr/article/572423/ArticleDetails.aspx

Έτσι, οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, παρά το γεγονός ότι το αρμόδιο ΥΠΕΚΑ έχει δεσμευτεί ότι δεν προβλέπονται φέτος να αυξηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ, καλούνται να επιβαρυνθούν κατ' αρχάς ένα χαράτσι που δρομολογήθηκε ήδη μέσω της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ (υπολογίζεται σε 7 - 13 ευρώ το τετράμηνο για καταναλώσεις 1.000 - 2.000 κιλοβατώρων), καθώς και ένα δεύτερο χαράτσι με την αύξηση του τέλους των ΑΠΕ, εφόσον τελικά εγκριθεί από το ΥΠΕΚΑ.

Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξει και επιπλέον επιβάρυνση για τους καταναλωτές, λόγω της επιβολής και ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ για ηλεκτροπαραγωγή στα νησιά

Ανώνυμος είπε...

Δ'υσκολο να ξεπεράσεις την προπαγάνδα. Όλα τα ΜΜΕ φωμνάζουν για Α.Π.Ε. Τι διαπλοκή θα είχαμε?

Ανώνυμος είπε...

τι το έβαλες το άρθρο του φρικιού? διαφήμηση της κάνεις!

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Ανώνυμος είπε...

2.2 jobs destroyed for every “green job” created πρόσεξα στο link. Αυτό θα πει υποανάπτυξη.

αμμοδύτης είπε...

Ομολογώ ότι αδυνατώ να καταλάβω που την βλέπουν την άσκηση. Αύξηση φορολογίας με παράλληλη καταστροφή γης, και καθολική ενόχληση κόσμου... Δεν τους καταλαβαίνω.

Το είδα αυτό για την μείωση θέσεων εργασίας. Εχω επίσης δει ότι σε μέρη με αιολικά, ο τουρισμός πέφτει από 40 έως 50%

Ανώνυμος είπε...

Και κυρίως, μην ξεχάσουμε, στις 27 Μαρτίου που θα "σβήσει" για λίγο ακόμη και η Ακρόπολη, να κλείσουμε τα φώτα σαν το κοπάδι και να μετανοήσουμε για το κακό που κάνουμε στον πλανήτη μας.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αμμοδύτη.
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΛΕΕΙ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ. ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

sakalos είπε...

Όπως άλλωστε έχουν εκδιωχθεί τόσοι και τόσοι κλέφτες... Μα καλά σε ποιά holywoodιανή ταινιά τα βλέπετε αυτά;
Πληρωμένες αρλούμπες λένε με απόλυτη συνέπεια από την δολοφονία του Καποδίστρια και μετά...

Ανώνυμος είπε...

Σάκαλε σίγουρα δεν είσαι αζίδα?

sakalos είπε...

ήταν ότι πιο κοντινό μπορούσα να βρώ...φωτογραφία από ξαδέρφη

Βασικά έχω και μια με ένα σάκαλο πατημένο (Αυτό σημαίνει πως υπάρχω ακόμη στο νησί). Ζωντανό ακόμη δεν με έχω δει...

Καληνύχτα