Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Υπόθεση insider trading?

Βλέπουμε σήμερα τις εικόνες από την Ελλάδα, που προκαλούν μόνο θλίψη, και θυμόμαστε, δυστυχώς, αυτά που ζήσαμε στην Αργεντινή το 2001", δήλωσε κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στο Μπουένος Άιρες, η Κριστίνα Φερνάντεζ - Κίρχνερ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2001, ο τέως συντηρητικός πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο ντε λα Ρούα, παραιτήθηκε και εγκατέλειψε το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο. Την ίδια ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη η βίαιη καταστολή των ταραχών που είχαν ως τραγική συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον τριάντα ανθρώπων.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο τότε προσωρινός πρόεδρος, Αντόλφο Ροντρίγκεζ Σαά, ανακοίνωσε ότι η χώρα χρεοκοπεί, αδυνατώντας να αποπληρώσει το υπέρογκο ποσό των 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Αργεντινής ξεκίνησε μια προσφορά ανταλλαγής τίτλων, προκειμένου να ικανοποιήσει το ένα τέταρτο των ιδιωτών πιστωτών της, οι οποίοι απέρριψαν την πρώτη προσφορά για αναδιάρθρωση του χρέους το 2005.

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=159144

Δεν καταλαβάινω τι ακριβώς γίνεται επί 7 μήνες τώρα. Άλλοι λένε βλακεία, άλλοι ατολμία, άλλοι φόβος πολιτικού κόστους, άλλοι λένε μεθόδευση, άλλοι προδοσία. Αυτό που γίνεται, νομίζω, και η Ιστορία θα δείξει, είναι κάνουμε ό,τι μας λένε οι μεγάλες ξένες τράπεζες, που προσπαθούν, πρώτα αυτές, να ξεφορτωθούν ελληνικά ομόλογα, πριν καταρρεύσουν εντελώς. Μια υπόθεση insider trading σε μεγάαααλη κλίμακα.

5 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

Τι λέει:

"Θα ήταν καταστροφικό να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την ομιλία του στο πλαίσιο συζήτησης στην Κάτω Βουλή για την έγκριση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας"

Τι εννοεί;

Ανώνυμος είπε...

Tι μιλάμε για ναζί τώρα,

η Κίρχνερ
τινος απόγονος είναι;

Τι εννοεί; Εννοεί φυσικά ότι θα πάει στον πάτο η Bundesbank και το ΔΝΤ θα κληθεί να σώσει τη Γερμανία

χα χα χα χαααα!

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα την ιστορία της Αργεντινής και της οικογένειας Κίρχνερ. Ο άντρας της, χάρη στον οποίο βγήκε και τον οποίο διαδέχτηκε, διότι για συνταγματικούς λόγους δε μπορούσε να επανεκλεγεί είναι ελβετικής καταγωγής. Η ίδια δεν ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

1630 το Χρηματιστήριο, 1032 το spread, στα 1331 θα κάνουν μουαγιέν!

Ανώνυμος είπε...

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/05/goldman-sachs-ecofin.html

ΗΞΕΡΑΝ