Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

"Η θάλασσα...μέσα μας"



"Η θάλασσα...μέσα μας" ήταν ο τίτλος της παράστασης που δόθηκε από το εργαστήρι τεχνών αιγαίου στις 27 του Ιούνη.


Ο πολύ φιλόξενος χώρος της πρώην Σχολής των Ουρσουλινών και νυν Δημοτικού Σχολείου Δ. Εξωμβούργου μας άνοιξε την αγκαλιά του προαύλιου χώρου του και απολαύσαμε μια υπέροχη βραδιά γεμάτη από αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου.



Τα παιδιά, ανυπόμονα να μας δείξουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, περίμεναν με αδημονία και λαχτάρα όλο το απόγευμα.



Η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός πλανιόταν στον αέρα τόσο από τα ίδια, όσο και από τους δασκάλους τους αλλά και τους γονείς τους που από νωρίς κατέφταναν.



Ο καιρός γλυκός, μας επέτρεψε να χαθούμε για άλλη μια φορά στη δίνη της μουσικής και του χορού και ταξιδέψαμε σε θάλασσες, καημούς και όνειρα μιας άλλης εποχής, τότε που το τραγούδι και ο χορός ήταν στο πετσί του κάθε έλληνα.



Τότε που κάθε γωνιά ήταν κι ένα κουτούκι, κάθε χωριό και 5-6 καφενέδες και η καρδιά ξεχείλιζε από συναισθήματα.



Στην άχρωμη λοιπόν εποχή της οικονομικής και άλλων τινών κρίσης, στην εποχή της εμπορευματοποίησης και της εκμετάλλευσης ήταν μια σταγόνα δροσιάς και γαλήνης για μας και για τα παιδιά.



Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους πάσχισαν για εκείνη τη βραδιά. Από τους τεχνικούς, μέχρι τους δασκάλους και τους πρωταγωνιστές της καρδιάς μας.




Καλό καλοκαίρι...


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απίθανα ενθαρρυντικό, όλα αυτά τα παιδιά, μαζεμένα στο σχολείο που μεγάλωσε τους γονείς και τις γιαγιάδες τους

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχες οι τσούπρες.
Καλό καλοκαίρι aerial!
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

άσε αλλενάκι, έχει κλείσει το μαγαζί.