Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Όλοι κατά των αιολικών στην Κρήτη. Και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο! Αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα


Μέσα στην γενική ανασφάλεια και στενότητα, και με όλα τα προβλήματά του,  κατάλαβε ο κόσμος ότι οι δήθεν Πράσινες, Οικολογικές, Αειφόρες, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είναι απειλή για τον τόπο, απάτη για το περιβάλλον και κλοπή για την τσέπη. Ο Νόμος που πέρασε η Μπιρμπίλη (ποιος την θυμάται την Μπιρμπίλη;) έλυσε ένα πρόβλημα που είχαν όλοι αυτοί. Λεφτά. Το "λεφτά υπάρχουν" (ποιος θυμάται το "λεφτά υπάρχουν";) ήταν τα λεφτά στην τσέπη μας.  Οι ΑΠΕ, τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά δεν μπορούν να υπάρξουν αν κάποιος δεν πληρώνει το ρεύμα τους που κάνει 3 και 3 και 5 φορές πιο ακριβά.  Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι ήδη 10% περίπου στον λογαριασμό της ΔΕΗ και δεν είναι ούτε το 3% (αν είναι και 3%) της ηλεκτροπαραγωγής. Πρόκειται για αφαίμαξη. Μερικοί, και μερικοί στην Τήνο νομίζουν ότι είναι καλή ευκαιρία να βγάλουν λεφτά.  Τα λεφτά τα βγάζουν από εμάς. Το μεροκάματο του ανθρώπου που έχει την ανεμογεννήτρια στην Αγία Μαρίνα, το πληρώνουμε εμείς. Κι όταν σε 5-10 χρόνια χαλάσει ή παλιώσει, θα μείνει εκεί μνημείο να βγάζουν φωτογραφίες οι τουρίστες.

Στην Κρήτη κάνουν προσφυγή στο ΣτΕ κατά των αιολικών όλοι οι μεγάλοι Δήμοι και 90 φορείς.

Στις Κυκλάδες φαίνεται ότι και η Περιφέρεια είναι λίγο πιασμένη και κάθε Δήμος (με εξαίρεση ίσως στην Άνδρο), έχει αιολικά πρακτοράκια...  Μιλούσα με κάποιον που μιλάει με παιδιά από την Κύθνο... Γέλια...

http://www.creteplus.gr/news/crete/30/9/2012/allazei-stasi-kata-ton-ape-to-geotehniko-epimelitirio.html


Ο κ. Πουσσαίος στο παραπάνω απόκομμα φέρεται να είναι φιλοαιολικός (και αν ήξερε και τι σημαίνει "φέρουσα ικανότητα"...)  Ωστόσο δεν είναι ο μόνος... Αναρωτιέμαι τι απόψεις έχει για καταπατήσεις γης... Το απόκομμα πρέπει να μεγαλώνει με κλικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: