Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Κι αύριο ψέματα ξανά θα σου πουν

Το λέω εδώ και καιρό ότι θα έχουμε κακές εξελίξεις και ελπίζω το νησί να βγει αλώβητο από αυτά που έρχονται. Δεν σας κάνω τον μάντη κακών, ούτε θέλω να σας χαλάσω το κέφι, απλά δεν έχω λόγω να λέω ψέματα ή να κρύβω ψέματα άλλων.

Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι χώρα ψεμάτων, μέχρι και τραγούδι γράφτηκε για αυτό:

Σου είπαν ψέμματα πολλά, ψέμματα σήμερα σου λένε ξανά
κι αύριο ψέμματα ξανά θα σου πουν,
ψέμματα σου λένε οι εχθροί σου
μα κι οι φίλοι σου, σου κρύβουν την αλήθεια.

Ψεύτικη δόξα σου τάζουν οι ψεύτες
μα κι οι φίλοι σου με ψεύτικες αλήθειες σε κοιμίζουν,
πού πας με ψεύτικα όνειρα;
πού πας με ψεύτικα όνειρα;

Θα ξέρετε την εφημερίδα Έθνος, δεν είναι "δεξιά" εφημερίδα, μάλλον σε αυτήν ...αναφέρεται το κυβερνών κόμμα... Εδώ και μέρες, η εφημερίδα Έθνος λέει στο κόσμο αυτό που θα έπρεπε να πει ο Πρωθυπουργός, τον Οκτώβριο, ή τον Νοέμβριο του 2009...

Δείτε τι λέει σήμερα το Έθνος:

Ποτέ τον τελευταίο μισόν αιώνα και περισσότερο δεν ήταν τόσο δυσοίωνες οι προοπτικές για τον καινούργιο χρόνο όσο φέτος για τη χρονιά που αρχίζει αύριο. Εφιάλτης υπήρξε το 2010, κόλαση αναμένεται να αποδειχθεί το 2011 για εκατομμύρια Ελληνες. Γεμάτη ελπίδες για καλύτερες μέρες άρχισε η διακυβέρνηση της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου. Γέμισε όμως τον τόπο με συντρίμμια, οικονομικά και κοινωνικά. Μισθοί και συντάξεις λεηλατήθηκαν. Εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα καταλύθηκαν. Το κοινωνικό κράτος κατεδαφίζεται. Η Ελλάδα ταπεινώθηκε και διασύρθηκε διεθνώς. Εχασε την εθνική κυριαρχία της και τώρα τη διοικούν οικονομικά ξένοι δυνάστες.

Η Ελλάδα του Μνημονίου της κυβέρνησης Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ μας γύρισε, από πολιτική σκοπιά, πίσω στην Ελλάδα της αμερικανοκρατίας της δεκαετίας του 1950 σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της μοίρας του ελληνικού λαού από τους ξένους επικυρίαρχους. Αυτοί αποφασίζουν. Η κυβέρνηση απλώς υλοποιεί τις εντολές τους - με υπερβάλλοντα ζήλο που τρομάζει μερικές φορές οφείλουμε να ομολογήσουμε.
Η χώρα μας δεν έχει πια Σύνταγμα και νόμους. Το Μνημόνιο είναι πλέον ο υπέρτατος νόμος.

«Χώρα υπό κατοχή»
χαρακτηρίζουν τη σημερινή Ελλάδα όχι οι θιγόμενοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αλλά ακόμη και οι ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι ουδέποτε διακρίθηκαν για τον ριζοσπαστισμό των θέσεών τους. «Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας? Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων δανειστών μας», αναφέρουν σε φυλλάδιο που μοίρασαν στους ναούς.

Θα χειροτερέψει η κατάσταση το 2011 σε σχέση με το 2010...

Αν θέλετε να δείτε την συνέχεια, δείτε το http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=48916957

Το Έθνος, δεν κάνει αντιπολίτευση. Και φυσικά και τα ήξεραν από ...πέρυσι. Αλλά περίμεναν τις Δημοτικές εκλογές, και τις Γιορτές, για να το μάθετε σιγά σιγά, μην ίσως και ...τρομάξετε. Διαβάστε τι έλεγε ο Εξάκτινος τον Δεκέμβριο του 2008: http://ophioussa.blogspot.com/2008/12/2_10.html (κάτι ήξερα και το κράτησα...)

Εάν είχαμε πάρει μέτρα το 2008, θα ήταν καλύτερα από το εάν τα είχαμε πάρει το 2009. Και εάν τα είχαμε πάρει το 2009, θα ήταν καλύτερα από το 2010 κ.ο.κ. Αλλά... μας αρέσουν τα ψεύτικα όνειρα.

Εκτός από Χρόνια Πολλά και Υγεία, σας εύχομαι καλή δύναμη.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.
Όσο για τις "Κασσάνδρες" και τις "μαντείες" τους, είναι πολύ πιθανό να ξεροσταλιάζουν για πολλά.... πολλά.... χρόνια στο:
"καρτέρει και καρτέρει...και καρτέρει…"
Με μια Ν.Δ στα αχνάρια της ΠΟΛΑΝ, τι άλλο μπορείτε να περιμένετε;
Καλό κουράγιο νάχετε.....

Ανώνυμος είπε...

Όποιος βλέπει κόμματα σήμερα, προφανώς δεν καταλαβαίνει τι γίνεται. Τι κόμμα ψήφιζε ο παππούς σου στις εκλογές του 1941??

Αλλά μάλλον δεν ξέρεις τι γινόταν το 1941. Αυτό εξηγεί τα μυαλά σου.

Με 20% και 22% τα κόμματα αυτά έχουν τελειώσει. Το μεγαλύτερο κόμμα σήμερα είναι 35% και δεν είναι ούτε του ΓΑΠ ούτε του Σαμαρά.

Ανώνυμος είπε...

Το ΄41 στην κατοχή για ποια κόμματα.... μιλάτε (ανώνυμε 4:13)?
Μάλλον εσείς δεν καταλαβένετε τι γίνεται!
Το μυαλό μου στα καλά του είναι....ακόμη και όσο για το δικό σας, το δήλωσε "μόνο" του με τις εκλογές του 1941
Χα χα χα χα

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 8:40, χωρίς να ξέρω 100% τι εννοεί εδώ οποιοσδήποτε (πλην του εαυτού μου), νομίζω ότι ο 4:13 σου λέει ότι η αποδοχή των δύο μεγάλων κομμάτων είναι 20+22=42%, και την πλειοψηφία την έχουν αυτοί που δεν τοποθετούνται (35%).

Επίσης, υπάρχει διάχυτη η εντύπωση (και την συμμερίζομαι) ότι σε μερικά θέματα είμαστε σαν την Κατοχή. Δηλαδή, ΔΕΝ αποφασίζει η Κυβέρνηση για τα οικονομικά ή τα φορολογικά, ή τις απολύσεις, αλλά η Τρόϊκα και το ΔΝΤ.

Το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι εμείς, οι Έλληνες, η Ελληνική Κυβέρνηση, με την σύμφωνη γνωμη της Βουλής εκχώρησε αυτήν την κυριαρχία. Και πολλοί πιστεύουν ότι 1) δεν χρειαζόταν και 2) δεν έπρεπε.

Το γιατί το έκαναν, είναι εικασίες. Εικάζω ότι το έκαναν για 2 λόγους: Πρώτον ΔΕΝ θέλουν να φανούν ότι αυτοί το κάνουν για να μην χρεωθούν το πολιτικό κόστος. Και δεύτερον δεν μπορούν. Αυτό το δεύτερο, δεν το πολυπιστεύω.

Μπορεί να μην σε ενοχλεί αυτή η εκχώρηση κυριαρχίας, αλλα το 1821, το 1912 το 1940, για την Εθνική Κυραιρχία πολεμησαν οι παππούδες και προπαππούδες κλπ. Αν είσαι πατριωτικος τύπος. Αν δεν είσαι δεν έχει σημασία.

Και, πρόσεξε, θα πεις, μας "θα μας δανείσουν λεφτά". Λάθος. Θα μας δανείζουν λιγοτερα από όσα χρωστάμε, και θα είμαστε οικονομικά υποδουλωμένοι για 10 και χρόνια. Αν δεν το καταλαβαίνεις τώρα, θα το καταλάβεις σε 6 μήνες; 12; 18; Αλλά θα το καταλάβεις, μην έχεις αμφιβολία. Και ΔΕΝ θα σου αρέσει. Και με τα μέτρα που παίρνουν, θα γίνει αυτό που είχε πει ο Παπανδρέου στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2009: O φαύλος κύκλος της κατάρρευσης

Και αυτό είναι το ένα σκέλος. Υπάρχει αρκετός θυμός και με την ελληνοποίηση Πακιστανών και τέτοιων, και με το πάνω χερι που έχει πάρει η Τουρκία και δεν μιλάει κανείς. Υπάρχει κάτι που λέγεται ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη). Η Κύπρος το έκανε, εμείς τίποτα. Λένε ότι γίνονται κρυφά παζάρια για το Αιγαίο και τέτοια. Ότι ξέρεις ξέρω.

ΤΟ 1941 δεν υπήρχαν κόμματα. Υπήρχε η λεγόμενη Κυβέρνηση Τσολάκογλου που στην ουσία έκανε ότι της έλεγαν οι Γερμανοί.

Χρόνια Πολλά

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο "ανώνυμος 8:40μ.μ και έχω (ειδικά για σας), μερικά μόνο ερωτήματα κύριε Αμμοδύτη:
• Οι δανειακές ανάγκες που σε συνδυασμό με τα ελλείμματα είναι ένα φαινόμενο τωρινό ή έλκει την προέλευσή του εδώ και 36 χρόνια?
• Είναι δυνατόν να σε δανείσουνε οι «αγορές» όταν έχεις δημοσιονομικό έλλειμμα 15,4%
• Η Ιαπωνία που έχει χρέος μεγαλύτερο από το δικό μας (200% στο ΑΕΠ) έχει κανένα πρόβλημα δανεισμού από τις «αγορές»?
• Είναι ή δεν είναι το δημοσιονομικό έλλειμμα το σημείο αναφοράς της φερεγγυότητας του δανεισμού από τις «αγορές»?
• Τα κράτη μέλη της Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ (30%), ήλθανε να μας δανείσουνε αυτοβούλως – για να μας υποδουλώσουνε (όπως ισχυρίζονται πολλοί), ή εμείς επικαλούμενοι την κοινοτική αλληλεγγύη (και αφού φτάσαμε να έχουμε τη θηλιά στο λαιμό) τους καλέσαμε και τους παρακαλέσαμε να μας συνδράμουνε?
• Αφού δανειζόμαστε τον «αγλέορα» (110 δίς €) από 24 κράτη μέλη της Ε.Ε, δεν θα πρέπει κάποτε να τα επιστρέψουμε?
• Για να τα επιστρέψουμε δεν πρέπει να λάβουμε κάποια μέτρα δημοσιοοικονομικής εξυγίανσης και γενικότερα καταναλωτικής πειθαρχίας?
• Το γεγονός ότι έχει εγκαταλειφτεί και καταστραφεί σχεδόν εντελώς ο παραγωγικός ιστός της Χώρας, φταίνε οι ξένοι ή εμείς οι ίδιοι?
• Ποιος ξένος επενδυτής και γιατί θα έλθει να διακινδυνεύσει τα κεφάλαιά του με τέτοια διοικητική πολυνομία και πολυδαίδαλη φορολογική νομοθεσία, διαφθορά αλλά και ασύμβατη (σε σχέση με την οικονομική δυναμική της Χώρας) κοινωνική παροχολογία?
• Ο ακατάσχετος και ακαταλόγιστος καταναλωτισμός είναι δική μας υπόθεση, ή και εδώ μας φταίνε οι Γερμανοί ας πούμε?
• Τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν - και μάλιστα από αυτά μεγάλος αριθμός είναι πανάκριβα ( πρώτη χώρα στην Ευρώπη στα Cayens), μας τα πουλήσανε οι ξένοι με το ζόρι ή τα αγοράσαμε εμείς (δηλαδή τα λαμόγια) μόνοι μας?
• Τα 5 ½ εκατομμύρια που ζούνε στην Αττική, χαρακτηρίζονται ως ενεργός - παραγωγικός πληθυσμός, ή έμμεσα παρασιτικός (με την έννοια ο ένας παρέχει υπηρεσίες στον άλλον και το κρέας έρχεται από Γαλλία, Ολλανδία, Βουλγαρία τα σκόρδα – κρεμμύδια από Τουρκία – Συρία καθώς και οι πατάτες από Κύπρο και Αίγυπτο)?
• Υπάρχει σήμερα μια χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει πληθώρα δύστυχων οικονομικών μεταναστών και δεν προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό?
Αυτά τα ερωτήματα δεν έχουνε οπωσδήποτε «χρώμα» και απαιτούν νομίζω σύμπνοια, κοινωνική αφύπνιση και πολιτική συναίνεση (έστω και την υστάτη στιγμή), για να βρούνε τις αρμόζουσες απαντήσεις και τις λύσεις τους..
Εύχομαι και πάλι καλή και δημιουργική χρονιά

Ανώνυμος είπε...

8.40 Κοπρίτης του Πάγκαλου είσαι εσύ?

Ανώνυμος είπε...

Πόσους υπαλήλους είχε όλη μαζί η Αυτοδιοίκηση πριν τον ΑΝΤΡΕΑ;
Νάτοι οι φίλοι του Πάγκαλου.
Μέτρα

pan galos είπε...

Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη. Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί

αμμοδύτης είπε...

12:45

1.Το έχω αναρτήσει κατ επανάληψη
2. Ναι
3. Δεν το ξέρω
4. Όχι μόνο
5. Σου είπαν ψέματα πολλά
6. Άσχετο. Και δεν χρειαζόταν
7. Βεβαίως, αλλά όχι καθ υπόδειξη
8. Βασικά το Πασόκ, αλλά όχι μόνο
9. Οι Φαστ Τρακ χα χα χα (+)
10. Δικός μας,των Τραπεζών και ΜΜΕ
11. Τα αυτοκίνητα εμείς (*)
12. Κυρίως το δεύτερο

13. Σε αυτό ξεχωριστή απάντηση. α) δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι. β) ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει ιθαγένεια, υπηκοότητα, δικαίωμα ψήφου σε λαθο και οικονομικούς μετανάστες. Μόνο σε υπηκόους τέως "αυτοκρατοριών"

9(+) Να ρωτήσεις καλύτερα ποιός ξένος θα επενδύσει σε χώρα που διώχνει τους δικούς της και που η λέξη "κέρδος" είναι κακή. Και μετά ρώτα ποιός έκανε την λέξη κέρδος "κακή". Ρώτα επίσης τον Πάγκαλο που έχει κρίσεις ειλικρίνειας ΓΙΑΤΙ έχουμε πολυνομία (θα σου πει για τον ίδιο λόγο που έχουμε «κοπρίτες».

11 (*) Τα αυτοκίνητα δεν μας ανάγκασε κανείς να τα αγοράσουμε. Αλλά κάτι μεγάλα έργα, κάτι εξοπλισμούς, λεωφρεία, τραίνα, ηλεκτρομηχανολογικά Αυτά είναι τα ΧΟΝΤΡΑ. Όχι οι μισθοί των Δημοσίων Υπαλλήλων ή των υπαλλήλων στους ΟΤΑ

5:19 Εμένα ρωτάς;

8:16 Είναι λάθος να στοχοποιούν οι Ιδιωτικοί τους Δημόσιους και το ανάποδο. Αυτά είναι Παγκαλικά κόλπα για να κάνει εντυπώσεις και να διχάσει τον κόσμο. Να βρίζω εγώ εσένα και εσύ εμένα.

29 Απριλίου 2010 είπε...

Υποστηρίζω, χρόνια, τώρα ότι δημιουργήθηκε ένα μοντέλο που αναδιανέμει δανεικά, σε βάρος των επόμενων γενεών. Που έχει υποκαταστήσει την ανάπτυξη με την υπερκατανάλωση. Την επένδυση με την κερδοσκοπία. Και την ανταγωνιστικότητα με την «αρπαχτή». Όπου μεγάλο μέρος των εργαζομένων έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι και μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών έγιναν κρατικοδίαιτοι.Κι ανάμεσά τους δημιουργήθηκε μια τεράστια γραφειοκρατία, που μπλοκάρει τα πάντα.Κι έτσι γίνεται όλο και δυσκολότερο σε μία κυβέρνηση να δώσει λύσεις χρησιμοποιώντας το κράτος. Γιατί το ίδιο το κράτος είναι μέρος του προβλήματος. Κι έτσι το οικονομικό και το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας έγιναν αλληλένδετα.Σας μιλάει ένας άνθρωπος που δεν τα «ανακάλυψε» όλα αυτά τώρα. Τα λέω δημόσια – ακόμα κι από αυτό το εδώ το βήμα – εδώ και χρόνια. Και, πιστέψτε με, κάποτε ακούγονταν πολύ «ριζοσπαστικά», πολύ «ακραία». Και τα πλήρωσα

Ανώνυμος είπε...

29 Απριλίου 2010,
Είσαστε εύστοχος, σύντομος και περιεκτικός.
Τα είπατε όλα.
έτσι ακριβώς συνέβηκε και συμβαίνει με τους νεοέλληνες και το σαθρό πολιτικό σύστημα.
Μας χρειάζονται πολλά (ανεξαρτήτου έμπνευσης και αναγκαστικής εφαρμογής) για να πούμε ότι αυτός ο Τόπος θα ορθοδομηθεί και θα πορευτεί το σωστό το δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς θα συμφωνήσω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι από τις κρισιμότερες των τελευταίων 40 χρόνων.
Αυτό που άκουγα όταν ήμουν παιδί ότι δηλαδή χρεώνονται οι επόμενες γενιές, έλαβε τέλος και η ώρα της αποπληρωμής έφτασε!

Κάτι "άσχετο" για τις τράπεζες:
Εδώ και αρκετό καιρό στην Τήνο για να κάνεις ανάλυψη μεγάλο ποσό, πρέπει να πάρεις προέγκριση από τον διευθυντή. Πολλές φορές σε προτρέπουν να πάρεις αντί για μετρητά επιταγή.

Προσέξτε την προσφορά της Εurobank (+0,25% στο επιτόκιο) και της Εθνικής, τις υποτιμήσεις των τραπεζών από τους οικους αξιολόγησης του εξωτερικού.

Επίσης αυτό :http://thrakilive.blogspot.com/2011/01/blog-post_01.html.