Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αν περιμένουν λεφτά από το Δρακονήσι, την βάψανε...


Θα πρέπει να αστειεύονται με το Δρακονήσι. Αν δηλαδή είναι στα δισεκατομμύρια που θα εισπράξει η Κυβέρνηση από τις ιδιωτικοποιήσεις, είναι απόδειξη ότι ή είναι βαθιά νυχτωμένοι (στην Κυβέρνηση) ή αλληλοκοροϊδεύονται με την Τρόϊκα, ή κοροϊδεύουν εμάς, ή όλα μαζί.

Πρώτα από όλα, εκτός αν κάποιος θέλει να φτιάξει φάρο, το Δρακονήσι είναι ψιλοάχρηστο. Και φάρος στο Δρακονήσι;  Μόνο για την διευκόλυνση του ταχύπλοου που έρχεται πότε πότε, συναντά ένα μικρό φουσκωτό, κάνουν ανταλλαγές (δεματάκια τυλιγμένα με νάϋλον;) και εξαφανίζεται με 1.000.


Το Δρακονήσι δεν έχει πρόσβαση. Είναι απόκρημνος βράχος. 200 μέτρα μήκος, μόλις 40-45 φάρδος, Με χίλια ζόρια σκαρφαλώνει κάποιος, αν μπορέσει να δέσει στην Δυτική μεριά (αυτή που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, από το Διαλυσκαράκι, στα 900 μέτρα. Από την μύτη, ΝΑ είναι περί τα 250-300 μέτρα), κάτι σχεδόν αδύνατο παρά μόνο με απόλυτη άπνοια. Από αλλού, μόνο με ελικόπτερο.  Ή μόνο αν είναι κανείς βαρβακίνα (falco eleonorae) ή γλάρος. Έχω δει βαρβακίνες να φωλιάζουν στο Δρακονήσι, και γλάρους να κάθονται. Η επόμενη φωτογραφία είναι από την Κολυμπήθρα (τον Παλιό Άγιο Φύλακτο, και στο βάθος η Άνδρος).


Εκτός αν το νοικιάσουν οι βαρβακίνες... Χλωμό... Δεν θα ανησυχούσα. Για άλλα ανησυχώ στην Τήνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: