Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ανακαλύπτει και η ...Καθημερινή ότι οι ΑΠΕ είναι μία ακριβή απάτη. Με 1-2 χρόνια καθυστέρηση...


http://www.kathimerini.gr/552794/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/vraxykyklwma-apo-thn-prasinh-energeia

Το ότι ανέφερε Ελληνικό έντυπο ότι όλα δεν είναι ρόδινα με τις ΑΠΕ είναι από μόνο του είδηση.  Αυτό που λέει η Καθημερινή τώρα, είναι πρωτοσέλιδο στην Γερμανία, και όχι μόνο, εδώ και 1-2 χρόνια. Ήταν μείζον προεκλογικό θέμα. Το ρεύμα στην Γερμανία έχει εκτιναχτεί στα ύψη λόγω των ΑΠΕ. Που είναι πολλές, κοστίζουν πολύ και δεν παράγουν ρεύμα. Η Γερμανία, από τότε που ανακοίνωσε ότι κλείνει τα πυρηνικά της, ναι μεν έχει βάλει πολλά αιολικά και φωτοβολταϊκά, αλλά για την ηλεκτροδότησή της έχει αυξήσει την χρήση λιγνίτη και κάρβουνου. Γιατί;  Μα είναι απλό (αν και δυσνόητο):  Ο λιγνίτης και το κάρβουνο παράγουν ρεύμα, όπως το χρειάζεται το δίκτυο, όπως και όταν το θέλουν οι καταναλωτές.  Τα αιολικά και οι ΑΠΕ παράγουν ρεύμα όταν φυσάει ή όταν έχει ήλιο...  Τυχαίο, μεταβλητό ρεύμα που δεν αποθηκεύεται. Και το ρεύμα από ΑΠΕ ούτε εξοικονομεί συμβατικά καύσιμα, ούτε μπορεί να υποκαταστήσει οποιαδήποτε συμβατική ηλεκτροπαραγωγή.

Έχει γραφτεί σε μεγάλο έγκυρο έντυπο από τον Οκτώβριο του 2013All of the wind turbines, rooftop solar panels, hydroelectric and biogas plants in Germany have not reduced CO2 emissions in Europe by a single gram .  Να το μεταφράσω;  "Όλα τα αιολικά, φωτοβλοταϊκά σε ταράτσες, υδροηλεκτρικά και βιοαέρια της Γερμανίας δεν έχουν ελαττώσει τις εκπομπές CO2 στην Ευρώπη ούτε κατά ένα γραμμάριο". Να το εξηγήσω;  Τα αιολικά, φωτοβολταϊκά κλπ, δεν έχουν εξοικονομήσει ούτε ένα γραμμάριο κάρβουνου. Η ηλεκτροδότηση συνεχίζει ακάθεκτη (από κάρβουνο και λιγνίτη). Τα αιολικά, φωτοβολταϊκά κλπ, υπάρχουν, πληρώνονται, ενοχλούν, ακριβαίνουν το ρεύμα, αλλά δεν ηλεκτροδοτούν.

Το τι θα κάνουν τα αιολικά των Κοπελούζου/ENEL στην Τήνο, δεν θέλει εξήγηση... Πάρτε την ανεμογεννήτρια στην Αγία Μαρίνα, 3 φορές μεγαλύτερη, επί 24 ή 25 και καλή διασκέδαση. Ας πούμε ότι εμένα δεν με νοιάζει (που με νοιάζει). Τι θα κερδίσει; Ποιός θα το κερδίσει; Τι θα χάσει η Τήνος;  Και καλά ο Κοπελούζος... Να πουλήσει την άδεια στην ΕΝΕL ενδιαφέρεται... Το ότι η ENEL είναι μία από τις εταιρίες που ζήτησε, στις Βρυξέλες, να σταματήσει το θέατρο με τις ΑΠΕ που το βάζει;  Τι ζητούν; (H ENEL και άλλοι 10);  Περικοπές των επιδοτήσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, των φόρων και των έξτρα χρεώσεων στην ενέργεια, ώστε οι τιμές να πέσουν.  Εσείς τι θέλετε; Να ανέβουν οι τιμές ή να πέσουν; Να γίνει όλη η Τήνος αιολικός σκουπιδότοπος ή να την γλυτώσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: