Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ο Ασκός του Αιόλου (συνέχεια)


 
Γελάω με τον΄"κύριο" Λάλα που εμφανίζεται κι αυτός... Ειδικός σύμβουλος για τα δικαιώματα άνθρακα στην Ελλάδα, μέρος της Μπριμπιλοπαρέας και άνθρωπος του αιολικού λόμπυ (και του λόμπυ του αερίου -- παρέα πάνε αυτά).   Ήθελε (ακούω) να πληρώνουμε περισσότερο για να προωθήσει (μεταξύ άλλων) περισσότερα αιολικά. Μόνο που τα δικαιώματα άνθρακα (φόρος είναι, υπέρ αγνώστων και βασικά Γερμανών) έπεσαν από 25-30 ευρώ τον τόνο στα 5, και με το ζόρι... Βλέπεις, πρέπει να τα πληρώνουν και εκείνοι, και μετά την Φουκουσίμα δεν αντέχουν, αφού με το κλείσιμο μερικών πυρηνικών μονάδων τους αναγκαστικά άρχισαν να καίνε περισσότερο κάρβουνο. Τα αιολικά, όλα τα αιολικά, και 1.000 φορές άλλα τόσα, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν μια πυρηνική μονάδα. Ούτε μια ανθρακική ή λιγνιτική. Το κάρβουνο και ο λιγνίτης μπορούν να υποκαταστήσουν πυρηνικά, τα πυρηνικά μπορούν το κάρβουνο και τον λιγνίτη, κι ως εκεί. τα αιολικά, όπως λέει και ένας στο βίντεο είναι φούσκα. Αέρας. Αρπαχτή. Το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα από αιολικά (όχι αγάπη μου, δεν αποθηκεύεται, όχι δηλαδή σε ποσότητες ή ανέξοδα) είναι ακατάλληλο για ηλεκτροδότηση.
 
Το πρώτο απόσπασμα από τον "Ασκό του Αιόλου" εδώ.  Όσο για τον "κύριο" Λάλα, δύο φωτογραφίες αξίζουν όσο 20.000 λέξεις:

 
 Από αριστερά στα δεξιά:  Ζερβός (ΔΕΗ), Ποδηματά (Πασόκ), ο κύριος VESTAS, ο κύριος Λάλας, και ο κύριος Γκρηνπής.  Αν ήμουν αγενής θα έλεγα όλα τα Πράσινα φρούτα σε ένα τραπέζι, αλλά δεν το λέω. Η φωτό είναι από εδώ, μαντέψτε τι πουλάνε όλοι τους μαζί...
 

Εδώ με άλλον Πράσινο να μην πω την κακιά λέξη που αρχίζει από "μ"... Σε κάποια εκδήλωση της Πάρου που προωθούσε την Παγκόσμια Θέρμανση. Πίσω από όλη την Πράσινη Απάτη είναι η Παγκόσμια Θέρμανση, και είναι πολλαπλή η απάτη. Πρώτα από όλα δεν είναι καθόλου σαφές ότι υπάρχει τέτοια θέρμανση (τώρα την βάφτισαν κι αυτή "αλλαγή"), αλλά εάν υπάρχει, δεν είναι καθόλου σαφές ότι είναι ανθρωπογενής, αφού το κλίμα αλλάζει εδώ και ...4 δις χρόνια!  Ενα είναι σαφές:  Τα αιολικά δεν κάνουν τίποτα για κανένα κλίμα. Δηλαδή, δεν μειώνουν ρύπους και δεν εξοικονομούν καύσιμα. Αλλά μαζέυουν λεφτά για ΑΠΕτεώνες και τα λαμόγια που τους σιγοντάρουν.

Ο "κύριος" Λάλας, πανταχού παρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: