Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Το 2020 θα έχουμε ΑΠΕ, αλλά, το βράδυ, ΔΕΝ θα έχουμε ρεύμα: το λέει και ο ΑΔΜΗΕ

www Olympia gr Το 2020 θα έχουμε ΑΠΕ, αλλά, το βράδυ, ΔΕΝ θα έχουμε ρεύμα: το λέει και ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας)

Ο ΑΔΜΗΕ λέει αυτό που ξέρει κάθε μη πουλημένος… ή παραμυθιασμένος. Αν δεν θέλουμε ρεύμα, αλλά θέλουμε να πληρώνουμε πολλά λεφτά για το προνόμιο να μην έχουμε ρεύμα, τότε …ΑΠΕ:

“Παρά τη μεγάλη αναμενόμενη διείσδυση των ΑΠΕ μέχρι το 2020, λόγω του στοχαστικού [τυχαίου] χαρακτήρα της παραγωγής τους, η συμβολή των μονάδων ΑΠΕ στην επάρκεια του συστήματος δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη”

ο ΑΔΜΗΕ δεν θεωρεί δεδομένη τη ασφάλεια ενός συστήματος που έχει μεγάλη διείσδυση ΑΠΕ! Και θα πληρώνουμε πανάκριβα, αλλά και το σύστημα δεν εξασφαλίζεται! Ωραία πράγματα, σε μια χρεοκοπημένη χώρα!

ΔΕΝ παράγουν χρήσιμο ρεύμα. Το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα τους, που ΔΕΝ αποθηκεύεται, πρακτικά, οικονομικά, ή στις απαραίτητες ποσότητες, είναι άχρηστο για την ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού, ή ενός εργοστασίου, ή ενός νοσοκομείου… Τόσο απλό… Δεν μπορούμε να δεσμεύουμε κεφάλαια και να ενοχλούμε τους πάντες για να έχουμε φως όταν φυσάει. Ούτε μπορούμε να διπλο- και τριπλο- πληρώνουμε για εφεδρείες. Ούτε είναι η εξάρτηση από (πανάκριβο) αέριο για εφεδρεία η λύση… Οι ΑΠΕ του ΥΠΕΚΑ και των νοικιασμένων δήθεν “οικολόγων” είναι μία ενεργειακή και οικονομική απάτη.

Αν στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι θέλουν ανεμογεννήτριες για να έχουν ρεύμα, ας καταλάβουν το παραπάνω... Με ανεμογεννήτριες υπογράφουν το να μην έχουν ρεύμα και να πληρώνουν πολλά λεφτά για το προνόμιο... Συν κάνουν σκουπιδότοπο το νησί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: