Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ο μπάρμπα Γιάννης σε νέες περιπέτειες


Έχει πλάκα το νησί όταν αρχίσεις να το παρατηρείς από κοντά... Θυμάστε τον μπάρμπα Γιάννη;  Αυτόν που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να ανοίξει δρόμο από το Αλωνάκι στον Καρελάδο;  Που τελικά ήταν ...αλλουνού τα χωράφια που ήθελε να βάλει φωτοβολταϊκά;  Αυτόν με τα φουρνέλα στην Κολυμπήθρα, πολύ πολύ παλιότερα; (Τι μπάμ ήταν αυτό!...)

Επανέρχεται!  Τώρα που τους άνοιξα τα μάτια ότι υπάρχει "ιδιοκτησία αγνώστου" (τι να κάνουμε; δεν ξέρω τον ιδιοκτήτη... το 1975 όλοι ακούγαμε για κάποιον "Γερμανό" που αγόρασε το εν λόγω κομμάτι, αλλά που δεν ξέρω πώς λεγόταν, ή που είναι)... Τώρα που μάθαμε ότι υπάρχει "ιδιοκτησία αγνώστου", λοιπόν, ψάχνουν να βρουν τον "άγνωστο" στο ...Αγάπι, και ...κοντεύουν (!) να τον βρουν, και ο "άγνωστος" θα το δώσει στον μπάρμπα-Γιάννη, και έτσι θα γίνει του μπάρμπα-Γιάννη η ιδιοκτησία αγνώστου, και μαθαίνω ότι ο μπάρμπα-Γιάννης θα γίνει φίλος με τα παιδιά που το 2010 έκοβαν περιφράξεις για να κάνουν κάμπινγκ... Αυτό κι αν είναι στόρυ για παρακολούθηση... Και συγγνώμη για το "παιδιά", ο πάσα εις κάτω των 90, ...παιδί είναι.

Πρέπει να έχει αρχίσει να πέφτει πείνα στο νησί (ή το νερό έχει χαλάσει, ή μάς ...ψεκάζουν).  Πρόσεχε μπάρμπα-Γιάννη'μ τι αγοράζεις, αυτό το ρημάδι το (2.3α.6)3 δεν θα σ' αφήνει να βάζεις ούτε ντομάτες... Ξέρω ήντα σ' λεγ...

Θα μου πείτε "μα με τι κάθεσαι κι ασχολείσαι"... Μα αφού αναγκάζομαι να ασχολούμαι με την Κολυμπήθρα, ασχολούμαι.  Κι όταν ασχολούμαι, ασχολούμαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: