Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αγιασμός ή διαχωρισμός;

Πρώτη ημέρα σχολείων η χθεσινή και όλα τα παιδάκια με αδημονία και δέος πήγαν το πρωί στα σχολεία τους να δουν τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους τους και να μπουν σιγά-σιγά στο κλίμα το μαθητικό μετά από 3 μήνες ξενοιασιάς και ανεμελιάς. 


Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο ομαλά κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο πολύπαθο σχολείο των Λουτρών. 
Η αφορμή η ημέρα του αγιασμού και ποιός είναι ο αρμόδιος για να τον πραγματοποιήσει ενώ οι αιτίες ...παλιές και βεβαρημένες με χρόνους αντιπαραθέσεων και διενέξεων.
Συνέβη λοιπόν το εξής παράδοξο εν έτει 2012, τα παιδιά να χωριστούν σε ορθόδοξα και καθολικά και να παραστούν σε 2 διαφορετικούς αγιασμούς, σε 2 διαφορετικά μέρη, υπό τη σκέπη όμως του ιδίου σχολείου!!!


Δεν θα σχολιάσω τα πως και τα γιατί, αυτό το αφήνω σε εσάς, θα σχολιάσω όμως την απορία και τη σύγχυση στα πρόσωπα των αθώων παιδιών που δεν καταλάβαιναν γιατί έπρεπε να χωριστούν από τους συμμαθητές τους και τι εννοεί ο διευθυντής όταν ανακοινώνει : «τα καθολικά παιδιά να πάνε στο παρεκκλήσι, ενώ τα ορθόδοξα να παραμείνουν εδώ»! 
Τα μικρότερα δε παιδιά κοιτούσαν δεξιά και αριστερά μην ξέροντας τι να κάνουν και προς τα που να κινηθούν!


Τα σχόλια δικά σας και επιτέλους οι ενήλικες να βρίσκουν τρόπο συννενόησης ή μη αλλά αφήνοντας τις αθώες ψυχούλες έξω απ’τα παιχνίδια των μεγάλων...


Σημ: οι φωτογραφίες είναι από την τελετή λήξης του σχολικού έτους 2011-12, τον Ιούνιο που μας πέρασε. Η χθεσινή μέρα ήταν τόσο επιφορτισμένη που δεν έδινε ανάσα για φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: