Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Φαστ πατατατράκ


Ζωντάνεμα υπαίθρου με φόρους, φόρους στα αγροτικά εισοδήματα, στα αγροτεμάχια, στα νερά και με «επενδύσεις»,σαν αυτή που ποτίζει η γιαγιά, να περιμένετε μετά τον 21ο αιώνα.

Ακούγεται ότι φεύγει, ή θα φεύγει κόσμος από τις πόλεις και θα γυρίσει στα χωριά και στην ύπαιθρο. Δεν το έχω δει, κι αν συμβεί θα είναι αποτέλεσμα εξαιρετικών δυσκολιών στα αστικά κέντρα, και όχι κάποιας ρομαντικής επιστροφής στην φύση.

Κι αν περιμένουν (ή περιμένετε) από την Πράσινη Ανάπτυξη, σώθηκαν (και σωθήκατε). Πρόκειται για την πιο καλοστημένη απάτη μετά την φούσκα του Χρηματιστηρίου του 2000. Τότε, την πλήρωσαν οι αφελείς και οι άπληστοι (που έδωσαν τα λεφτουδάκια τους ελπίζοντας σε διπλασιασμό μέχρι το Σαββατοκύριακο). Τώρα είναι πιο καλοστημένο το παιχνίδι: Θα την πληρώσουν όλοι, από προσαύξηση στο ρεύμα, φόρο, τέλη υπέρ ΑΠΕ (ή ΕΤΜΕΑΡ -- «τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων», πράσινο χαράτσι. Η προσαύξηση που έχει ήδη μπει, δεν είναι για μελλοντικές ΑΠΕ, είναι για την μαύρη τρύπα που ήδη υπάρχει στον ΛΑΓΗΕ (λειτουργός αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας).

Κι αν νομίζετε ότι αυτά τα πράγματα παράγουν ενέργεια, είστε παραπληροφορημένοι. Παράγουν ασήμαντη και βασικά άχρηστη ενέργεια (όσον αφορά στο ηλεκτρικό δίκτυο). Αυτό που παράγουν, είναι γενναίες επιδοτήσεις (πληρωμένες από εμάς όλους) για αυτούς που τα βάζουν, και τζίρους για την Siemens και, στην περίπτωση της Τήνου, για την Enercon και για χάντρες και καθρεφτάκια για 2-3 ντόπιους.

Όπου έχει μαθευτεί ότι μπαίνουν τέτοια πράγματα, ο κόσμος είναι ξεσηκωμένος, παρά όλα τα άλλα που τρέχουν. Έχω βάλει μερικούς σχετικούς συνδέσμους από διάφορες περιοχές, δεξιά. Βέβαια είναι πολλά κολλημένα γιατί το εύκολο χρήμα, αυτό που έφτιαξε όλες τις αρπαχτές, έχει ζορίσει... Την εικόνα την βρήκα στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: