Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Κατά των Α.Π.Ε. τάχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος. Καιρός ήταν!

 

Τις ενστάσεις του για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η "πράσινη" ενέργεια είναι τρεις έως τέσσερις φορές ακριβότερη από την κανονική, πράγμα που κακώς δεν είχε διευκρινιστεί στην κοινή γνώμη, όπως δήλωσε, απομακρυνόμενος σαφώς από την ενεργειακή πολιτική που είχε ακολουθηθεί στη χώρα μας επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

Απέρριψε μάλιστα τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είχε δώσει μάχη για να να προκριθεί η λύση της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς ήξερε τι θα επακολουθούσε.

Οι ΑΠΕ είναι μεγάλη ενεργειακή κοροϊδία, κλοπή σε βάρος των καταναλωτών αλλά και της βιομηχανίας, και βλαβερή περιβαλλοντική αυταπάτη.

Οι ΑΠΕ είναι ενεργειακή κοροϊδία γιατί ακόμα κι όταν "παράγουν" ρεύμα (όταν φυσάει, ή όταν έχει ήλιο) πρέπει να δουλεύουν, παράλληλα, οι συμβατικές μονάδες λιγνίτη, ή του πολύ ακριβότερου αερίου. Οι συμβατικές μονάδες, αναγκάζονται να ακολουθούν τις αυξομειώσεις στην "παραγωγή" των ΑΠΕ και αυτό τις κάνει να καίνε περισσότερο καύσιμο και να έχουν περισσότερες εκπομπές ρύπων, ακριβώς όπως το αυτοκίνητο σε κίνηση πόλης, σε σχέση με το αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο. Οι ΑΠΕ "παράγουν" ρεύμα, και πληρώνονται με καπέλο για αυτό, αλλά δεν εξοικονομούν καύσιμα σε συμβατικές μονάδες.

Είναι κλοπή επειδή πληρώνουμε υπέρδιπλα, με το ζόρι, για κάτι για το οποίο ήδη πληρώνουμε. Αν το ρεύμα από ΑΠΕ ήταν εθελοντικό, δεν θα υπήρχε ούτε μία ανεμογεννήτρια, ούτε ένα φωτοβολταϊκό. Αυτά που έχουν μπει, έχουν μπει επειδή επιδοτούνται, από εμάς, τους καταναλωτές. Αυτοί που τα έχουν κερδίζουν, αλλά το κέρδος τους το πληρώνουμε εμείς, χωρίς να παίρνουμε κάτι χρήσιμο σε αντάλλαγμα. Το χρήσιμο θα ήταν εάν κλείναμε κάποια μονάδα λιγνίτη, ή εξοικονομούσαμε λεφτά. Ούτε το ένα έχει συμβεί, ούτε το άλλο. Οι μονάδες που κλείνουν είναι λόγω ύφεσης και από εξοικονόμηση χρημάτων, μια ματιά στον λογαριασμό της ΔΕΗ θα σας πείσει.  Η βιομηχανία κλείνει λόγω ύφεσης και λόγω ακριβού ρεύματος. Χωρίς βιομηχανία να δω πώς θα ζούμε πουλώντας πάρτυ και ποτά ο ένας στον άλλο...

Είναι περιβαλλοντική αυταπάτη επειδή δεν μειώνουν ρύπους, και ο ισχυρισμός ότι μειώνουν εκπομπές CO2 είναι διπλή μαϊμού:  1) Πουθενά δεν έχει μετρηθεί μείωση CO2. Στην Γερμανία π.χ., που είναι η πρωτεύουσα των ΑΠΕ, έχουν αυξηθεί οι εκπομπές CO2 αφού οι άνθρωποι αύξησαν την χρήση κάρβουνου για να έχουν ρεύμα και να μειώσουν το κόστος του, που εκτινάχτηκε στα ουράνια, ακριβώς λόγω ων ΑΠΕ. 2) Το CO2 έχει δαιμονοποιηθεί: Το CO2 δεν είναι ρύπος, είναι τροφή για φυτά, είναι αυτό που εκπνέουμε εμείς και που εισπνέουν τα φυτά. Ενώ είναι διάχυτος ο ισχυρισμός από τα ΜΜΕ ότι το CO2 προκαλεί θέρμανση, αυτό, και αμφισβητείται και δεν έχει παρατηρηθεί θέρμανση τα τελευταία 15-20 χρόνια.  Μιλάμε για φυσικά φαινόμενα και όχι ανθρωπογενή φαινόμενα. Το πρόβλημα είναι "μαϊμού", και οι ΑΠΕ σίγουρα δεν το λύνουν. Διπλή μαϊμού.

Όσο για την κοινή γνώμη, νομίζω ότι εγώ, και άλλοι του Δικτύου Αιγαίου, σας λέμε ότι οι ΑΠΕ είναι μία ακριβή κοροϊδία τουλάχιστον από το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: