Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η Πράσινη Απάτη (1)


Να και (άλλο) ένα δυσάρεστο θέμα. Όχι επειδή θα μου χαλάσουν εμένα το κέφι, ή τα χωράφια μου, ή θα ακριβύνουν το ρεύμα χωρίς λόγο. Ούτε καν επειδή θα καταστρέψουν κομμάτια της Τήνου που είναι παρθένα. Κομμάτια που θα έπρεπε να φυλάξουμε για επόμενες γενιές. Ούτε καν επειδή ο ένας υποψήφιος το έχει βάλει στις προγραμματικές δηλώσεις του. To θέμα υπερβαίνει τα προσωπικά, τα κομματικά ή τα τοπικιστικά.

Η Πράσινη Ανάπτυξη είναι μία απάτη. Θα έλεγα ότι είναι μια μεγάλη απάτη, και επιστήμονες, σοβαρότεροι από εμένα, έχουν χαρακτηρίσει το θέμα της κλιματικής αλλαγής που ακούτε και διαβάζετε, σαν την μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της Ιστορίας. Όχι «λάθος», «απάτη».

Η Πράσινη Ανάπτυξη, είναι το χάπι με το οποίο θα μας αυξήσουν φόρους, θα μας ακριβύνουν το ρεύμα, και θα μας φορολογήσουν, τον ύπνο και τον ξύπνο, απλά και μόνο για να πάρουν αυτοί, λεφτά. Το «αυτοί» αναφέρεται κυρίως σε ξένους προμηθευτές, αυτοκινήτων, μηχανημάτων, ηλεκτρολογικών, και στους ντόπιους μεσάζοντες , μικρούς και μεγάλους . Το «εμείς « το ξέρετε. «Εμείς» πληρώνουμε. «Αυτοί» εισπράττουν.

Θα μείνω στο πιο εύκολο παράδειγμα της Πράσινη Ανάπτυξης: τα Πράσινα Τέλη Κυκλοφορίας. Πλήρωνε άχρηστε και διεφθαρμένε φτωχέ, 200 ή 400 ευρώ, επειδή είσαι φτωχός ή οικονόμος και έχεις παλιό αυτοκίνητο. Πέτα το παλιό και πάρε καινούργιο, για να μην έχουνε ανεργία στην Γερμανία ή την Τσεχία, ή την Ισπανία ή την Γαλλία, ή την Ιταλία. Αυτό είναι τα Πράσινα Τέλη Κυκλοφορίας.

Έχει και συνέχεια η ιστορία. Αλλά, πολιτικολογώντας, θεωρώ εξευτελιστικό που μία Κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται σοσιαλιστική και που παλαιότερα είχε λαϊκό έρεισμα την ανθρώπινη ύπαρξη του μικρού και του αδύναμου, και για σύνθημα την «Ελλάδα στους Έλληνες» έχει πέσει τόσο χαμηλά. Και θα πέσει ακόμα χαμηλότερα, γιατί ξεκίνησε, πριν ένα χρόνο, με τόσο ενθουσιασμό και ελπίδα για κάτι καλύτερο, με ψέματα.

Δείτε, αν μπορείτε, το βίντεο πάνω δεξιά. (Ο ήχος ακούγεται και η εικόνα μεγαλώνει με κλικ στο κουτάκι) Αν δεν μπορείτε, πηγαίνετε σε φίλο, να το δείτε. Είναι η πιο ισορροπημένη και ευγενική παρουσίαση που έχω δει στο θέμα των αιολικών, από το δίκτυο οικολογικών οργανώσεων Αιγαίου, (και εγώ θα τα έλεγα πολύ λιγότερο ευγενικά). Σημειώστε ένα πράγμα για την ώρα. Χάρη στην ΔΕΗ και την καταπληκτική και έντιμη δουλειά της, από το 1960 μέχρι σήμερα, έχουμε το φτηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι και η Κυβέρνηση θέλουν να μας τιμωρήσουν για αυτό (και να πάρουν την ΔΕΗ).

Η φωτό είναι από το http://miastala.com/s/archives/7305

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο παπανδρεϊσμός είναι εκείνη η μορφή του φασισμού που ταλαιπώρησε την Ελλάδα περισσότερο ακόμα και απ' ό,τι την ταλαιπώρησε η ίδια η Χούντα. Την ταλαιπώρησε πολύ περισσότερο και πολύ χειρότερα από αυτήν. Γιατί; Γιατί, εν αντιθέσει προς τη Χούντα, ο παπανδρεϊσμός δεν "πληγώνει", ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτός και ο κόσμος να τον αποφεύγει. Ο παπανδρεϊσμός "αρρωσταίνει" τη δημοκρατία. Την εξασθενεί σε βαθμό τέτοιο, που να μην μπορεί ν' αντιδράσει. Να μην μπορεί ν' αντιδράσει στον φασισμό της αναξιοκρατίας. Στον φασισμό της όποιας πολιτικής συμμορίας —και όχι μόνον της παπανδρεϊκής—, που, μέσω της εξουσίας, επιβιώνει και επιβάλλεται στην κοινωνία. Αυτή η συμμορία "επένδυσε" στον άκρατο κομματισμό, ο οποίος δικαιολογούσε τα πάντα.

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html

Ανώνυμος είπε...

Αφού μπήκε και ο Δελασούδας υποψήφιος το Πράσινο ΗΘΟΣ και η βαρια ευθύνη θα κάνουν τον ηλιο να ανατήλει. 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΤΕ ΜΟΥΡΗ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ.

12 ΧΡΟΝΙΑ. 3 ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ. ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΦΑΤΣΕΣ.ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΝΙ ΦΙ ΝΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΑΖΑΣ ΚΑΙ Ο ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ

12 ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Την δουλειά τους κοιτάνε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

ΖΑΛΩΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΠΟΥΛΕΟΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΟΙ(ΟΡΦΑΝΟΙ)ΑΠΟ ΤΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΡΦΑΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.